Privacyverklaring

Bijgewerkt op 3 juli 2018.

Bente de Heij is de eigenaar van no tabula rasa en is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens (gegevens van jou) zoals in deze privacyverklaring wordt uitgelegd.

Mijn contactgegevens:
Website: https://www.notabularasa.nl
E-mail: bente@notabularasa.nl

Welke persoonsgegevens verwerkt no tabula rasa?
No tabula rasa verwerkt je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij hebt gegeven.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die worden verwerkt:

Voor- en achternaam
E-mailadres
IP-adres (het adres van je computer of router)
Gegevens over waar je bent
Gegevens over wat je doet op mijn website
En gegevens over wat je doet op andere websites vanwege advertenties
De internetbrowser en soort en type apparaat dat je gebruikt
Je reactie, als je deze achterlaat
Het is niet de bedoeling dat mijn website gegevens verzamelt van mensen die jonger zijn dan 16 jaar. Behalve wanneer ze toestemming hebben van hun ouders of verzorgers. Als je denkt dat mijn website persoonlijke gegevens heeft verzameld zonder toestemming, over iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met mij op via bente@notabularasa.nl, dan verwijder ik deze informatie.

Waarom verwerkt no tabula rasa jouw gegevens?
No tabula rasa verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Versturen van een bericht, wanneer er een nieuw artikel wordt geplaatst.
Dat je een reactie achter kunt laten onder berichten op deze website.
Dat je contact kunt opnemen met mij via het contactformulier.
Om contact met jou op te kunnen nemen als dat nodig is.
No tabula rasa analyseert wat je doet op de website om daarmee de website te verbeteren en de inhoud af te stemmen op jouw voorkeuren.
Hoe lang bewaart no tabula rasa jouw gegevens?
No tabula rasa bewaart je persoonsgegevens niet langer dan echt nodig is om de dingen te kunnen doen waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Hieronder een overzicht van de verschillende gegevens, waarvoor ze gebruikt worden en hoe lang deze bewaard worden.

E-mail wanneer er een nieuw bericht wordt geplaatst
Je naam en e-mailadres worden opgeslagen. Deze gegevens worden gebruikt om jou een e-mail te kunnen sturen om je te vertellen dat er een nieuw artikel is geplaatst en worden bewaard tot uitschrijving. Je kunt je zelf uitschrijven, via de link in de e-mail, maar hiervoor kun je ook contact met mij opnemen, dan verwijder ik je gegevens.

Reacties onder berichten
Je naam, e-mail adres en IP-adres worden opgeslagen (en eventueel het adres van je website). Deze gegevens worden gebruikt om je reactie te plaatsen onder berichten op deze website en worden bewaard tot jouw vraag, via e-mail, om de reactie te verwijderen. Natuurlijk mag je mij ook altijd mailen om je reactie te wijzigen.

Wanneer je een account bij Gravatar hebt, wordt er op basis van je e-mailadres de afbeelding bij je reactie geplaatst, die jij bij Gravatar hebt ingesteld.

Contactgegevens (via het contactformulier of via e-mail)
Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en je eventueel het adres van je website). Deze gegevens worden gebruikt om je bericht aan mij via e-mail te kunnen beantwoorden of contact met jou op te nemen als dat nodig is en worden uiterlijk 12 maanden bewaard.

Met wie deelt no tabula rasa jouw gegevens?
No tabula rasa deelt je gegevens met andere bedrijven om deze website goed te laten werken en te beveiligen. No tabula rasa geeft je gegevens alléén aan anderen als dit nodig is om te kunnen doen wat met jou is afgesproken, of om er voor te zorgen dat mijn website voldoet aan de wet. Met bedrijven die je gegevens opslaan voor deze website, sluit no tabula rasa een verwerkersovereenkomst (afspraken over hoe jouw gegevens opgeslagen en beveiligd worden) om te zorgen voor een goede beveiliging van jouw gegevens. No tabula rasa blijft hier verantwoordelijk voor. Deze bedrijven zijn:

Google
Dit bedrijf komt uit de Verenigde Staten. Google Analytics houdt de statistieken bij van deze blog. Zodat ik kan zien hoe vaak mijn website en hoe vaak en welke berichten en pagina’s bekeken worden.

Antagonist
Antagonist komt uit Nederland, Rulesbyrosita.nl staat op een server van dit hostingbedrijf. Hier staan dus alle (persoons)gegevens opgeslagen die op mijn website staan. E-mail verloopt ook via de servers van Antagonist.

Automattic
Automattic komt uit de Verenigde Staten en is de eigenaar van Jetpack, WordPress.com, Akismet en Gravatar.

Akismet verzamelt namen, e-mailadressen, IP-adressen, reacties en eventueel de URL van bezoekers van mijn website om spam te kunnen filteren. Gravatar plaatst een afbeelding bij je reactie.

Jetpack zorgt ervoor dat mijn website gebruik kan maken van de diensten van WordPress.com, een ander blogplatform. Ik gebruik de volgende diensten van Jetpack:

Beveiliging: Om deze website te beschermen, slaat Jetpack e-mailadressen, gebrukersnamen en IP-adressen op bij mislukte inlogpogingen.
Delen: Er zijn deelknoppen aanwezig bij alle berichten. Als je een bericht via e-mail deelt, worden er gegevens doorgestuurd naar Akismet, het spamfilter.
Blogabonnementen: (zie E-mail wanneer er een nieuw bericht wordt geplaatst), je e-mailadres wordt opgeslagen op de servers van Jetpack, totdat jij jezelf uitschrijft.
Statistieken door WordPress.com: Deze dienst houdt net als Google Analytics de statistieken bij op mijn website, deze worden opgeslagen bij Jetpack. Hierbij wordt je IP-adres opgeslagen en als je ingelogd bent je gebruikersnaam van WordPress.com, datum en tijdstip, taal van je browser. Deze gegevens worden 28 dagen bewaard.
Lees hier het privacybeleid van Automattic.

Daarnaast geeft No tabula rasa jouw persoonsgegevens alleen aan andere mensen, bedrijven en diensten met jouw toestemming. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je mee doet aan een winactie. Jouw gegevens worden dan met jouw toestemming naar het bedrijf gestuurd waarmee no tabula rasa een samenwerking of winactie heeft.

Sociale Media
Ingesloten inhoud
Op deze blog zie je soms berichten en filmpjes van Instagram, Facebook, Twitter en Youtube voorbijkomen. Deze berichten en filmpjes zijn ingesloten Ingesloten inhoud is precies hetzelfde als op de oorspronkelijke website of dienst en staat niet op de server van deze website. Wanneer deze worden verwijderd door de eigenaar op de oorspronkelijke website, zal deze automatisch van deze blog verwijderd worden. Het is mogelijk dat de websites en diensten waar de ingesloten inhoud van afkomstig is, cookies plaatsen en andere persoonsgegevens van jou verzamelen.

Knoppen
Op deze website zijn er knoppen aanwezig van Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Google + en Pinterest naar mijn social media kanalen, maar ook om blogs te delen op deze social media netwerken. Er zijn ook knoppen om blogs te delen via e-mail en What’s app.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om:

Je persoonsgegevens in te zien, te veranderen of te (laten) verwijderen.
De eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door No tabula rasa.
Een verzoek in te indienen om je persoonsgegevens die naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt hiervoor e-mail sturen naar bente@notabularasa.nl.
Een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.
Om zeker te weten dat jij gevraagd hebt om je gegevens in te zien, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met je vraag mee te sturen. Ik reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken.

Beveiliging van je gegevens
No tabula rasa neemt de bescherming van jouw gegevens heel serieus. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of je denkt dat er misschien misbruik van wordt gemaakt, neem dan contact op met mij via bente@notabularasa.nl.

No tabula rasa heeft het volgende gedaan om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
TLS, vroeger was dit SSL: jouw gegevens worden via een beveiligde internetverbinding verstuurd. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
Er zit beveiliging op deze website om mijn website te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam.
Er wordt voorzichtig omgegaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van mijn website.
Cookies
No tabula rasa gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein bestand dat bij je eerste bezoek aan mijn website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Ook worden er cookies door andere bedrijven geplaatst om die de dingen, die je doet op internet, bij te houden.

Functionele cookies
No tabula rasa gebruikt ook cookies die ervoor zorgen dat de website goed werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen en het adres van mijn website onthouden worden door jouw browser.

Als je je abonneert op een blog worden er cookies geplaatst door Jetpack. Deze cookies worden 347 dagen bewaard.

Cookies door andere bedrijven en diensten
Op deze website worden ook cookies geplaatst door andere bedrijven en diensten. Dit zijn bijvoorbeeld diensten die worden gebruikt voor deze website en sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Analytische cookies(deze cookies verzamelen gegevens over de dingen die op mijn website doet):
Google Analytics verzamelt anonieme gegevens, zodat ik kan zien hoe deze blog wordt gebruikt. Lees hier het privacybeleid van Google. Deze cookies worden 26 maanden bewaard.
WordPress.com (Jetpack) verzamelt net als Google Analytics gegevens zodat ik kan zien hoe mijn blog wordt gebruikt.. WordPress.com is onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van WordPress.com.
Tracking cookies (sociale media):
Facebook verzamelt gegevens omdat er een Facebook-Like knop aanwezig is op deze website. Lees hier het privacybeleid van Facebook. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze verwijdert.
Twitter verzamelt gegevens van gebruikers van deze website om hun services te verbeteren. Lees hier het privacybeleid van Twitter. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze verwijdert.
Gravatar zorgt voor een afbeelding, naast je naam, als je een account bij Gravatar hebt. Gravatar is een onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van Automattic.
Pinterest. Er zitten bij alle blogs knoppen aanwezig om te delen op Pinterest. Lees hier het privacybeleid van Pinterest. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze verwijdert.
De Cookies die geplaatst worden door deze bedrijven en diensten kun je verwijderen in je browser. Een aantal van deze bedrijven zijn wereldwijd actief en zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij hebben daarom niet alleen met de Europese en Nederlandse wetgeving te maken, maar ook met de Amerikaanse wetgeving.

Cookie toestemming geven of intrekken
Bij jouw eerste bezoek aan mijn website ben je al geïnformeerd over deze cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.
Als je vragen hebt over deze privacyverklaring, stuur gerust een mail naar bente@notabularasa.nl.