Over bloemetjes en bijtjes

bollenvelden-tulpenHoewel de titel misschien anders doet vermoeden is dit geen lesje seksuele voorlichting. Dat ooievaars ons baby’s rondbrengen weten we ondertussen allemaal wel dus dat hoef ik jullie niet meer te vertellen. Nee, vandaag wil ik het echt over bloemetjes (en niet per se bijtjes) hebben. Mooie verse bloemen in huis, ik word er altijd zo ontzettend blij van! Zo heb ik gisteren een prachtige bos pioenrozen op de kop getikt (wat zijn dat toch prachtige bloemen zeg). En nu is het wachten tot ze uit komen en ik er duizend foto’s van kan maken!

Het gevoel dat ik van bloemen krijg zit er al heel erg lang in. Zo wilde ik (na mijn prinsessen periode) vroeger altijd bloemschikker worden. Ik zag het al helemaal voor me: een kraampje, vol met bloemen, en ik die de mooiste boeketten zou maken. En als klein meisje mocht ik dan bloemen uit de tuin plukken om daarmee vaasjes in huis te vullen. Een korte zoektocht op Google (why do flowers make people happy, god wat ben ik creatief) bevestigd mijn reactie. Mensen worden oprecht blijer van bloemen.  Zo vond ik namelijk meteen een onderzoek naar de impact van bloemen op de emotionele staat. (Ha, heb je dus ook meteen een Psychologisch onderzoekje te pakken, zo blijken mijn interesses toch altijd weer goed bij elkaar aan te sluiten ;)). Hoewel dit onderzoek dan ging over het effect van bloemen krijgen, geeft het wel weer dat bloemen echt een positief effect op mensen kan hebben. Wat deze onderzoekers namelijk vonden is het volgende (overigens in een onderzoek dat 10 maanden duurde):

1. Bloemen hebben een directe invloed op geluk: Deelnemers aan het onderzoek die bloemen kregen waren oprecht blij of enthousiast en glimlachten bij het ontvangen van de bloemen. Verder gaven ze aan zich vreugdevol en dankbaar te voelen.

2. Bloemen hebben ook een langetermijneffect: deelnemers aan het onderzoek gaven aan zich minder depressief en angstig te voelen na het ontvangen van de bloemen, en toonden een hoger gevoel van plezier en tevredenheid in het leven.

3.  Bloemen zorgen voor intiemere connecties. De aanwezigheid van bloemen vergrootte het contact tussen vrienden en familie.

Nog een korte toevoeging was dat in ruimtes waar bloemen staan (dus los van het geven van bloemen), mensen aangaven dat de ruimte er gastvrij uit ziet en dat ze een fijne atmosfeer creëren. Zo zie je maar weer dat bloemen echt vrolijk maken. Iets dat ik zelf ook altijd ervaar. Een goede reden om jezelf weer eens te verwennen met een mooi boeket óf om natuurlijk je lieve vrienden of familie eens lekker in het zonnetje te zetten met een stel mooie bloemen!

Worden jullie ook blij van bloemen?

Bloemen

 

 

21 Comments

 1. sandra 27 juni 2015

  Dit soort onderzoeken vind ik echt super interessant. En ja, óók ik word heel blij van mooie bloemen! 🙂
  sandra onlangs geplaatst…8 Dingen die écht niet veilig zijn in mijn buurtMy Profile

  Beantwoorden
 2. Naomi 27 juni 2015

  Jaaaa! Vroeger was ik eigenlijk niet echt zo’n bloemenliefhebber maar tijden zijn veranderd en ik word er zo vrolijk van! Leuke en originele post 🙂
  Naomi onlangs geplaatst…Madrid City Tour (review)My Profile

  Beantwoorden
 3. Morgaine 27 juni 2015

  Ja echt wel, vroeger plukte ik zelf altijd wild boeketten, volgens mijn oma moest ik vooral bloemschikster worden, in een bloemenzaak gaan werken later, hahaha en ja ik heb er nog aan gedacht en ben er zelfs achteraan gegaan. Ik was al volwassen en het ROC kwam op zoals we het nu kennen, maar dan beginnend. En dus werd het mij afgeraden, omdat ik al wat ouder was, lees 19 jaar…. en ik zou met leerlingen van 15/16 in de klas komen te zitten en dus zou men denken dat ik een lerares zou zijn of zo…

  En dus is het er nooit van gekomen, wel heb ik geprobeerd om dus als zaterdag baantje, in een bloemenwinkel te gaan werken, en heb dan ook 2x wel proef gedraaid maar ben niet aangenomen destijds.

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…De BetoveringMy Profile

  Beantwoorden
 4. Rianne 27 juni 2015

  Jaa ik ben ook gek op bloemen! Het fleurt je huis ook altijd meteen zo op als je een mooi boeketje hebt staan 🙂
  Rianne onlangs geplaatst…Zomerse achtergrondenMy Profile

  Beantwoorden
 5. Marion 27 juni 2015

  Ik koop eens per drie weken of zo een bos bloemen. vooral roosjes en gerbera’s vind ik mooi. Laatst had ik een bos van iets waarvan ik niet eens wist wat het was. Als het maar mooi is en lekker ruikt. Ik word er blij van.
  Marion onlangs geplaatst…A room without a roof?My Profile

  Beantwoorden
 6. Northflix 27 juni 2015

  Leuk artikel, maar ik word diep ongelukkig van bloemen e.d.. Ik nies me een ongeluk en zou het liefst mijn ogen uit mijn gezicht krabben van de jeuk…
  Northflix onlangs geplaatst…Review: Oogschaduw, lipstain en nepwimpers van BornPrettyStoreMy Profile

  Beantwoorden
 7. Margo 27 juni 2015

  Oh wat een leuke interessante post is dit! Grappig dat je dit doet 🙂 word ook altijd blij van bloemen! ik ga meteen weer nieuwe halen vanmiddag nu ik jouw mooie foto zie.
  Margo onlangs geplaatst…Telefoonfoto’s #1My Profile

  Beantwoorden
 8. Rani 27 juni 2015

  Wat een erg leuke post is dit!
  Rani onlangs geplaatst…Chance ChanelMy Profile

  Beantwoorden
 9. Nesrin 27 juni 2015

  Ik word super blij van bloemen! Ik moest lachen om de titel en dacht heel even dat we wel voorlichting zouden krijgen 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Brownie recept ( best classic brownie ever)My Profile

  Beantwoorden
 10. Dina 27 juni 2015

  Heerlijk, ik ben gek op bloemen. Ik zou me een huis zonder bloemen echt niet kunnen voorstellen.
  Dina onlangs geplaatst…Dingen die mij blij maken | 9My Profile

  Beantwoorden
 11. Wanda 28 juni 2015

  Ja, wie wordt er nu niet vrolijk van bloemen? Het nadeel is alleen dat mijn kat er altijd aan zit te knabbelen dus zodra we de kamer verlaten voor langere tijd, dan moet ik echt zorgen dat ik de vaas met bloemen even ergens anders neer zet omdat anders alle blaadjes zijn aangevreten…

  Beantwoorden
 12. Anouk 28 juni 2015

  Ja, nu weet ik het weer zeker: ik moet meeeer bloemen in huis halen.
  Anouk onlangs geplaatst…10x Hé, het is okéMy Profile

  Beantwoorden
 13. Sas 28 juni 2015

  Wat een leuke en vooral vrolijke post! Ik ben er helemaal blij van geworden. Ik kan er ook happy van worden, bloemetjes in huis en heerlijk op mijn balkon. Het verzorgen is alleen een beetje een drama bij mij :’)
  Sas onlangs geplaatst…Geluksmomentjes #7 – Lunchen, veel lezen & momentenlijstMy Profile

  Beantwoorden
 14. debby 28 juni 2015

  Wat een ontzettend leuk en leerzaam artikel zeg. Ik wist dat bloemen je blij maakte, maar de rest… Ik word ook altijd enorm blij van bloemen
  debby onlangs geplaatst…Mijn tips voor een happy levenMy Profile

  Beantwoorden
 15. Do 28 juni 2015

  Ik vind bloemen ook erg mooi, ik word meteen vrolijk als ik een mooie bloemen zien. Vooral pioenrozen vind ik echt prachtig 🙂
  Do onlangs geplaatst…DIY – lijstjes van de ActionMy Profile

  Beantwoorden
 16. Dascha 28 juni 2015

  Wauw, die eerste foto is echt onwijs mooi! Bloemen in huis vind ik ook super leuk! Maakt het altijd super gezellig! 😀

  xoxo
  http://www.its-dash.com
  Dascha onlangs geplaatst…Sneak peekMy Profile

  Beantwoorden
 17. alies 28 juni 2015

  Ik hou van bloemen! Ik wou vroeger bloemiste worden. Bloemen maken mij blij en het is leuk om iets kleurigs in je kamer te hebben staan! Super leuk deze post!
  alies onlangs geplaatst…My Favorite ThingsMy Profile

  Beantwoorden
 18. Irma 28 juni 2015

  Ik vind deze blog een heul goede reden om dinsdag een wandeling te maken naar de bloemenkraam op de markt! (En oooooh liefde voor gerbera’s!)
  Irma onlangs geplaatst…In 3 stappen naar een lach, plezier en blijdschap in het leven.My Profile

  Beantwoorden
 19. Laura 29 juni 2015

  Moet je je bloemetjes wel water geven als vriendinnetjes je bloemen cadeau geven 😛 Maar je hebt gelijk. Ik word ook altijd super blij van een bosje bloemen 🙂

  Beantwoorden
 20. sammie 30 juni 2015

  Jaaaa bloemen zijn leuk, 2 jaar geleden zou ik dit nooit gezegd hebben maar nu ik samenwoon met Tommy merk ik toch dat het zo gezellig staat in huis 🙂
  sammie onlangs geplaatst…Food Truck Festival TREKMy Profile

  Beantwoorden
 21. Esmeralda 1 juli 2015

  zeker weten! rozen, gerbera’s, dahlia’s, orchideen.. ik vind ze allemaal prachtig!
  Esmeralda onlangs geplaatst…Receptje: biologisch vanille ijs met advocaat, aardbeien & verse muntMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge