Recept: Aardbeien cocktail

Vandaag een ander recept dan normaal: geen eten maar een heerlijke, verfrissende cocktail! Met het warme weer van de afgelopen tijd vind ik het heerlijk om met een verfrissend drankje in het zonnetje te zitten. Michael en ik haalde laatst 2 doosjes aardbeien van de markt. Deze waren niet heel erg lang houdbaar. Ze moesten op en na schaaltjes met alleen aardbeien, aardbeien met yoghurt en smoothies van aardbei-banaan waren we nog niet door onze voorraad heen. Daarom zocht Michael een receptje op voor een aardbeiencocktail en deze was echt zeer geslaagd!

Bij deze het recept voor iets meer dan een halve liter cocktail:

– 20 à 25 aardbeien (kleintjes)
– 150 ml rum
– 300 ml spa rood
– verse basilicum (ongeveer 10 blaadjes)
– (fijne kristal) suiker (ongeveer 2 eetlepels, meer of minder naar smaak)
– ijsblokjes om het mee op te drinken

1. Maak eerst de aardbeitjes schoon en ontdoe ze van hun kroontje.

2. Doe de rum, spa rood, aardbeitjes en basilicum in een smalle maatbeker en pureer en mix alles door elkaar met een staafmixer. Voeg nu naar smaak suiker toe (een paar eetlepels… maar ik raad je aan om gewoon wat toe te voegen, te proeven en eventueel meer toe te voegen. Liever nog wat extra toevoegen dan per ongeluk teveel suiker erin doen en een veel te zoete cocktail hebben!)

3. In glazen schenken met wat ijsblokjes zodat de cocktail lekker koud is.

Smullen maar! Dat hebben wij in ieder geval wel gedaan! 🙂

Ik heb helaas geen foto van het eindresultaat.. We namen hem mee in een petflesje naar een barbecue en dronken hem daar op, niet meer aan gedacht om een foto te maken!

Drinken jullie wel eens cocktails? En zo ja, wat is de favoriet?

2 Comments

  1. Ingrid 9 juli 2013

    Gelukkig mag je weer ‘drinken’ van jezelf! 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge