Recept: Cocktail time!

Iedereen die mij een beetje kent weet dat een alcoholische versnapering er op zijn tijd wel in gaat bij mij! Meestal is dat een wijntje, of anders een biertje en soms is dat een cocktail. Afgelopen zaterdag was Michal jarig en hoewel we onze verjaardagen over een paar weken nog echt vieren vond ik zijn verjaardag een goede gelegenheid om weer een paar lekkere cocktails te maken. Als ik cocktails drink kies ik meestal voor mierzoete exemplaren. Vandaag deel ik de recepten van twee van mijn favoriete cocktails!

De eerste cocktail heet geloof ik purple rain, al is het drankje naar mijn idee meer blauw dan paars. Je hebt er drie ingrediënten voor nodig:

– blue curaçao (je snapt meteen waarom het drankje blauw is)
– flugel (zijn die ook nog ergens goed voor!)
– 7up

1. Verhoudingen vind ik altijd lastig omdat ik eigenlijk altijd maar wat doe, op de foto van de twee glazen is 1 cocktail al helemaal gemaakt en bij de ander had ik enkel de blue curaçao ingeschonken om een idee te geven hoeveel ik er altijd in doe.

2. Doe bij de blue curaçao een flesje flugel en vul de rest aan met 7up. Rietje erin en smullen maar!

De tweede cocktail is ook echt een topper, al kan ik me voorstellen dat 1 ingrediënt een beetje afschrikt. Jullie kennen vast nog wel het ijsje ‘Split’? De volgende cocktail smaakt precies daar naar! Wat je nodig hebt?

– liquor 43
– sinaasappelsap
– slagroom (niet een spuit maar gewoon van die vloeibare!)

1. Slagroom ja, maar ik garandeer je, deze cocktail is LEKKER! Wat je doet: doe een beetje liquor 43 in een glas (hoeveelheid gebeurt hier ook weer een beetje op gevoel, iets meer dan de blue curaçao op de eerste foto gok ik zo, want daar kwam ook nog flugel bij, al kan je cocktails natuurlijk altijd zo sterk/niet sterk maken als je zelf lekker vindt!).

2. Vul de liquor 43 aan met sinaasappelsap, totdat het glas bijna vol is, het laatste beetje vul je aan met wat
slagroom ( ik gok iets van een halve cm als je een long drink glas hebt?). Roer dit een beetje door elkaar heen. Het ziet er misschien niet heel smakelijk  uit: door de velletjes van de sinaasappelsap ziet het er namelijk uit alsof het een beetje is gaan schiften maar laat je hier niet door afschrikken: hij is het proberen meer dan waard!

Wat is jullie favoriete cocktail? En kenden jullie deze twee cocktails al?

4 Comments

 1. Sylvia 5 februari 2014

  Oeww, ik houd heel erg cocktails, die heb ik stiekem ook best gemist tijdens het modifasten. Ik vind cocktails met fruit en room erin het lekkerste, met een Cosmopolitan of sour cocktail maak je me minder blij.

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 8 februari 2014

   Haha net als ik dus van de zoete cocktails! Dan zou je deze twee zeker een keer moeten uitproberen 😉

   Beantwoorden
 2. Sas 7 februari 2014

  Ik drink eigenlijk nooit coctails (of alcohol in het algemeen) Heb nog niet iets gevonden wat ik écht lekker vind.

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 8 februari 2014

   Nee, dingen die je niet echt lekker vindt die ook nog eens niet al te goed voor je zijn kan je denk ik ook beter laten staan 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge