Recept: goedgevulde tonijnsalade

Eens in de zoveel tijd trakteer ik mezelf tijdens de lunch op een tonijnsalade. Heerlijk vind ik het om dat op een luxer broodje te eten! Ook voor bij een barbecue vind ik het een fijne afwisseling van vlees (elke salade trouwens..). Afgelopen weekend (toen het zulk fantastisch weer was) besloot ik weer een keer om een tonijnsalade te maken (tijdens de barbecue dus). Omnomnom.

Het volgende recept is lekker voor tijdens de lunch voor 2 personen, of tijdens een barbecue voor meer aangezien er dan nog veel meer lekkere dingen te snoepen zijn ­čśë (en om dan op een stukje stokbrood op te eten):
– Blikje tonijn (dit keer gebruikte ik gestoomde, kan ook op olie of water basis)
– kwart paprika
– kwart appel (niet op de ingredi├źnten foto)
– augurk
– een kwart kleine ui (ik gok ook een kwart, ik gebruik altijd minder dan de helft)
– peper en zout
– paar eetlepels fritessaus
1. Snipper de ui heeeeel fijn, snij de paprika in kleine blokjes en de augurk ook. Snij plakjes van de appel af en snij die vervolgens ook in kleine blokjes.
2. Nu ben je er al bijna. Als je tonijn op water of olie basis hebt moet je de tonijn even laten uitlekken. Vervolgens gooi je de tonijn, ui, augurk en paprika bij elkaar in een bakje en roer je het al een beetje door elkaar. 
3. Voeg een beetje fritessaus toe (ik gok ongeveer 2 eetlepels, ook hier geldt weer: in eerste instantie liever te veel en te weinig). Vervolgens voeg je naar smaak nog wat zout en peper toe.
4. Nogmaals alles goed mengen. Vind je het nog niet smeuïg genoeg, kan je nog wat fritessaus (of mayonaise trouwens) toevoegen. Proeven, en als het lekker smaakt ben je klaar!
5. Tijd om het op een lekker bolletje of een stukje stokbrood te smeren en smullen maar!
Ik vind het zelf altijd het lekkerst om lekker veel verschillende ingredi├źnten in een tonijnsalade te stoppen en het niet te houden bij een heel simpele salade met enkel mayo, tonijn, zout en peper. Hoe vaker ik ook zo’n salade maak, hoe meer ingredi├źnten er bij komen! 
Hebben jullie nog tips van ingredi├źnten die lekker zijn in een tonijnsalade?


6 Comments

 1. Sassie 12 juli 2013

  Ziet er goed uit!

  Beantwoorden
 2. Bo 13 juli 2013

  Ik maak wel vaker tonijnsalade, maar heb er nooit appel in gedaan. Eens een keer proberen ^^

  Beantwoorden
 3. Lianne 13 juli 2013

  Ziet er lekker uit! Misschien dat je kappertjes kunt proberen als extra toevoegen? Dat doet mijn moeder er altijd doorheen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge