Recept: Kaneelbroodjes

Oh zo slecht, maar oh zo lekker! En nog leuk om te maken ook: kaneelbroodjes. Als ze in de oven staan gaat het hele huis naar kaneel en suiker ruiken: zo lekker! Afgelopen weekend maakte ik deze heerlijke broodjes en vandaag deel ik met jullie het recept: heerlijk om deze broodjes als ontbijt te eten op een luie zondag! Voor 8 stuks heb je het volgende nodig:

Voor het deeg:
– 100 gram boter (gesmolten)
– 350 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels fijne kristalsuiker
– 1 eetlepel kaneel
– 2 eidooiers
– snufje zout
– 200 milliliter melk

Voor de ‘vulling’:
– 50 gram donkere basterdsuiker
– 2 eetlepels fijne kristalsuiker
– 1 theelepel kaneel
– een beetje gesmolten boter (ongeveer een eetlepel)

1. Verwarm de over voor. Wij hebben een elektrische oven, die ik op 200 graden voor verwarmde. Een normale oven zou ik op 180 graden zetten.

2. Gooi voor het deeg alle droge ingrediënten in een grote kom (dus de meel, suiker, kaneel en het snufje zout) en meng het goed door elkaar. Doe ik een andere bak (of ik deed het in een maatbeker waarin ik de melk had afgemeten) de natte ingrediënten. Dus de boter, de eidooier (het eigeel dus ;)) en de melk bij elkaar. De boter kan je het beste heel even op een lage wattage (?) in de magnetron zetten zodat ie goed gesmolten is. Klopt de natte ingrediënten ook goed door elkaar.

3. Doe nu de natte ingrediënten bij de droge en meng dit allemaal goed bij elkaar. Ik zelf vond het het makkelijkst om gewoon met de hand te kneden. Leg vervolgens een stuk bakpapier op het aanrecht en rol de lap daar op uit (maak ongeveer een lap van 30 bij 30). Om het wat te vergemakkelijken kan je het deeg het beste nog een beetje bestuiven met wat extra meel. Dan plakt het wat minder.

4. Maak nu de vulling klaar: Doe daarvoor alle ingrediënten bij elkaar en meng het goed. Klaar is je vulling. Die verspreid je vervolgens over de deeglap heen. En dan is het al tijd om hem op te rollen en heb in 8 stukken te snijden (de truc hiervoor is om hem eerst door de helft te snijden, dan die stukken weer door de helft, en dan die stukken weer door de helft ;)), Dan worden ze ongeveer gelijk.

5. Ik vond het zelf het makkelijkst om het in een taartvorm te bakken. Deze had ik met een bak papiertje geprepareerd. Omdat de suiker gaat smelten druipt dat er aan de onderkant een beetje uit. In een bakblik vang je dat dus op en krijg je geen smeerboel + de onderkant van de broodjes worden heel lekker karamellerig.

6. Leg de rolletjes in de taartvorm en bestrijk zo nog even met het eiwit (dat je als het goed is nog over hebt van toen je het eigeel ging scheiden) en dan kunnen ze de oven in. In mijn oven moesten ze 35 minuten, maar in mijn oven moet alles altijd iets langer omdat ie elektrisch is. Afhankelijk van je oven moeten ze dus 30-35 minuten (totdat ze een mooi kleurtje hebben). Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.

7. Geniet!

Follow my blog with Bloglovin

10 Comments

  1. Rosanne van Dieren 11 juni 2014

    Ohh dit ziet er zooo lekker uit. Dit wil ik ook eens gaan maken. liefs x

    Beantwoorden
  2. blauwesokken 11 juni 2014

    Yummm, ik ruik de kaneel al! Ziet er superlekker uit!

    Beantwoorden
  3. Sas 13 juni 2014

    Oh dat ziet er erg lekker uit!

    Beantwoorden
  4. Dascha Boonstra 13 juni 2014

    Hmm, lijkt mij heerlijk!

    xoxo
    http://www.its-dash.com

    Beantwoorden
  5. Leyla 14 juni 2014

    Ben gek op cinnamon rolls, goed gedaan! : )

    Beantwoorden
  6. Bonnie 15 juni 2014

    Hee! Leuke blog heb je, ik kwam hem net tegen. En leuke naam voor een blog 🙂

    Beantwoorden
  7. Mariëlle M. 16 juni 2014

    Mmmm dit ziet er lekker uit zeg!

    Beantwoorden
  8. Mariëlle M. 16 juni 2014

    Mmm dit ziet er echt heerlijk uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge