Recept: pasta met paddenstoelen en rucola

Afgelopen zondag hadden we twee vrienden te eten. Aan mij de taak om wat lekkers op tafel te toveren. Geen probleem voor mij. Ik viel terug op een gerecht dat gemakkelijk voor te bereiden is én snel klaar is. Het werd een pasta met paddenstoelen en rucola. En spekjes, maar die zijn voor de vegetarische mensen onder ons weg te laten. Voor vier personen gebruikte ik de volgende ingrediënten:

– 300 gram spaghetti
– bakje champignons
– bakje gemengde paddenstoelen
– 2 uien
– zakje rucola
– spekjes
– kookroom
– olie, peper en zout
– Parmezaanse kaas om te garneren

1. Begin met het snijden van alle groenten: De paddenstoelen in plakjes/stukjes en de uien snipperen. Easy as that. Dit is eigenlijk alle voorbereiding die je kan doen, maar zodra je dit gedaan hebt is het heel erg makkelijk.

2. Zet water op voor de pasta (die niet op de ingrediënten foto staat omdat deze tijdens de voorbereidingen niet in huis was) en bak in een klein pannetje ondertussen de spekjes (als je die erbij eet). In een andere pan fruit je de ui (in wat olie) aan. Hier doe ik altijd al een beetje zout bij, dan komt het vocht sneller vrij. Zodra de ui glazig is voeg je hier de paddenstoelen bij (een beetje afhankelijk van hoe lang het duurt voordat de paddenstoelen gaar zijn doe je ze erbij… champignons doe ik er altijd als eerste bij).

3. Zodra je water kookt doe je de spaghetti in de pan. Ondertussen worden je paddenstoelen ook gaar en als dit het geval is doe je hier de kookroom bij en breng je het op smaak met peper (en zout).

4. Als je pasta klaar is doe je de (eventuele) spekjes bij de paddenstoelen. Doe het gas uit en doe nu de rucola bij de saus (ik doe nooit de hele zak maar wel een flinke hand). Omdat de saus nog heel warm is slinkt de rucola (als een soort spinazie). Je roert door de saus totdat de rucola genoeg geslonken is.

5. Tijd om op te scheppen! Eerst de spaghetti, dan de saus er overheen en als kers op de taart nog wat Parmezaanse kaas erover heen raspen. Tijd om te smikkelen!

Een erg makkelijk gerechtje wat net iets specialer is dan een pasta met enkel room en champignons.

4 Comments

  1. Sassie 19 september 2013

    Ziet er lekker uit. Ik hou van pasta’s..

    Beantwoorden
  2. Eline 21 september 2013

    Ooooh, dit lijkt me superlekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge