Recept: Quinoa met zalm en groenten

Zoals ik zondag al aankondigde heeft Michael van de week een heerlijk maaltje voor me gekookt. Ik wilde dit jullie niet onthouden (en daarnaast werd het ook wel weer eens tijd om een leuk recept te delen). Michael maakte zalm met peultjes, doperwtjes en quinoa. Lekker en gezond! En ook nog eens simpel om te maken. Voor twee personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

– zalmfilet (2 stukken)
– sugarsnaps (1 pakje)
– 150 gram doperwten (uit de diepvries)
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– limoen
– 150 gram quinoa (of couscous, ook erg geschikt hier bij!)
– 1/2 theelepel ketoembar
– olijfolie, zout en peper
–  25 gram boter

Michael maakt veel leukere foto’s! ;D

1. Zoals altijd vind ik het het prettigst werken om alles goed voor te bereiden (en Michael ook): de zalm moet in stukjes gesneden worden, de doperwtjes ontdooid, de sugarsnaps afgedaan (? hoe noem je dit, net als met sperziebonen de puntjes en sliertjes eraf halen). De ui in halve ringen en de limoenschil eerst schoon gemaakt en vervolgens een soort van geschilt (niet geraspt, de schilletjes moeten wat groter blijven, maar het liefst zonder het wit van de schil).

2. De eerste stap is om in een pan de boter te laten smelten en daar vervolgens de de ui, de limoenschil, zout en peper, en de ketoembar bij te doen. Dit laat je op een laag vuur zachtjes pruttelen (zo’n 15 minuten) tot de ui en de schilletjes een beetje zacht zijn geworden (dit kan op zich ook een prima moment zijn om de sugarsnaps te prepareren). Ergens halverwege is het ook tijd om je quinoa op te zetten, maar voor de precieze kooktijd daarvan raad ik je aan op de verpakking op te volgen 😉

3. Doe nu de sugersnaps en doperwten in de pan, samen met een beetje water (ongeveer 50 ml) en doe de deksel op de pan. Na ongeveer 8 minuten kan de zalm er ook bij. Dit laat je door pruttelen totdat de zalm ook gaar is (nog zo’n 5 minuten).

4. Opscheppen maar! Eerst de quinoa (of couscous) en daar overheen de zalm met groenten, smullen maar!

Wat een top kokkie heb ik toch in huis 🙂 En ik moest toen ik de foto’s bekeek heel hard lachen om de foto’s van die ui, wat een schattige smiley! Ik heb in ieder geval erg genoten van dit gerecht, hopelijk brengt het jullie ook wat inspiratie.

Eten jullie wel eens dit soort gerechten?

6 Comments

  1. Ingrid 15 januari 2014

    Het lijkt me inderdaad een erg lekker gerecht, goed idee om het van de week eens te maken 🙂

    Beantwoorden
  2. Vanessa 15 januari 2014

    Ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  3. Michelle Schlechtriem 18 januari 2014

    Ziet er lekker uit! “Jammer” dat ik vegetariër ben, ik vind zalm namelijk wel erg lekker haha 🙂

    PS: doe je al mee aan mijn winactie? 🙂
    http://michelleslillavarld.blogspot.nl/2014/01/winactie-jewelryznl.html

    Beantwoorden
    • Bente de Heij 19 januari 2014

      Ja zonder zalm is het ook niet meer zo’n speciaal gerecht… en ik ben niet echt thuis in vlees vervangers… helaas pindakaas!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge