Recept: Verse pompoensoep zonder te schillen

Ik hou van soep. Met name van groente soepjes die gepureerd worden, winterwortelsoep, tomatensoep, courgettesoep, broccolisoep en.. Poempoensoep! Alleen krijg ik bij die laatste al spontaan de ringelen als ik er aan denk dat je zo’n pompoen moet gaan schillen. Wat een rot werk. Bah. Een tijdje terug was ik me daarover aan het beklagen tegen mijn moeder. Zij snapte mijn pijn niet helemaal want: voor soep hoef je pompoen toch helemaal niet te schillen? Wait.. What?!? Niet schillen? Al mijn pijn en moeite voor niks noppes nada? Eergisteren nam ik de proef op de som. Ik maakte een heel standaard pompoensoepje zonder fratsen EN zonder te schillen. Hoe dit uitpakte? Dat laat ik je zien.


Ingrediënten voor 2/3 personen:

– 1 pompoen
– 1 winter wortel
– 2 kleine uien (dit keer rode ui)
– bouillonblokje
– zout + peper
– olie

1. Begin met het prepareren van de ingredienten: uien snipperen, winterwortel met een dunschiller schillen en in stukjes snijden en de pompoen slachten. Hoewel het snijden van de pompoen een lastig klusje blijft is het enkel in repen en vervolgens in blokjes snijden van een pompoen stukken beter te doen dan de schil eraf halen en dan in blokjes snijden. Ik sneed hem doormidden, haalde de pitten eruit om hem vervolgens in reepjes en blokjes te snijden. Klaar is de voorbereiding.

2. Fruit de ui en wat olie aan in een pannetje, voeg hier wat zout bij zodat dit wat sneller gaat. Als de ui glazig is voeg je de wortel en pompoen toe en laat je dit ook nog een paar minuutjes mee bakken.

3. Voeg nu water toe totdat alles net onder staan en doe er een bouillonblokje bij. Laat alles lekker lang pruttelen (ik denk ongeveer een half uur) totdat alles zacht is geworden. Dan kan het vuur uit.

4. Pak er een staafmixer bij en pureer alles tot een glad geheel. Breng alles eventueel nog op smaak met zout en peper, al gebruikte ik nu enkel nog peper, zout zat er al genoeg in.

5. Doe eventueel nog 2 sneetjes brood in een broodrooster, opscheppen en: smullen maar!

Het resultaat was heerlijk, lekker zacht zoals pompoensoep altijd is, je proefde helemaal niks van de schillen dus dit ga ik ook zeker NOOIT MEER doen. Scheelt me heel wat frustraties in de keuken!

Wisten jullie dat je de schil gewoon mee kan koken in de soep en dat je er dan niks meer van terug vindt?

8 Comments

 1. Ingrid 11 december 2013

  Eerlijk gezegd ben ik er ook pas jáááren later achter gekomen :), ik heb ook heel wat pompoenen geschild voordat……

  Beantwoorden
 2. Dina 11 december 2013

  Oh pompoenen schillen is zo’n verschrikkelijke klus. Ik maak ook alleen nog maar pompoen-dingen waarbij ik de schil niet hoef te schillen!

  Beantwoorden
 3. Sas 13 december 2013

  Dat klinkt lekker! Ik wil nog steeds eens iets met pompoen proberen ^^

  Beantwoorden
 4. fashionadvies 14 december 2013

  ziet er lekker uit

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge