Recept: Zomerse pasta met garnalen en venkel

Michael maakte gisteren een heerlijke pasta. Omdat ik veel vertrouwen heb in de kookkunsten van mijn bink maakte ik voor af, tijdens en na afloop foto’s en hield ik bij hoe hij alles in elkaar flanste. Zoals verwacht werd het erg lekker en daarom deel ik vandaag weer een lekkere pasta die in een half uurtje (of misschien nog wel wat sneller) klaar is.

Het volgende recept is voor 2 personen:

– 130 gram pasta (spaghetti) Normaal reken ik op 150 gram maar eigenlijk is dit altijd teveel…
– 250 gram garnalen (wij hebben altijd diepvries garnalen)
– 1 venkelknol
– 2 kleine sjalotjes (de supermarkt verkocht alleen echt bizarre kleintjes)
– 3 kleine tomaatjes (of 1 grote)
– 100 ml tomatensap
– 50 ml olijfolie
– eetlepel balsamico azijn
– handje basilicum
– peper en zout

1. Zet alvast water op voor de pasta en begin vervolgens met het snipperen van de sjalotjes. Snij vervolgens de tomaten in kleine stukjes. Doe vervolgens de 50 ml olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg hier vervolgens de stukjes tomaat bij. Even laten mee bakken en vervolgens de tomatensap en balsamico erbij doen. Breng dit pannetje op smaak met zout en peper en laat het voor de rest gewoon op je kleinste pitje zodat het wel warm blijft.

2. Zodra het water kookt kan je de pasta gaan koken. Nu is de venkel aan de beurt: Snij de knol in ringen en bak deze een paar minuten met een beetje olie in een ander pannetje. Na een paar minuten doe je hier ook de garnalen bij. Dit bak je ook nog een aantal minuten (in ieder geval tot de garnalen gaar zijn). Ook dit pannetje breng je op smaak met zout en peper.

3. Hak de basilicum nu een beetje in stukjes en voeg dit bij het pannetje met de ‘saus’ (de tomaten en sjalotjes). Als het goed is is de pasta nu ook klaar. Afgieten en tijd om op te scheppen. Je kan alles gewoon bij elkaar gooien maar Michael schepte eerst de pasta op de borden, vervolgens de garnalen/venkel er overheen en tot slot goot hij de saus er over heen.

4. Smullen maar!

We eten eigenlijk nooit venkel maar ik vond het erg lekker! Zeker het proberen waard :).

Ontdekken jullie ook wel eens ingredi├źnten die je nooit gebruikt maar eigenlijk heel lekker zijn? 

2 Comments

  1. Sassie 12 augustus 2013

    Mjammie, garnalen!!

    Beantwoorden
    • Bente de Heij 12 augustus 2013

      Jaa echt lekker. Tot een jaar geleden moest ik er niks van weten maar ben nu ook helemaal fan!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge