Back in the running game!

Als je mij ook maar een beetje kent dan weet je dat ik al jaren hard loop. Soms wat fanatieker dan andere keren, maar over het algemeen gaat er bijna geen maand voorbij waarin ik mijn hardloopschoenen niet aan raak. Toch was ik tot een paar weken geleden iets minder fanatiek ana het hardlopen dan daarvoor..

Dat het met een aantal dingen te maken. Ten eerste omdat ik, gok ik, last van shin splints had. Ik ben er niet voor naar een fysio gegaan, maar eigenlijk had ik bij elk rondje hardlopen (en zelfs als ik snel moest wandelen om bijvoorbeeld mijn trein te halen) last van mijn schenen. Daarnaast ben ik niet een enorme fan van hardlopen in het donker (iets waar je niet omheen kan in de winter als je fulltime werkt), en heb ik in de lente ontzettend veel last van hooikoorts. 

Goed, dat was mijn lijst met excuses, maar zoals je misschien al vermoed; die excuses gaan niet meer op. Hooikoorts is voor het grootste gedeelte voorbij (denk ik.. hoop ik 😉 ik heb in ieder geval niet meer enorme allergie aanvallen gehad sinds ik terug ben van vakantie). Het is lekker lang licht, waardoor ik zowel ’s ochtends of ’s avonds kan hardlopen en het meest belangrijke: geen last meer van mijn schenen!

Hoe ik er vanaf ben gekomen? Ik heb het, zoals ik al zei, eerst even rustig aan gedaan met hardlopen. Stoppen met sporten deed ik niet, maar ik ging vaker naar de sportschool en liep even niet meer hard. Vervolgens ben ik, in plaats van gewoon weer te gaan hardlopen zoals ik daarvoor deed, RUSTIG gaan opbouwen. Vrij lastig als je weet dat je eigenlijk verder kan, maar nee, netjes aan een schema houden en langzaam weer op bouwen.

En dat gaat zo ontzettend lekker! Ik moet bekennen dat ik het schema ondertussen wel een beetje heb los gelaten maar man, wat geniet ik weer van het hardlopen! Ik loop regelmatig rond zonsondergang en word op de mooiste utizichten getrakteerd. Heerlijk ook om lekker buiten te zijn, en het gevoel als ik terug kom van een rondje hardlopen? The best! Yessss, het voelt goed om weer lekker actief bezig te zijn!

En ik doe het ook niet allemaal voor niets (los dus van dat goede gevoel en dat lichaamsbeweging sowieso goed voor je is ;)), nee ik heb ook nog eens een doel voor ogen! In september loop ik de Damloop by night. Ik ben er super benieuwd naar. Ik heb de afgelopen jaren 3 keer de ‘echte’ Dam tot Damloop gelopen (van 16 kilometer). De Damloop by night is 8 kilometer en zowel start als finish in Zaandam! Een echte thuiswedstrijd dus! Dat is de Dam tot Dam natuurlijk ook wel een beetje, aangezien ik gewoon naar huis ren dan 😉 maar nu hoef ik helemaal de stad niet uit, helemaal goed dus.

Ik heb er nu al super veel zin in en de komende maanden ga ik nog lekker door met flink trainen zodat ik, als alles goed gaat, een mooie tijd kan neer zetten én enorm kan genieten tijdends deze toffe wedstrijd. Kom maar op!

En jij? Fan van hardlopen of denk je (net zoals Michael)  wat is er mis met je als je voor je lol gaat hardlopen?

9 Comments

 1. Morgaine 14 juli 2017

  Whahahaha ik ben op de hand van Michael, duidelijk, ik kan het ook niet, ik heb een zwem lichaam 😛 Ja, daar zit echt verschil in, wist ik ook niet, maar geleerd van mijn fysio peut.

  En fietsen zoals je weet, dat dan weer wel 😉

  Succes met je training!

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Hoe krijg je een kat in de krabpaal?My Profile

  Beantwoorden
 2. Jenn 14 juli 2017

  Heerlijk! Ik zou ook weer iets fanatieker willen (en moeten) worden, helemaal nu we zomerstop hebben…
  Jenn onlangs geplaatst…Fietsen achter je bureauMy Profile

  Beantwoorden
 3. Danielle 14 juli 2017

  lekker! ik moet eigenlijk ook weer echt meer gaan lopen maar op de een of andere manier krijg ik mezelf even niet de deur uit. Nouja, het komt wel weer… eerst maar eens trouwen haha!
  Danielle onlangs geplaatst…Zo coach je je eigen loopbaanMy Profile

  Beantwoorden
 4. Saskia 14 juli 2017

  Prachtige foto met die schapen! Ik wil het skaten weer gaan oppakken. Wilde eigenlijk vandaag een rondje doen, maar het heeft geregend 🙁 Dat gaat hem dus niet worden met mijn lagers. Ik hoop dit weekend of anders wo/vrij een 2de rondje van 2017 te kunnen maken. Iets met andere prioriteiten. Wel ben ik weer gaan beginnen met sporten, ga dit proberen dagelijks vol te houden.

  Beantwoorden
 5. Charel 14 juli 2017

  Ik vind hardlopen echt niet leuk! Misschien als ik wat kilo’s kwijt ben ik meer de motivatie en de conditie heb. Het lijkt me heerlijk maar ik kan me er zo niet toe zetten helaas:( Diep respect voor jou hahax
  Charel onlangs geplaatst…Scala Europe afslankleggingMy Profile

  Beantwoorden
 6. Joor 14 juli 2017

  Wauw goed bezig met hardlopen! Haha ik was aan het hardlopen toen ik ziek werd en daarna niet meer gedaan. Vind het zelf niet zo leuk meer om te doen. Succes met trainen voor de hardloop wedstrijd! 🙂
  Joor onlangs geplaatst…Mijn nieuwe verslaving namelijk de bullet journal!My Profile

  Beantwoorden
 7. Romy 14 juli 2017

  Wat leuk om te horen dat je de zin in het hardlopen weer helemaal hebt teruggevonden! Die wedstrijd is inderdaad een goede stok achter de deur en een mooi doel 🙂 Zelf ben ik net een paar weken geleden weer begonnen met hardlopen. Ik moet mezelf soms nog wel bij elkaar rapen om het te doen, maar ik moet zeggen dat ik het eigenlijk veel leuker vind dan ik dacht. Vooral dat gevoel ná het rennen is altijd zo fijn 😉
  Romy onlangs geplaatst…Shoplog | Mijn tweedehands aankopen bij de IJ-hallenMy Profile

  Beantwoorden
 8. Sandra 16 juli 2017

  Super dat je je plezier in hardlopen weer teurg hebt! En dijn natuurlijk dat je niet neer zo’n erge last hebt van je schenen. Een vriendin vab mij heeft daar ook altikd snel last van en die zegt ook dat het echt een heel naar gevoel is. Lijkt mij ook niet prettig! En eh, hardlopen kan je zeker wel voor je lol doen. Ik vind het ook zoooo fijn!
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #112 | Rob Peetoom, kersen verslaving & alleen thuisMy Profile

  Beantwoorden
 9. Nesrin 16 juli 2017

  Heerlijk dat je weer back in the game bent! Nu ik nog ;-€

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge