Dilemma!

Serieuze aangelegenheid dat trainen:
De eiwittenzijn ook al in huis!

Over een week begint het Dam tot Damloop arrangement dat ik van Michael van mijn verjaardag zou krijgen. Of in ieder geval, dan is de inschrijving. Twee jaar geleden deed ik hier ook al aan mee en ik vond het super leuk. Met het hoogtepunt natuurlijk de Dam tot Damloop zelf, wat een fantastisch evenement is dat zeg! Van Amsterdam naar mijn hometown Zaandam rennen en finishen vlak bij mijn huis. Heel heel heel erg leuk. Alleen ben ik twee en een halve week geleden weer begonnen met fitnessen. Het idee daar achter was dat ik dat naast de trainingen voor de Damloop zou gaan doen, voor wat extra spierkracht. Maar het bevalt eigenlijk zo goed weer dat we de afgelopen weken netjes drie keer per week in de sportschool hebben staan beulen. Arnold Schwarzenegger is er niks bij!

Er blijft op deze manier weinig tijd over voor hardlopen. Iets wat ik ook erg leuk vind. Als ik aan dat arrangement zou gaan mee doen wil ik minstens twee van de drie trainingen per week mee doen. Maar om nou 5 keer per week te gaan sporten per week, naast mijn fulltime baan, vind ik iets teveel van het goede. En dus sta ik voor een dilemma: ga ik me focussen op het fitnessen, of ga ik toch voor het hardlopen en ga ik 1, maximaal twee keer per week naar de sportschool voor wat extra kracht. Ik weet het niet. Op dit moment neig ik het meeste naar de Damloop niet dit jaar, maar bijvoorbeeld weer volgend jaar te gaan doen. Maar als ik dat zo typ vind ik het ook weer heel erg jammer dat ik hem dan dit jaar niet kan lopen.

De laatste optie is om alleen een startbewijs voor de Dam tot Damloop zien te bemachtigen en dan zelf, naast het fitnessen, te trainen voor de Damloop. Dit is trouwens een optie die ik pas net bedenk.. Een goede kandidaat. Het enige is dat ik dan naast het fitnessen alsnog lange afstanden moet gaan lopen ook. Wat dus ook zal beteken dat ik 4/5 keer per week zal gaan sporten. Pfieuw. Lastig. Al scheelt het wel dat ik de tijden dan zelf kan bepalen en niet gebonden ben aan de trainingstijden van de atletiekvereniging. Gelukkig heb ik nog tot vrijdag om er over na te denken. Dat is dan ook wat ik de komende dagen goed ga doen!

Wat raden jullie mij aan? 

3 Comments

 1. Marieke 23 maart 2014

  Die laatste optie lijkt me prima! Krachttraining is hoe dan ook een heel goede (en zelfs redelijk noodzakelijke) aanvulling op hardlopen, dus je kunt in de sportschool 2x per week kortere afstanden rennen als cardio icm je krachttraining, en dan een of twee per week een langere duurloop lekker buiten. Dat is hoe dan ook lekker nu het weer lente wordt!

  Beantwoorden
 2. Sas 23 maart 2014

  Ik heb eigenlijk niet echt tips… Succes ermee! Ik doe alleen aan skaten en probeer dit regelmatig te doen. De laatste optie die je hier beschrijft klinkt wel prima.

  Fijn weekend!

  Beantwoorden
 3. Bo Epke 23 maart 2014

  Ik zou ook het laatste doen. Trainen kan ik principe wel zelf en zelfs al zou je 2 van de 3 trainingen meepakken dat is het eigenlijk zonde van je geld. En volgens mij gaat zelf trainen je prima af šŸ™‚

  Ik ga ‘m ook lopen trouwens, met m’n stiefvader ^^ Hoef ik me in ieder geval geen zorgen te maken dat ik met een kater wakker word tijdens de dam tot dam, wat standaard gebeurde de afgelopen 6 jaar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge