Favoriete sport? Hardlopen!

Mijn favoriete sport van het moment is toch wel hardlopen. Waarom? Naast dat je er niet veel voor nodig hebt (met een paar goede schoenen en een leuke outfit ben je er al) vind ik het erg fijn dat je het op eigenlijk ieder moment van de dag kan doen. ’s Ochtends, ’s middags of ’s avonds, als je een uurtje de tijd hebt kan je naar buiten gaan en een rondje lopen. Daarnaast kan je het overal doen. Je bent niet gebonden aan een sportschool of club. Zelfs op vakantie kan je je conditie op peil houden door een rondje te gaan hardlopen.

Ik vind hardlopen een leuke manier om de omgeving te verkennen. Ik ren dan ook bijna nooit een vaste route maar duik verschillende straten in en kom op plaatsen waar ik anders nooit zou komen. Ook het feit dat je lekker buiten bent vind ik een enorme plus van hardlopen. Ik blijf trouw de sportschool bezoeken omdat ik krachttraining ook erg belangrijk vind maar lekker in de buitenlucht hardlopen is toch wel erg fijn, vooral als het lekker weer is!

Een ander voordeel van hardlopen is dat je zelf bepaald hoe veel tijd je er aan kwijt bent. Je kan een rondje van een kwartier lopen maar je kan ook besluiten een tocht van 1,5 uur te maken. Afhankelijk van de tijd en zin die je hebt zijn je trainingen dus aan te passen. Ideaal!

Ook is hardlopen een sport waarbij je goed je vooruitgang kan bijhouden. Er zijn genoeg hardloop apps te vinden die bijhouden hoe snel en hoe ver je hebt gelopen. Door bij elke run je app aan te zetten is heel makkelijk te volgen wat je vorderingen zijn. Dit vind ik zelf erg motiverend werken!

Geen schuldgevoel vanwege mijn
dagelijkse bullit. Oke, misschien
toch nog steeds wel een beetje..

Tot slot is sporten in het algemeen natuurlijk gewoon goed voor je en wordt je er blij van. Wie kent nou niet het voldane gevoel dat je hebt nadat je klaar bent met je workout? Als ik regelmatig sport zit ik lekkerder in mijn vel en hoef ik me ook niet schuldig te voelen over mijn verslaving van bullit (ik MOET elke ochtend beginnen met een blikje bullit) of als er weer eens een week wat minder gezond gegeten is.

Nu ik dit zo op schrijf krijg ik weer zin om naar buiten te gaan voor een hardloopsessie en dat is dus wat ik nu ga doen, hopelijk kan ik jullie ook motiveren!

Wat is jullie favoriete sport en waarom?

2 Comments

 1. Sandra 20 mei 2013

  Momenteel heb ik het hardloopvirus ook goed te pakken. Zojuist heb ik me ingeschreven voor een halve marathon in Haarlem op 29 September en We Own The Night gister was ook echt te gek! Eigenlijk heb ik wel dezelfde redenen als jij šŸ˜‰ Heb je nog wedstrijden op de planning staan?

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 20 mei 2013

   Ik las inderdaad veel positieve berichten over We Own The Night! Had je nog een tijd waarin je hem wilde lopen?
   Ik heb eergister twee wedstrijden gepland: de loop voor hoop in wormer op 31 augustus en ik wil heel graag de zevenheuvelenloop gaan doen. Op 1 juni dus snel inschrijven zodat ik niet te laat ben! Dat was ik namelijk wel voor de Dam tot Dam loop, helaas.
   Wordt het je eerste halve marathon?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge