Ja maar… het regent!

Ik zal maar meteen met de deur is huis vallen: De enige afstand die ik gisteren buiten heb aflegd was 50 meter naar de supermarkt en weer terug. Dus zeker niet de 11 km die op de planning stond! Wat een rot weer was het zeg. Bizar harde wind en het was geen minuut droog. Ik was eerst echt van plan om te gaan.. Ik moest alleen nog de motivatie vinden om daadwerkelijk de deur uit te stappen. Toen bedacht ik me dat ik niet met mijn telefoon (dus GPS) kon lopen vanwege de regen (telefoon kan niet tegen water…) en was mijn motivatie (die toch al ver te zoeken was) helemaal verdwenen.

In plaats van de regen trotseren met een dekentje,
tijdschrift en truffel pepernoten op de bank!

Al maanden twijfel ik er over om een GPS horloge te kopen (om dus ditzelfde probleem op te lossen) en gisteren hakte ik de knoop door: Hij is besteld en hopelijk heb ik hem snel in huis. Het is het runner sporthorloge van TomTom geworden. Nu is het nog wachten tot hij bezorgd wordt maar zodra ik hem binnen heb is ‘niet met GPS mijn afstand kunnen bijhouden vanwege de regen’ geen excuus meer om niet te gaan hardlopen. Oh my, waar ben ik aan begonnen! Dat wordt door elke regenbui heen banjeren. Ik heb er nu al zin in!

Nee zonder grappen, ik ben er nu al blij mee, hardlopen met zo’n band om je arm vind ik verre van ideaal. Daarnaast kan je met zo’n horloge veel beter en preciezer je voortgang bijhouden. Naast het regen verhaal zijn er veel meer voordelen aan zo’n horloge. Ik heb nu al zin om hem binnen te krijgen en er mee te gaan spelen. En natuurlijk om er mijn eerste (en tweede, en derde..) hardloopsessie mee te lopen!

Jullie wel nog in de regen en wind gesport? Of ook veilig binnen gebleven?

8 Comments

 1. Stacey 14 oktober 2013

  Ik was stiekem wel heel blij dat ik gisteren een rustdag had en dus niet naar buiten hoefde voor een rondje. Maar als ik echt volgens schema had moeten lopen was ik waarschijnlijk naar de sportschool gegaan. Nu heb ik het bij een fietstochtje naar het station gehouden…

  Ik ben trouwens wel heel benieuwd naar je ervaringen met het horloge!

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 14 oktober 2013

   Ja mijn sportschool is niet open op zondag dus dat ging niet….
   Ik zal zodra ik hem een tijdje heb uitgetest wel een review online gooien 🙂

   Beantwoorden
 2. Sylvia 14 oktober 2013

  Ik ga ook niet door de regen lopen hoor, het moet tenslotte wel leuk blijven 😉

  Beantwoorden
 3. Janet 15 oktober 2013

  Aahh spannend!!! De Nike+ Sportwatch staat op mijn verlanglijstje!

  Beantwoorden
 4. Sassie 16 oktober 2013

  Ik ben lekker binnen gebleven 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge