Kom maar op met die Damloop!

Thuis aangekomen eerst even met
de voetjes omhoog uitpuffen!
Vandaag was het zo ver: hardloop spullen mee naar het werk en terug naar huis rennen! Of eigenlijk naar mijn fiets die op het station stond. Een plan dat ik nu al een jaar heb en gisteren was het eindelijk zo ver. 11 kilometer stond er op het programma. De laatste keer dat ik dat liep was denk ik vorig jaar november tijdens de Zevenheuvelenloop. De laatste maanden was ik niet verder gekomen dan 8 en met nog minder dan 5 weken voor de Dam tot Damloop was het dus heel erg tijd om weer eens kilometers te maken!
En dat deed ik gisteren dus! De eerste kilometer was niet fantastisch. Ons kantoor zit midden op de Wallen dus het stikt er altijd van de toeristen. Het leek dus meer een ‘obstacle run’ dan op een duurloop. Maar toen ik voorbij het centraal station was kon het lekkere lopen beginnen! De route die ik nam is vanaf een bepaald punt gewoon een aantal kilometer rechte weg, heerlijk! Bij een kilometer of 4 had ik de eerste tegenslag: het begon kei en keihard te regenen. Het duurde dan ook niet lang tot zelfs mijn ondergoed doorweekt was. Drie maal hoera! Maar goed, het lopen zelf ging erg lekker dus ik liet me er niet door ontmoedigen!
De tweede tegenslag kwam rond een kilometer of 7.5. Ik kwam er achter dat mijn horloge uit zichzelf had besloten om de run te stoppen. Super irritant en frustrerend. Snel zette ik hem weer opnieuw aan maar om de 1 of andere manier was ie helemaal van slag en gaf de datum opeens 4 april aan. Super vaag en al de tweede keer dat het gebeurt.  En dat terwijl ik hem de dag ervoor nog had geüpdate… stom ding! Tegenslag drie kwam daar meteen achteraan.. Om van Amsterdam naar Zaandam te komen moet je altijd een pontje gebruiken (tenzij je met de trein of auto bent, dan kan je een tunnel gebruiken). Het pontje dat ik nam gaat 1x in de 20 minuten. Ik kwam aanrennen, zag de slagbomen dicht gaan en de pont weg varen. Shit. 20 minuten wachten met natte kleren is nou niet bepaald een feest. Na het wachten had ik nog 3 kilometer te gaan naar mijn fiets. En ondanks dat ik behoorlijk was afgekoeld tijdens het wachten  heb ik ook die kilometers heel erg lekker gelopen.
Alhoewel ik dus een paar tegenslagen had (die uiteindelijk heel erg mee vielen hoor;)) heb ik echt heerlijk gelopen. Veel lekkerder dan ik had verwacht. Ik heb ook meteen het vertrouwen terug dat die Damloop wel gaat lukken. Heel fijn! De komende weken blijf ik dus netjes 1x per week naar huis rennen. Het is namelijk heel lekker om te rennen, thuis te komen, te eten, een warme douche te nemen, een kopje thee te drinken en de rest van de avond heerlijk voldaan op de bank mag liggen! Yes, hier kan ik wel aan wennen! Waarom heb ik dit ook al weer niet eerder gedaan?

5 Comments

 1. Dascha Boonstra 20 augustus 2014

  Wow, echt super knap van je! Ik doe het je niet na! 🙂

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  Beantwoorden
 2. Merdjelin 22 augustus 2014

  Wat leuk dat je de damloop gaat doen! Super knap x

  Beantwoorden
 3. Window On My Wardrobe 22 augustus 2014

  Veel succes op de damloop, de motivatie zit er al goed in! Ik woon 36 kilometer van mijn werk dus dan zal ik maar niet proberen om naar huis te joggen 😀

  X Sara

  Beantwoorden
 4. Sas 22 augustus 2014

  Wat super gaaf dat je mee gaat doen. Succes ermee 🙂
  *ik word al moe bij het idee hahahahahaha* :’)

  Beantwoorden
 5. Jenn 22 augustus 2014

  Succes, ik doe het je nog niet na!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge