Live Love Run: een bom aan motivatie!

live love runOmdat ik Annemerel’s blog al jaren lang met veel plezier volg moest en zou ik natuurlijk ook haar boek Live Love Run lezen. Deze werd dan ook meteen besteld bij bol.com en kwam nog voor de ‘officiële’ release datum in mijn brievenbus terecht. Niet snel daarna was het boek uit en stond ik buiten om een rondje hard te lopen. Mijn benen begonnen namelijk al te trappelen tijdens het lezen!

Annemerel en ik zijn geloof ik ongeveer op hetzelfde moment begonnen met hardlopen. Zij omdat ze net zo wilde zijn als Blake Lively, ik omdat ik het gezellig vond om met mijn vader af en toe een rondje te lopen. Allebei niet al te serieus (geen schema, geen vaste hardloop dagen of iets dat daar op lijkt). Toch is er een heel groot verschil tussen ons twee. Bij haar veranderde dat in de loop der jaren, bij mij niet. Oké,  ik heb drie keer de Dam tot Damloop gelopen (à 16 kilometer) en heb meerdere 10- en 15 kilometer ‘wedstrijden’ gelopen maar daar blijft het dan ook bij. Nooit een halve marathon, laat staan meerdere marathons!

Het hele hardlopen met een schema is iets dat ik nooit heb gedaan. Gewoon lekker een rondje lopen, of als er weer een keer de DtD aan kwam een wat langer rondje, en elke week een kilometer verder… En als dat dan voorbij was liep ik weer een paar maanden niet.. Nee, een echte hardloopjunkie kan je mij niet noemen. En dat terwijl ik hardlopen wel een heel toffe sport vind. Ik ben dan ook enorm gemotiveerd en inspireert door het boek Live Love Run van Annemerel. Hoewel de informatie an sich niet heel nieuw voor me was (ik weet prima dat ik hardlopen moet opbouwen, welke kleding ik wanneer moet dragen en wat ik fijne dingen vind om mijn trainingen bij te houden) gaf het boek me wel weer een zetje in de juiste richting om weer eens wat serieuzer te gaan hardlopen.zondag 3

Zo staan er achterin het boek een aantal schema’s en na 10 jaar ga ik het er toch eens op wagen. Hoewel ik op mijn eigen manier ook prima naar een halve marathon zou kunnen trainen ga ik eens kijken wat en hoe een schema voor me werkt. Ik neem Annemerel haar tips ter harte en ga het lekker rustig opbouwen. Hoewel ik prima een 5 kilometer afstand er uit kan knallen begin ik lekker rustig aan in de een na laatste week van het loopschema van de 5 km. Daarna ga ik rustig aan naar de 10 en daarna zie ik wel waar het schip strand. Wellicht bevallen de schema’s me zo goed dat ik gewoon door ga tot en met het loopschema van de hele marathon (want stiekem is het toch wel een droom om die ooit eens te lopen!).

Kort samengevat? Als je fan bent van Annemerel d’r blog dan is dit sowieso een leuk boek voor jou, zeker als je ook nog een beetje geïnteresseerd bent in hardlopen (maar dat hangt natuurlijk wel een beetje samen, Annemerel en hardlopen).  Instant motivatie om je schoenen aan je voeten te binden (of om naar de winkel te gaan en een nieuw paar aan te schaffen inclusief nieuwe hardloopbroek, shirt en jas). Ze heeft me zelfs zo ver gekregen om na 10 jaar hardlopen eens een loopschema uit te proberen!

Hebben jullie Live Love Run al gelezen? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, ben je nieuwsgierig?live love run

10 Comments

 1. jeapiebel 24 februari 2016

  Wat leuk dat jullie rond dezelfde periode beginnen en leuk dat je af en toe met je vader hardloopt. Al weet je hoe het moet met marathon opbouwen, het kan geen kwaad om meer over te lezen. Ik loop af en toe hard, maar niet fanatiek.

  Beantwoorden
 2. Yolande 24 februari 2016

  Ik wil Live Love Run ook heel graag lezen! Ik volg Annemerels blog al jaren en hoor goede verhalen over het boek, nu ook van jou 🙂 Alleen heb ik al tijden mijn hardloopschoenen niet meer aangeraakt vanwege een blessure. Misschien brengt het boek daar verandering in.

  Beantwoorden
 3. Kiss & Make-up 24 februari 2016

  Ik ben sowieso niet zo’n bloggerboekenmens en ik loop ook niet, maar ik kan me wel inbeelden dat als je loopt en een fan van Annemerel bent dit een heel tof boek is.
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Review | Estée Lauder Advanced Night Repair Concentrated Recovery PowerFoil MaskMy Profile

  Beantwoorden
 4. Nesrin 24 februari 2016

  Ik vind haar blog zo leuk. Het boek heeft ze ook heel fijn geschreven vind ik. Ik ben dan niet jaren geleden begonnen met hardlopen maar zij is wel een reden geweest waarom ik ben gaan hardlopen. Vorig jaar in mei toen wij elkaar tegenkwamen tijdens de Nike run liep ik mijn eerste 10 km (dit was tevens mijn eerste 3,4,5,6,7,8 en 9 km).
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 3My Profile

  Beantwoorden
 5. Joor 24 februari 2016

  WAuw klinkt erg goed!! Ik wil wel dit boek hebben aangezien ik zelf bezig ben met hardlopen.
  Wie weet dat ik het ooit nog eens ga kopen!
  Joor onlangs geplaatst…Joorloveswriting geeft tipsMy Profile

  Beantwoorden
 6. heidi 24 februari 2016

  Wat een leuke boek.

  Beantwoorden
 7. sunny mama 25 februari 2016

  Ik houd ook wel van een portie peptalk op z’n tijd.
  Dit lijkt mij een inspirerend boek!
  sunny mama onlangs geplaatst…HOE LAAT MOET JE TIENERDOCHTER ’S AVONDS THUIS ZIJNMy Profile

  Beantwoorden
 8. Jenn 25 februari 2016

  Ja, ik heb hem gelezen en ik ben enthousiast! Maar dat wist je al 😉
  Jenn onlangs geplaatst…De Songtag-stMy Profile

  Beantwoorden
 9. Rose 26 februari 2016

  Dit is een goed boek.

  Beantwoorden
 10. Sas 5 maart 2016

  Ik ben sowieso niet echt een fan van bloggers die boeken schrijven. Geen idee waarom niet haha. Zelf doe ik niet aan hardlopen dus ik laat dit boek aan me voorbij gaan. Heb wel veel goeds gehoord over dit boek.
  Sas onlangs geplaatst…Wat ik allemaal (voor het eerst) deed in de maand FebruariMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge