Motivatie tip

Een tijdje geleden las ik op een Amerikaans blog (ik weet niet meer van wie) een grappige manier om jezelf te motiveren. Zij had een mooi armbandje gekocht die ze pas om mocht doen als ze zoveel kilo was afgevallen. Nu is dit nou niet direct toepasbaar op mezelf, ik wil niet per se afvallen, maar ik kan me wel voorstellen dat dit goed werkt om gemotiveerd te blijven.

Alle drie al opgehad dus ik zal
iets nieuws moeten kopen
om deze motivatie-tip uit te
proberen 😉

Zoals ik gisteren al zei wil ik nieuwe kleding (maar ook nieuwe nagellak, keukenapparatuur of dekbedovertrekken, ik noem maar wat) altijd zo snel mogelijk gebruiken/uitproberen. Ik kan me goed voorstellen dat als je jezelf de regel oplegt dat je je nieuwe ‘product’ pas mag gebruiken als je doel X behaald hebt, dat je dan sneller aan de slag gaat. Voor mezelf zou dit kunnen zijn: Ik mag mijn nieuwe nagellak kleurtjes pas op doen als ik weer een keer minimaal 10 kilometer heb hardgelopen. Ik heb alleen al mijn nieuwe nagellakjes al opgehad/op, dus deze regel kan ik voor mezelf niet meer instellen, maar ik vind het idee in ieder geval leuk ;). En het kan natuurlijk ook met grotere doelen (en grotere ‘cadeaus’).. Maar jullie snappen het idee denk ik wel :).

Ik had voordat ik die blogpost las nog nooit zo nagedacht over cadeautjes en jezelf motiveren, maar ik denk wel dat het goed kan werken…

Hebben jullie dit idee wel eens bij jezelf toegepast, of is dit ook nieuw voor jullie?

6 Comments

 1. Sassie 14 augustus 2013

  Oh nooit gedaan maar een erg goed idee!

  Beantwoorden
 2. Margot 14 augustus 2013

  Ik heb het eigenlijk nog nooit gedaan om mijzelf te motiveren. Wel soms achteraf als ik denk van nu verdien ik het om voor mezelf een lekker geurtje te kopen of eens goed te gaan shoppen. Maar dit is ook wel een goed idee!!

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 14 augustus 2013

   Ja dat hoor je vaker, maar dit lijkt me idd ook wel een goeie manier: kan je er al naar kijken maar het nog niet gebruiken. Goeie motivatie om wat te gaan doen lijkt me.

   Beantwoorden
 3. robin 14 augustus 2013

  ik moet dit maar eens gaan proberen! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge