Motivatie, waar ben je?!

Ik heb de laatste tijd erg veel moeite om actief te zijn. Dat heeft voornamelijk met het weer te maken (of eigenlijk alleen maar…). Ik word een beetje loom van dit weer (en met een beetje bedoel ik heel erg)! Het liefst lig ik een beetje in de zon te lezen, of iets anders wat weinig energie kost. Het is de afgelopen week al meerdere malen voorgekomen dat ik me ’s morgens of overdag voornam om ’s avonds te gaan sporten (hardlopen of fitness) maar dat het er uiteindelijk niet van kwam. Terwijl ik wel graag sport! En met een hitte golf die verwacht wordt moet er toch echt wat veranderen vind ik.

’s Ochtends naar de sportschool!
Gisteren koos ik ervoor om ’s ochtends maar gewoon naar de sportschool te gaan, dan kon er niet een barbecue of iets anders leuks tussen komen ’s avonds. Nu sportte ik sowieso al regelmatig ’s ochtends (behalve de afgelopen week dan ;)) maar zo lang het zulk lekker weer is moet ik maar al mijn work-outs in de ochtend plannen (als ik ze ook daadwerkelijk wil uitvoeren!). Dus dat ga ik de komende tijd maar doen dan! Hopelijk nog heel lang, want hoewel ik een beetje loom en lui word van dit weer vind ik het wel echt heeeeerlijk! 
Voor vanmiddag staat er een zwemsessie in het zwembad op de planning. Een fijne afwisseling van sporten in een sportschool waar geen airco is of puffen in de hete middagzon (op de één of andere manier kies ik er elke keer dát ik ga hardlopen voor om dit op het heetste moment van de dag te doen). Ook dat kan dus een goede afwisseling zijn met dit hete weer: zwemmen. Maar dan wel in een zwembad, want in de zee of in bijvoorbeeld de Jagersplas waag ik me weer niet in het water…  
Hoe doen jullie dat met dit warme weer? Gewoon gaan of staat het sporten bij jullie ook een beetje op een laag pitje?

4 Comments

 1. sylviakuijsten.com 19 juli 2013

  Ik kom met dit weer ook niet vooruit, dus dat herken ik wel 😉 Ik ga ’s middags regelmatig even een uurtje op bed liggen en duik dan ’s avonds later m’n bed in zodat ik alle ramen en deuren open kan zetten en al die warmte uit m’n huisje kan, laten, werkt prima.

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 19 juli 2013

   Haha een middagdutje moet ik echt niet aan gaan beginnen! Dan zou ik echt helemaal niks meer uitvoeren ;). Ja deuren en ramen staan hier ook lekker open zodat alles een beetje door kan tochten.

   Beantwoorden
 2. Sassie 19 juli 2013

  Ik ben juist gaan skaten en vind het heerlijk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge