Samen of alleen?

Als je afspreekt samen te gaan sporten kan je het natuurlijk niet maken om niet op te komen dagen. Zo haalt mijn moeder me twee keer per week op om naar de sportschool te gaan of een rondje te gaan hardlopen. Geen excuses, ze belt op maandagochtend en donderdagavond aan en dan moet ik in mijn sport outfit klaar staan om me in het zweet te gaan werken! Sporten met zijn twee├źn (of een grotere groep) helpt dus als je de neiging hebt om niet te gaan terwijl je wel van plan bent om te gaan sporten.

Daarnaast is samen sporten veel gezelliger dan alleen sporten! Lekker bijpraten met je vriendin, moeder of wie dan ook terwijl je ook nog eens goed bezig bent, een veel gezondere optie dan een drankje doen in de stad! Verder kan je elkaar uitdagen en motiveren om nog een extra kilometer te lopen, of om aan het eind nog een sprintje te trekken. Je wilt natuurlijk niet achterblijven op je sportgenoot, ik wil dat in ieder geval niet! Maar ik ben dan ook ietwat competitief ingesteld ;). Ik ben echt een enorm slechte verliezer…
Ook alleen lopen heeft zo zijn voordelen. Als je alleen gaat kan je op je eigen tempo gaan lopen. En natuurlijk precies op de momenten die jou goed uitkomen. Heb je ergens een uurtje de tijd, dan kan je zo gaan. Ik heb namelijk wel altijd het gevoel dat samen sporten meer tijd in beslag neemt dan alleen sporten. Daarnaast vind ik het fijn van alleen lopen dat ik mijn gedachtes op een rijtje kan zetten. Of juist lekker met  muziek in mijn oren nergens aan denken, afhankelijk van mijn stemming. 
Voor mij werkt een combinatie van zowel alleen sporten als sporten met iemand anders het beste. En dit is dan ook wat ik doe. Ik sport over het algemeen twee keer per week met mijn moeder en de laatste tijd ook twee keer per week alleen.

Sporten jullie liever samen of alleen? En waarom?

4 Comments

  1. Ingrid 26 mei 2013

    Sporten doe ik het liefst samen, want eigenlijk doe ik het liever niet! Binnenkort een rondje in mijn eentje hardlopen, kijken hoe dat bevalt.

    Beantwoorden
  2. Unknown 28 mei 2013

    Wat een leuke foto van jullie tweetjes toch!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge