Sporten in de vroege ochtend

2015-03-18 07.11.41Sporten in de vroege ochtend, dat is nou niet iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen (figuurlijk dan, letterlijk zou mijn hart daar natuurlijk wel sneller van gaan kloppen..). Maar goed, met een volle agenda, een hardloopwedstrijd in mei, en alweer een maand niet meer hardgelopen werd het tijd voor strenge maatregelen. Verder zijn er zoveel mensen zo lyrisch sporten in de vroege ochtend (als in, nog voordat je naar je werk of school of wat dan ook gaat), dat ik dacht: ik probeer het eens uit!

Nu moet ik er bij vertellen dat ik echt een draak ben in opstaan. Het liefst snooze ik een half uur, terwijl je natuurlijk veel beter dat half uur gewoon nog echt kan slapen, daarom mag ik ook maximaal maar een kwartier van mezelf snoozen (waar ik elke ochtend altijd weer dankbaar gebruik van maak). Maar dat sporten dus. Ik besloot op maandag dat ik op dinsdag ochtend zou gaan hardlopen. Kort rondje, maar dan was dat in ieder geval weer eens gebeurd. Dus op dinsdag ochtend ging om 10 voor 7 de wekker (veel te vroeg in mijn ogen), en werd ik wakker met hoofdpijn. Dit ging hem niet worden dus ik draaide me snel weer om (Michael vond dat ik me aanstelde want hij had dit de dag van te voren voor zichzelf al voorspeld). Vandaag was poging twee. Omdat ik nog tot laat een call heb op mijn werk ga ik vandaag ietsje later heen, dus stond vandaag in plaats van 10 voor 7, om 7 uur de wekker (details mensen, details!).

Hoewel ik me vanochtend ook weer het liefst meteen wilde omdraaien wist ik mezelf vandaag wel uit bed te krijgen. Om kwart over zeven stond ik dan ook buiten en zette ik mijn eerste stappen. Geen lolletje kan ik je wel vertellen. Hoewel het natuurlijk een fijn idee is dat je gedurende de dag al een voorsprongetje hebt op de meeste mensen (je hebt immers je sportronde er al op zitten) had ik op het moment van rennen liever gewoon in bed gelegen ;). Misschien hielp het feit dat mijn laatste hardlooptraining al weer van meer dan een maand geleden afstamt ook niet echt mee. Toch ga ik het wel vaker proberen, en zal ik later op de dag ook nog wel een kleine update hier onder schrijven of ik me nou energieker of juist vermoeider voelde gedurende de dag!

Doen jullie aan sporten in de vroege ochtend? Of blijven jullie ook het liefst zo lang mogelijk liggen?

2015-03-18 07.50.15

Ohja, het was super mistig!

Update: hoewel ik toen ik vanochtend terug kwam van het hardlopen het liefst meteen weer mijn bed ingedoken was (MOE!!), ben ik eigenlijk de hele dag heel energiek en wakker. Dus hoewel het ’s ochtends echt even afzien is zie ik de voordelen zeker!

 

11 Comments

 1. Jenn 18 maart 2015

  Ik sport graag in de ochtend, maar alleen op vrije dagen, niet voordat ik aan het werk ga, dat wordt wel heeeeel vroeg…
  Jenn onlangs geplaatst…Budget tip: kleurboek van de ActionMy Profile

  Beantwoorden
 2. Danielle 18 maart 2015

  Ik ben ook geen fan van vroeg sporten hoor, soms moet het uit nood maar ik ben wat dat betreft net zo n draak. Ik moet al zo vroeg opstaan en dan ook nog eens gelijk sportief doen.. pff.. ongeveer 1 a 2 keer per maand ontkom ik er niet aan omdat ik anders mijn train doelen niet haal, maar ik lig ook liever in mn bed!
  Danielle onlangs geplaatst…Review| Slim rijst & Slim pastaMy Profile

  Beantwoorden
 3. Nesrin 18 maart 2015

  Wat goed dat je het hebt gedaan. Ik snooze ook het liefst een half uur door maar dan begint hij naast mij te schoppen 🙁

  Knap werk. Moet zeggen dat het nu eerder licht is trekt het mij wel om ’s ochtends een rondje te doen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Gesprek met mijn vader a.k.a Bruce LeeMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 20 maart 2015

   Haha die van mij begon een paar jaar geleden ook altijd te steigeren als ik aan het snoozen was, maar nu doet ie zelf even hard (nouja, misschien niet éven hard..) mee!

   Beantwoorden
 4. Lisa 18 maart 2015

  Ik heb laatst ’s ochtends hard gelopen. Beviel me best goed.
  Lisa onlangs geplaatst…Vier favoriete armbandenMy Profile

  Beantwoorden
 5. Sam 19 maart 2015

  Ik ben een ontzettend lui varken 😉 ik sport helemaal niet.. Hier was het gister ook zo mistig en grauw de hele dag en vandaag is het niet veel beter maar ik had wel een zonnetje thuis.. Je pakketje is binnen gekomen! Helemaal leuk, verheug me al op de tony’s 🙂 bedankt!!!
  Sam onlangs geplaatst…ZoSammieEnzo een half jaar oud..My Profile

  Beantwoorden
 6. Laura 19 maart 2015

  Misschien moet ik het ook eens proberen als ik om 6.15 begin :p heerlijk om 04.30 snachts een rondje rennen haha! (Geintje hoor dat zou ik echt noooooit doen). Als ik om 15.00 of later begin sport ik wel vaak voor ik naar werk ga, maar anders niet hoor haha ik krijg mezelf dan niet mijn bed uit!

  Beantwoorden
 7. Toppen en Dalen 19 maart 2015

  Gefeliciteerd dat het gelukt is om te gaan rennen! Morgen weer???

  Beantwoorden
  • Bente 20 maart 2015

   Haha, nou vandaag heb ik even over geslagen 😉 Maar aankomende dinsdag ga ik zeker weer een poging wagen!

   Beantwoorden
 8. CarlijnS 21 maart 2015

  Wielrennen doe ik het liefste ’s avonds na het eten (en het liefst in 24 graden en in de zon 😉 ). Wanneer mijn knie blessure een beetje is weggetrokken, wil ik ’s ochtends voor het werk gaan rennen. Ben benieuwd hoe me dat gaat bevallen.
  CarlijnS onlangs geplaatst…Food Photo Diary KaprunMy Profile

  Beantwoorden
 9. Alyssa 22 maart 2015

  Goed! Ik ben ook zo iemand die minstens een halfuur aan het snoozen is ’s ochtends :’) Tot (grote) ergernis van mijn vriend volgens mij, haha! Ik wil toch eens gaan proberen om ’s ochtends voor mijn werk een keer te gaan hardlopen, maar dat vroege opstaan… daar zie ik wel tegenop. Al ben ik ook niet echt van het uitslapen tegenwoordig. Dus het moet toch een keertje lukken!?
  Alyssa onlangs geplaatst…Een paar plaatjes van het prachtige LangkawiMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge