Tag: Work that Es

Ondertussen is de sport tag van Esmée van Work that Es al half blog land door geland, maar dat heeft ook een reden: het is een leuke tag! En daarom heb ik hem ook ingevuld :). Eentje over je sportieve activiteiten, en aangezien dat iets is waar ik veel mee bezig ben vond ik hem ook nog eens relevant genoeg voor mijn blog! Here we go..!

Aan welke sporten doe je?
Op dit moment ben ik vooral veel aan het fitnessen. Daarnaast loop ik hard: dat doe ik sinds een paar weken weer elke week 1 keer omdat ik September de Damloop ga lopen!

Favoriete oefening?
De eerste maand van ons fitness avontuur deden we eigenlijk alleen met de vaste apparaten en niet de losse gewichten. Een paar weken geleden deed ik voor het eerst in mijn leven squats met een losse stang in mijn nek. Heel erg afzien (vooral de dag erna, het is namelijk spierpijn gegarandeerd) maar wel een erg fijne oefening die zowel je benen, billen als rug traint!

Ontbijt?
Verschilt per dag. Doordeweeks neem ik vaak gewoon twee simpele bammetjes met pindakaas mee, in het weekend neem ik er meer de tijd voor: een lekkere smoothie met scrammbles egg of havermout.

Welk work-out nummer staat er nu bij je op repeat?
Geen. In de sportschool heb ik het niet voor het zeggen wat voor muziek er op staat, en tijdens het hardlopen loop ik zonder muziek. Hoewel ik het wel erg prettig vind heb ik nog geen goede oplossing gevonden voor het probleem met oortjes: die zitten niet lekker, vallen uit.. dat soort ongein. Dus ben ik maar helemaal gestopt met hardlopen met muziek op.

Wat vind je makkelijker, gezond eten of sporten?
Ehm.. zeker weten sporten! Dat zit nu redelijk in ons ritme dus dat gaat een beetje als vanzelf. Gezond eten doe ik ook wel redelijk hoor, maar ik vind het heel erg moeilijk om niet te snoepen. Ik ben nogal een snoepkont ;).

Gebruik je voedingssupplementen?
Nah, niet echt. Michael heeft een enorme pot eiwitten gekocht. En heel af en toe drink ik een slokje van zijn shake na het sporten. Maar dat is te verwaarlozen..

Beste fitspiration?
De halve blogwereld! Volgens mij heeft half blogland het sportvirus overgenomen wat op zich heel fijn is, dan kan ik natuurlijk niet achter blijven. Maar dan met name Annemerel, GirlsLove2run en natuurlijk WorkThatEs!

Cheatmeal?
Oei, daar zijn er eigenlijk te veel van ;). Bijna alles wat niet gezond voor je is vind ik lekker: koekjes, snoep, chips, chocola. Maar ook pizza, patat.. Om nog maar niet te spreken over de alcoholische versnaperingen op zijn tijd….

Fijnste sportoutfit?
Een beetje afhankelijk van het weer maar over het algemeen: een runningtight, met een tanktop en niet onbelangrijk: een goede sportbh! Oh, en goede sportschoenen niet te vergeten!

Gebruik je sport en/of health apps?
Een soort van. Ik gebruik voor het hardlopen het TomTom Runner horloge die mijn tijd en snelheid bij houdt. Die laad ik dan weer in op de computer. Maar dat is dus eigenlijk geen app hè?

Grootste irritatie tijdens het sporten?
Alle obstakels: tijdens het hardlopen zijn dat vooral stoplichten of bijvoorbeeld heel enthousiaste honden die op je af komen rennen waardoor je moet inhouden.. En in de sportschool mensen die een apparaat bezet houden (en dan terwijl ze een beetje op hun telefoon lopen te kutten, ja die mensen zijn heel vervelend!)

Hoeveel paar sportschoenen heb je?
Die ik daadwerkelijk gebruik zijn er maar 2! Ik denk dat ik ergens in mijn kast nog wel een paar schoenen heb liggen verstoffen.. maar 1 paar voor het fitnessen en 1 voor het hardlopen :).

Drie dingen waar je niet zonder kan?
Ik neem aan sportgerelateerd? Water! Fijn zittende kleren. En wat me meestal ook wel goed helpt is een doel voor ogen hebben (op dit moment de Damloop).

4 Comments

 1. Jenn 7 mei 2014

  Leuk! Ik heb deze ook nog in de planning staan.

  Beantwoorden
 2. Silvy 7 mei 2014

  Super leuke tag! Echt goed dat je zo sportief bent, ik sport eigenlijk niet meer, maar wil ’t wel weer gaan oppakken! 🙂

  Beantwoorden
 3. Laura Shanna 8 mei 2014

  Lekker bezig billie

  Beantwoorden
 4. Sas 8 mei 2014

  Leuk om jou antwoorden te lezen! Goed bezig ^^

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge