Toch nog even over dat sporten…

hoepelIk ben me er van bewust dat hoewel het lijkt alsof de hele blogwereld sport/hardloopt, dit niet het geval is. Dus alvast mijn excuses aan Sammie en alle mensen die een hekel hebben aan al die sportievelingen maar.. ik ga het vandaag toch écht even over dat sporten hebben! Over een maand is namelijk al hét hardloopevent van het jaar (als je het mij vraagt in ieder geval). De Dam tot Damloop! Dit jaar wordt de derde keer dat ik hem zal gaan lopen. Maar hoe gaat het nou met die trainingen? Dat zal ik jullie meteen vertellen: Goed! En niet goed..

Niet goed omdat ik eigenlijk veel minder hardloop dan ik zou willen. Waar dat aan ligt? Tja, daar heb ik geen goed excuus voor. Noem het gebrek aan motivatie (en dat terwijl de Dam tot Damloop, oftewel: ruim 16 kilometer rennen) genoeg motivatie zou moeten zijn om me helemaal rot te trainen! Maar dat fitnessen blijf ik ook leuk vinden. En een avondje op de bank hangen óók. Dat tweede gebeurd overigens vaker dan het eerste moet ik eerlijk toegeven. Zo vliegen de dagen, weken en maanden voorbij, en nu komt het opeens toch wel weer heel erg dichtbij. Dat is ook de reden waarom ik afgelopen dinsdag besloot eens een testloopje te doen (we komen nu bij het goede gedeelte van het goed en niet goed). Ik besloot van mijn werk naar huis te lopen. Niet de kortste route, maar een route via Amsterdam Noord. Pontje over, en van daaruit naar huis. Eigenlijk was ik van plan om de pont daar de NDSM-werf te nemen, maar door SAIL (en dat terwijl dat pas woensdag begon, holy moly wat een drukte gisteren!), stond daar een enorme rij. Daar ging ik dus niet op wachten (ongeduldig is my middle name). Dan maar de pont naar Buikslotermeer. En dat betekende ook meteen drie kilometer extra hardlopen.

Daar ging ik dan. Op een sukkeldrafje (daar moet de komende weken nog een beetje aan gewerkt worden): 13 hele lange kilometers. Man, man, man, wat was dat weer even afzien. Na een kilometertje of 8 kreeg ik een blaar onder mijn voet (iets dat ik nog nooit eerder van het hardlopen heb gekregen). AUW! Daarnaast was ik er gewoon wel klaar mee. Het feit dat er constant bussen langs reden die me op 5 loopminuten van mijn huis af konden zetten hielp ook niet mee. Maar ik zette door en uiteindelijk maakte ik dus die 13 kilometers af. BAM! Dat voelt dan wel weer heel erg goed. En het geeft de burger moed. Tijdens zo’n wedstrijd maakt je lichaam toch wat adrenaline aan, en alle mensen aan de kant helpen ook heel erg mee, dus dat ik die Dam tot Damloop in ieder geval uit kan lopen, daar ben ik nu wel van overtuigd. De komende weken wil ik dus nog een paar van die lange duurlopen doen. Het zou helemaal fijn zijn als ik een keer de 15 kilometer weet aan te tikken. En verder gewoon wat kleine rondjes, wellicht een interval hier en daar, en dan ga ik op 20 september gewoon de longen uit mijn lijf rennen en over die finish heen knallen (ha, wie hou ik nu voor de gek).

Dat was dus het Dam tot Dam verhaal. Ander leuk nieuws op sport gebied is dat mijn hoepel is aangekomen! Misschien kunnen jullie je nog wel het verhaal over blauwe knieën herinneren van een paar weken terug. Die zijn nu eindelijk zo goed als hersteld dus ik vond het wel weer tijd voor wat nieuwe blauwe plekken ;). Nee, alle gekheid op een stokje (waar komt deze uitspraak vandaan?) ik vond dat hoepelen hartstikke leuk (mijn buikspieren trouwens wat minder wat die deden 5 dagen na het hoepelen nog steeds pijn, vandaar dat ik het ook met recht een sportactiviteit mag noemen)  en dus heb ik mijn eigen hoepel aangeschaft. Hiep, hiep, hoi! Super blij mee! Daar ga ik de komende tijd ook lekker mee aan de slag zodat ik een ware hoepelkoningin wordt! Go me!

Jullie de afgelopen tijd nog een beetje sportief bezig geweest?

22 Comments

 1. debby 20 augustus 2015

  Och ik ben zo niet sportief en dat komt eigenlijk door mijn nek. Toch wil ik proberen mijn hardloopschoenen weer aan te doen en langzaam te gaan beginnen.
  debby onlangs geplaatst…hansaplastMy Profile

  Beantwoorden
 2. Amy 20 augustus 2015

  Wat cool dat je de dam tot dam loop gaat doen. Ik ben zelf totaaaal niet sportief, maar vind het wel altijd bijzonder als anderen die motivatie wel hebben.. Ook al gAAT HET TRAINEN NU DAN EVEN NIET ZO LEKKER. Go for it, die 16 gaat zeker lukken!

  Beantwoorden
 3. Eilish (artisticstateofmind) 20 augustus 2015

  Helemaaaal niet. Ik heb chronische pijn en het is zó heftig, dat zelfs fietsen al een big deal wordt. Het enige wat ik nog doe is dus af en toe fietsen en lopen, meer zit er helaas niet in.
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Lifestyle ♥ Een stille borderliner?My Profile

  Beantwoorden
 4. sammie 20 augustus 2015

  Hihi, nou mijn hoepel is ook aangekomen (staat nog steeds in de verpakking).. Dus ik zal er binnenkort toch aan moeten geloven.
  sammie onlangs geplaatst…Een bulldogMy Profile

  Beantwoorden
 5. Morgaine 20 augustus 2015

  hahahahaha wat het is met een sport log, ik vind het zeker niet erg, maar als je die sport zelf niet doet, dan kan het op den duur saai worden, jij mixed het, wisselt af, en dat is weer anders 😀 Een niche blog over joggen of rennen zal ik zeker niet volgen.

  Gaaf dat je hoepel er is en zelf fiets ik natuurlijk, al moet ik nu eerst mijn band laten vervangen, en ja, dat kost weer even wat dus ik moet even puzzelen, ik wil nog wel fietsen, maar hier is het gewoon zo, als je in de middle of nowhere eindigt dan sta je daar ook echt alleen… En nee, dan heb ik niet iemand die ik even kan bellen, iedereen woont buiten Almere, hahaha

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Liebster Award #3 maar eigenlijk ook weer nietMy Profile

  Beantwoorden
 6. Danielle 20 augustus 2015

  Haha oh dat ken ik.. de zomer is gewoon zo niet mijn sport seizoen?! Wel heel stoer dat je de DTD weer gaat lopen, ik heb een festival (prioriteiten he ;)!) dus ik moedig je aan in gedachte!
  Danielle onlangs geplaatst…Daily Make-up RoutineMy Profile

  Beantwoorden
 7. Ysanne 20 augustus 2015

  Wat chill dat je van je werk naar huis kan hardlopen, ideaal. Gelukkig heb je nog even 🙂 En tof zeg die hoepel, ben benieuwd hoe die bevalt!
  Ysanne onlangs geplaatst…Q&A | JULLIE VRAGEN BEANTWOORD (DEEL I)My Profile

  Beantwoorden
 8. Renske 20 augustus 2015

  Haha, herkenbaar! Ik ben op dit moment echt zo NIET sportief bezig. Oeps! Daar moet snel eens verandering in komen… 😉
  Renske onlangs geplaatst…Toppers on Thursday #1My Profile

  Beantwoorden
 9. saskia 20 augustus 2015

  Tot een paar weken geleden ws ik ook weer fanatiek begonnen met hardlopen maar ik merk dat mijn motivatie ook weer achteruitgaat 🙁
  saskia onlangs geplaatst…7 x Gezonde BBQ Tips!My Profile

  Beantwoorden
 10. Linda 20 augustus 2015

  Cool, de dam tot damloop! En blaren zijn toch wel echt een van de grootste nadelen van hardlopen, ik heb ze té vaak.. Ik loop ook niet hele lange afstanden nu (zomer is niet mijn sportieve seizoen haha), maar ga toch wel 2-3 keer per week naar buiten voor een paar kilometer of anders naar de sportschool dus dat vind ik best goed van mezelf 😉
  Linda onlangs geplaatst…Mijn nieuwe favoriete drinkfles: Rosti Mepal JustWater (review)My Profile

  Beantwoorden
 11. Fleur Sophia 20 augustus 2015

  Super goed dat je de dam tot dam loop gaat doen! Ik ben zelf toevallig drie weken geleden weer begonnen met hardlopen en zit nu wel helemaal in de flow van 3 keer per week hardlopen. Ik had nooit verwacht dat ik dat ooit zou kunnen zeggen.

  http://www.fleursophia.com

  Beantwoorden
 12. Monique | WritingMonique 20 augustus 2015

  Wat gaaf! De Dam tot dam loop.En natuurlijk ga je op 20 september over die finish knallen! Je kunt het!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Limonade BoekenleggersMy Profile

  Beantwoorden
 13. Myrthe 20 augustus 2015

  Yeah! Go girl!!! De Dam tot Damloop, sterkte haha! Ik heb acht jaar lang de mini dam tot damloop gerend (lees 0,6 kilometer) en daar was ik al helemaal door uitgeput, dus de 16 kilometer doe ik je niet na haha, maar het komt vast bij jou helemaal goed! En wat een mooie hoepel! xx

  Beantwoorden
 14. Tessa | 52druppels.nl 20 augustus 2015

  Stoer de Dam tot Dam loop! Heel veel succes!
  Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…Wijzer dan een strijkijzerMy Profile

  Beantwoorden
 15. Nesrin 20 augustus 2015

  GO YOU! Wat leuk dat je een hoepel hebt. Ik mis mijn hoepel, echt waar…
  Auw een blaar, vreemd dat je er opeens één hebt.
  Nesrin onlangs geplaatst…Money & Me|De Geld in je leven TAGMy Profile

  Beantwoorden
 16. Anne-Sterre 20 augustus 2015

  Ik de het je niet na, ik kan alleen maar bewondering hebben voor al die sportieve mensen..wel wil ik graan gaan hoepelen, maar ik ben vooral heel benieuwd of dat nu echt werkt. Vroeger vond ik hoepelen heel leuk, dus dat is in elk geval iets.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Vakantieherinneringen | Parijs, Florence en PisaMy Profile

  Beantwoorden
 17. Sara - window On my wardrobe 20 augustus 2015

  Het lijkt inderdaad of iedere blogger ontzettend vaak gaat hardlopen. Ik vind het persoonlijk echt niks, het is me echt te saai. Ik doe liever oefeningen en groepsles, maar tijdens de zomer is dat nogal op een laag pitje. Achja, hopelijk pik ik het terug een beetje op in de herfst 😉

  X Sara
  Sara – window On my wardrobe onlangs geplaatst…Life Lately #4My Profile

  Beantwoorden
 18. Naomi 21 augustus 2015

  Ik moet dringend terug beginnen sporten, ik ben het eigenlijk gestopt door de hittegolf begin juli, wat een excuus, en sindsdien heb ik het eigenlijk niet meer opgepakt.
  Naomi onlangs geplaatst…How to buy the perfect travel bagMy Profile

  Beantwoorden
 19. Jenn 21 augustus 2015

  Leuk om te lezen, goed bezig hoor! Volgend jaar doe ik misschien ook wel mee met de dtd, vond het dit jaar toch nog iets te ver hoor. Mooie hoepel ook, ik wil er ook een!
  Jenn onlangs geplaatst…Kilo’s knallen: een uur per dagMy Profile

  Beantwoorden
 20. Goed gedaan die extra kilometers! en hoelahoepen, zo leuk 😉 als sport doe ik Kayla Itsines’ bikini body guide, persoonlijk erg tevreden over!
  Carolien – On a Healthy Adventure onlangs geplaatst…Recept // Pindakaas-banaan cupcakesMy Profile

  Beantwoorden
 21. Zef 24 augustus 2015

  Goed bezig. en gekheid op een stokje heeft iets te maken met de narrenstaf van vroeger, vraag me verder niet precies wat 😉
  Zef onlangs geplaatst…Mijn vriendin is al getrouwd…My Profile

  Beantwoorden
 22. Sas 24 augustus 2015

  Ik ben de laatste tijd helemaal niet sportief geweest. Ik heb vooral bijgetankt van het vele en intensieve werken afgelopen zomervakantie. Nog 1 dagje werken en dan heb ik vrij <3 In mijn vakantie wil ik zeker weer wat meer gaan skaten. Meer mijn rust pakken zodat ik wat minder last heb van mijn pds.
  Sas onlangs geplaatst…Zomaar even over nuMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge