Waarom wachten tot 1 januari?

Francien van GirlsLove2Run kwam er mee: waarom wachten tot 1 januari met de goede voornemens? In december eet (en drink) je (of moet ik zeggen ik) tijdens alle kerstdiners en andere feestelijkheden net eventjes meer dan normaal. Op zich niet erg, het is winter dus je lichaam kan op zich wel een extra warm laagje vet gebruiken, maar waarom niet de schade beperken door een challenge voor de maand december te beginnen? Francien riep hierom DOcember in het leven: in de maand december 70 kilometer hardlopen.

Een pittig doel, maar niet onhaalbaar! Ik gaf mezelf het weekend om goede excuses te verzinnen om niet mee te doen. Maar eigenlijk had ik die helemaal niet. Dit is juist een goede motivatie om weer eens van de bank af te komen en te genieten van de frisse winter (oh nee het is nog herfst) lucht. En dus ga ik de uitdaging aan! Ik ga proberen om 70 kilometer hard te lopen in december!

Toen ik gisteren tijdens het winkelen aan mijn vriendin vertelde dat ik mee wilde doen aan deze challenge en dat ik dus 70 kilometer wilde gaan hardlopen snapte ze er helemaal niks van: je gaat toch niet bijna een dubbele marathon lopen? Nee, niet achter elkaar dus πŸ˜‰ maar verspreid over de hele maand. Veertien keer 5 kilometer lopen. Poeh, dat betekend dus bijna om de dag een half uur rennen. Of anders 7 keer 10 kilometer.. of alles wat daar tussen inzit. Holy moly, als ik dat zo uitreken is het wel heel erg ver. Maarrr zoals ik al zei: geen excuses, ik ga het gewoon proberen. En tenzij ik geveld word door een blessure of door een meter sneeuw ga ik het volbrengen! Betekend ook meteen dat ik me tijdens als die diners en borrels extra kan laten gaan: dubbel feest!

Wie doen er nog meer mee?

Met deze vrienden zal ik het gaan doen!

Met deze vrienden zal ik het gaan doen!

11 Comments

 1. 4.Balou 1 december 2014

  Mee eens. Waarom pas beginnen met goede voornemens als het nieuwe jaar begint? Als je idd zorgt dat je het gehele jaar oplet op wat je doet dan hoef je ook niet af te kicken in het nieuwe jaar. Tevens is de kans dat je het dan opgeeft groter!

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  Beantwoorden
 2. Britt 1 december 2014

  Jaaaaa, ik ga ook mee doen! Lekker bezig hoor. En mooie schoenen heb je trouwens, zijn dat Lunarglides of Pegasus? xx britt

  Beantwoorden
  • Bente 1 december 2014

   Nouja, ik moet nog beginnen πŸ˜‰ Maar ga in ieder geval mijn best doen! Dit zijn de Lunarglides πŸ™‚ Erg fijne schoenen!

   Beantwoorden
 3. Ook helemaal mee eens! Ik krijg onderhand een allergische reactie van al die goede voornemens die pas op 1 januari in kunnen gaan. Waarom niet nu denk ik dan?

  70 kilometer wow, veel maar moet lukken. Ik ga even kijken of ik het kan inplannen deze maand.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly picturesMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 1 december 2014

   Kom op, geen excuses he πŸ˜‰

   Beantwoorden
 4. Jacqueline 1 december 2014

  Ik heb de afgelopen 2 jaar ook aan die challenge meegedaan! Zeker haalbaar! Helaas gaat hem dat dit jaar denk ik niet worden aangezien ik weer overnieuw moet opbouwen met lopen. Jij in ieder geval plezier toegewenst tijdens het hardlopen πŸ˜‰

  Beantwoorden
 5. Nina 1 december 2014

  Jaaaaa ik doe ook mee, gaat pittig worden maar heb er zin in om het jaar uit te rennen! Veel plezier en succes, we can do it!

  Beantwoorden
  • Bente 1 december 2014

   Yes! Jij ook heel veel succes πŸ™‚

   Beantwoorden
 6. Jenn 1 december 2014

  Ik doe niet mee, ik kan nog niet eens vijf kilometer aan een stuk rennen πŸ˜› Maar ik wil wel meer gaan lopen dan ik de vorige maanden gedaan heb.
  Jenn onlangs geplaatst…December mini-bucketlist: happy holidays!My Profile

  Beantwoorden
 7. Gina 2 december 2014

  Respect voor diegene die meedoen en voor jouw dus ook!
  Mijn record is 6 km, maar ik heb er geen geduld voor om het iedere week te doen.

  x

  http://giientjeee.blogspot.nl
  Gina onlangs geplaatst…Blogger battle β™₯My Profile

  Beantwoorden
 8. Sas 3 december 2014

  Heel veel respect! Succes ermee

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge