Wishful thinking

Afgelopen zaterdag haalde ik mijn hardloopschoenen weer eens onder het stof vandaan. Ik had twee weken niet meer hard gelopen en toch zeker 3 weken geen lange afstand meer. Mijn zware verkoudheid (en nieuwe baan) gooide roet in het eten. Aangezien ik in november 15 km moet af zien te leggen werd het toch echt weer tijd voor wat kilometers. Vol goede moed vertrok ik van huis. Ik wist eigenlijk wel dat ik het zwaar zou gaan krijgen maar ik hoopte heel erg dat het zo’n run zou worden waar alles gaat zoals je wilt. Het overkomt me regelmatig dat ik juist het lekkerst loop als ik het niet verwacht (bijvoorbeeld de dag na een feestje waar de alcohol rijkelijk vloeide). Helaas bleef het bij hopen, het ging verre van vlekkeloos!

Totale rust tijdens mijn rondje, dat was dan wel
weer lekker!

De eerste 2 kilometer gingen redelijk. Na die twee kilometer begon ik mijn benen al aardig te voelen. Ik overwoog nog even om gewoon terug naar huis te rennen en het bij 4/5 km te houden maar dan wordt de Zevenheuvelenloop natuurlijk nooit wat. Dus ik zette door! De 7 kilometer moest ik toch minimaal kunnen halen. Bij elke stap die ik zette werden mijn benen zwaarder. Rond de 4,5 km werd er nog wat roet in mijn eten gegooid: ik loop in de Jagersplas altijd hetzelfde rondje en toen ik aan het eind van dat rondje een bocht om kwam zag ik dat de weg was afgezet. Er stonden een stuk of 6 brandweerwagens en ik kon mijn rondje dus niet afmaken (ik geloof dat ze bezig waren met een duikoefening). Dit betekende dat ik nog een kilometer extra moest omlopen. Brrr…

Uiteindelijk heb ik met heel veel moeite de 8 km volbracht. Het probleem lag vooral bij mijn benen, die konden het niet aan. Gisteren werd ik wakker met bizarre spierpijn. Iets wat ik echt nooit heb van hardlopen. Gisteren heb ik dus rustig aan gedaan. Aangezien ik nog geen kilometer van de finish van de Dam tot Damloop vandaan woon ben ik daar (samen met een vriendinnetje) de lopers gaan aanmoedigen. Als ik hem niet zelf kan lopen, dan maar op deze manier mee genieten! Volgend jaar maar weer een startbewijs zien te bemachtigen want ik had echt super graag mee willen lopen!

Jullie nog de Damloop gelopen?

6 Comments

 1. Sassie 23 september 2013

  Super gaaf dat je dat hebt gedaan. Ik word al moe als ik eraan denk haha ^^

  Beantwoorden
 2. Ingrid 25 september 2013

  Ik ben er langsgelopen πŸ™‚

  Beantwoorden
 3. Sandra 26 september 2013

  8 is netjes hoor! (Beetje jammer van alle spierpijn πŸ˜‰ ) Ik had een maand niet gelopen en perste er met moeite 6 uit! πŸ˜› En ik ga geloof ik voor dezelfde 15 km in november. Misschien zie ik je daar.

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 28 september 2013

   Ja het is ook niet beschamend, maar ik hoopte dat het zo’n run zou worden waar je niks van verwacht maar waar je moeiteloos 10 km loopt πŸ˜‰ Leuk! Dus jij moet nu ook nog hard aan de bak!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge