Woensdag rustdag

Ik heb het sport virus de laatste tijd flink te pakken. Twee keer per week ga ik naar de sportschool en in ieder geval twee keer per week trek ik mijn hardloopschoenen (en kleding, ik ren liever niet naakt op straat) aan. Ik wil ook niet door slaan en mag dan ook maximaal van mezelf 5 keer in de week sporten (wat ik eigenlijk belachelijk vaak vind als ik er over na denk). Op woensdag heb ik dan ook altijd een rustdag. Niet verkeerd met de voorspellingen van vandaag in gedachte.

Gisteren voor de sportschool. De keuze valt altijd
op sokken met opvallende print/kleur, die zijn
makkelijker uit de sokkenmand te plukken 😉
Hoewel ik het lekker vind om in het zonnetje te lopen is het wel verrekte zwaar. Dit ondervond ik een paar weken geleden toen ik op het warmste moment van de dag en in de volle zon van mijn oma naar huis rende. Ook in de sportschool beulen in dit weer is niet optimaal. Dit deed ik gisteren, in de ochtend. Na 5 minuten op de loopband te hebben gestaan begon ik al flink te zweten. Dit hield ook niet meer op toen ik aan de gewichten aan het sjorren was. Ach, zo heb je in ieder geval het gevoel dat je bezig bent! 
Ik vraag me toch af hoe ze dat in het buitenland doen. Sporten in 30 graden. Elke dag weer. Misschien dat het vanzelf went. Hier in Nederland heb je helaas niet de kans om te wennen aangezien het weer zo veranderlijk is als… het weer (wat is er nog meer zo veranderlijk als het weer?). Ik vind het heerlijk dat het eindelijk lekker warm is maar ik ben tegelijkertijd ook blij dat ik vandaag niet eens mág sporten van mezelf! Heerlijk een dagje rust. 
Hoe ervaren jullie het sporten met zulke zomerse temperaturen?

2 Comments

 1. nemvth 19 juni 2013

  Ik heb in Australie gewoond en daar rent ook iedereen gewoon (ook in 45 graden!). Water mee en af en toe stoppen doen ze wel. Er staan daar fonteintjes en trimstukjes langs de boulevards. Voor kindjes hebben ze ook speelplaatsen in de schaduw met water erbij. Daar wen je meestal na 2 weken compleet aan het weer en voel je eigenlijk niet eens meer hoe warm het is..ik kwam aan in 47-54 graden. Ook nu heb ik nergens last van in NL!

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 19 juni 2013

   Pff ik moet er nu in ieder geval niet aan denken om in 45 graden hard te lopen 😉 Je zal wel gelijk hebben dat het went! Hopelijk blijft het hier in Nederland lang genoeg lekker weer om ook te wennen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge