Koos internetloos

Op het lijstje van dingen die ik probeer te voorkomen staat: ‘zonder internet komen te zitten’ vrij hoog. Zo vroegen Michael en ik al ver voor de verhuisdatum het internet (en tv) aan voor ons nieuwe adres. Ook op werk doen we er alles aan: we hebben zelfs twee internet abonnementen om ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk zonder interwebs komen te zitten. De afgelopen maand had ik helaas weinig succes met het hebben van internet. Luister en huiver!

Het begin

Het begon allemaal vorige week. Ik kreeg een smsje op mijn telefoon binnen dat ik al 80% van mijn internet bundel had opgemaakt. Dat is gek? Na een korte inspectie van mijn telefoon bleek ik mijn wifi al weet ik niet hoe lang uit hebben staan. Ja, dan gaat zo’n internetbundel opeens snel (als ik thuis in de veronderstelling ben van dat ik op het wifi zit kan ik nog wel eens wat nutteloze filmpjes op mijn telefoon kijken, oepsie!). De rest van de maand (op het moment dat ik dat smsje binnen kreeg nog ruim twee weken) is dus een kwestie van heel zuinig doen. Irritant!

Het vervolg

Maar toen, het meest irritante van allemaal. Gisteren kwam ik thuis van werk. Iets eerder dan normaal omdat er om 6 uur nog een call met een klant gepland stond. Ik was iets vroeger thuis dan nodig dus ik besloot nog heel even een rondje op facebook te doen. Niets aan het handje. Een paar minuten voor zes start ik alles op. Outlook werkte niet.. Het conference call programma werkte niet… Dat is gek? Nu.nl? Deed het ook niet. Dan maar inbellen met mijn telefoon. Minpunt daarvan is dat ik mezelf niet kan muten (en laat ik nou net heel erg verkouden zijn en constant moeten niezen, hoesten en snotteren).

Anyway, om een lang verhaal kort te maken.. Ons internet doet het sinds gisteren dus selectief wel, en selectief niet. Super irritant! Sites als google en gmail deed het wel. Maar ik kan je vertellen dat je bar weinig aan google hebt als je vervolgens geen enkele site kan openen die google voor je vindt. Ik hoop dus vurig dat als ik vanavond weer thuis ben en internet weer werkt. Straks moet ik verplicht allemaal dingen gaan doen als: lezen, sporten en tv kijken (verder dan dat komt mijn internet brein niet, wat kan je nog meer in de avonden doen zonder internet? Geen Netflix kijken in ieder geval!).

En nu?

Tja, en nu… Hopen dat dit vreemde probleem (ik blijf het gek vinden dat de google en facebook gerelateerde sites het doen, en de rest niet) snel is opgelost. Ik kan namelijk ook niet gaan internetten met mijn telefoon als ik thuis ben (gezien mijn internet bundeltje op is ;)). Kijk, op vakantie kan ik prima zonder internet hoor. Maar als ik thuis kom en even wil ontspannen wil ik gewoon de optie hebben om achter mijn tablet, laptop, of netflix account te kunnen kruipen.. Mocht dit probleem vanavond niet zijn opgelost dan ben ik bang dat ik de afschuwelijke klantenservice van onze internet provider mag gaan bellen (ja, we hebben de stekker er uit gehaald, dat ding gereset en weet ik veel wat waar ze allemaal mee gaan komen). Laten we hopen dat het niet zo ver komt want als ik IETS stom vind.. dan is het de klantenservice van internetproviders…

Vind jij het erg om zonder internet te zitten? En wat doe jij dan om je tijd te vullen?

10 Comments

 1. sammie 26 oktober 2016

  Zonder internet komen te zitten vind ik echt vreselijk dus snap je frustratie. Zo irritant! De klantenservice van onze provider is echter altijd heel snel, vriendelijk en correct. (gelukkig heb ik ze zelden nodig) dus als er een probleem is is het altijd zo weer opgelost.

  Beantwoorden
 2. Lauralo 26 oktober 2016

  Oh ja dat snap ik helemaal! Ik heb ook een periode gehad waarin ik 4 mnd geen internet had en rekeningen kreeg van >90 euro.. klopte allemaal niks van. Hoe vaak en lang ik wel niet aan de telefoon heb gehangen om het te fixen…. hoop dat het snel is opgelost!

  Beantwoorden
 3. Jenn 26 oktober 2016

  Oh wat vervelend. Dat met mijn mobiele bundel had ik laatst ook, dan gaat het hard ja. Raar probleem ook, als sommige sites wel werken is het niet de verbinding. Kun je ook doorklikken op Facebook, een groep in ofzo? Anders kan het nog zijn dat het wel de verbinding is en dat die sites het nog doen omdat ze in je cache zitten. Vroegah toen ik nog op de helpdesk zat (ja, ze zijn verplicht om die stomme dingen te vragen, als ze het niet doen worden ze daar keihard op afgerekend…), toen kende ik nog wat trucjes met instellingen, maar dat soort dingen ben ik toch echt vergeten.
  Jenn onlangs geplaatst…#30DayBlogChallenge: hoe gastvrij ben ik?My Profile

  Beantwoorden
 4. sunny mama 27 oktober 2016

  Héél vreemd zeg, dat sommige sites het wel doen en andere niet… Ik hoop dat je probleem snel opgelost is, want zonder internet heb je geen leven… tegenwoordig. 😉
  sunny mama onlangs geplaatst…HOEVEEL MAG JE EIGENLIJK ETEN OP EEN DAG EN… WÉÉT JIJ HOEVEEL JE EET?My Profile

  Beantwoorden
 5. annouska 27 oktober 2016

  Opzich best vervelend, maar ik probeer het altijd te relativeren. Vroeger was er ook geen internet en wat deden mensen toen? Meestal vind ik dan wel een leuke invulling voor mijn avond (boeken lezen, magazines lezen, klusjes afmaken, lekker avondje in de badkamer besteden aan mezelf, opgenomen dingen terug kijken) Nee ik zou best wel eventjes zonder kunnen.

  Beantwoorden
 6. Nesrin 27 oktober 2016

  Opvallend dat Google en Facebook, de twee bazen van het internet, het wel doen. Ik hoop dat alles het weer snel doet, het is ook heel vervelend om zonder internet te zitten. Let’s face it, het is bijna een primaire levensbehoefte (haha).
  Nesrin onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn kledingkast: designermerken & confectieMy Profile

  Beantwoorden
 7. Els 28 oktober 2016

  Thuis zonder internet….. Brrrr, dat is ook zo niks voor mij!
  Els onlangs geplaatst…DIY #26: Eigen lettertype makenMy Profile

  Beantwoorden
 8. Monique | WritingMonique 29 oktober 2016

  Oh ja! Huis zonder internet: ook niks voor mij, haha. En ik deel je klantenservice frustratie 🙂
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Halloween Monster BoekenleggersMy Profile

  Beantwoorden
 9. Saskia 30 oktober 2016

  Oh wat irritant zeg! Ik zou het ook niets vinden.. Hoewel ik best offline kan zijn, gebeuren dit soort dingen meestal als je het nodig hebt 😉
  Saskia onlangs geplaatst…10x gedachten bij de aller eerste keer zien van onze nieuwe woningMy Profile

  Beantwoorden
 10. Nienke 30 oktober 2016

  Dat is inderdaad heel erg vervelend. Een paar weken terug zat ik een paar dagen zonder internet. Zoo balen.
  Nienke onlangs geplaatst…3 in 1 review gezichtsproducten.My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge