Het leed dat ongedierte heet!

Het leed dat ongedierte heet… Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik een hekel heb aan ongedierte. Ok, ik kan me voorstellen dat niemand dol is op ongedierte (de naam zelf heeft natuurlijk al een negatieve lading..), maar ik heb echt een HEKEL aan ongedierte. Overduidelijk in mijn top 3? Muizen! En dat terwijl ik genoeg mensen ken die muizen nog als schattig bestempelen..

Waar mijn haat voor muizen vandaan komt

Dat had ik wellicht ook gedaan, een paar jaar geleden. Tot een tragisch moment, zo’n 7 jaar geleden toen de vuilnismannen hun bijltjes er bij neer gooiden en gingen staken. Hoe lang die hele staking al met al geduurd heeft weet ik niet, wat ik wel weet is dat er na een x aantal weken een enorme berg met afval op de straten lag én dat ik voor het eerst muizen had op mijn kamertje in Amsterdam. No big deal right?

Tot het moment (ik gruwel er nog steeds van als ik er aan denk) dat ik lekker in mijn bedje lag om te gaan slapen, Michael aan de ene kant.. en ik aan de andere kant iets langs mijn zij voelde gaan. Het duurde even tot het bij me door drong dat Michael aan de andere kant lang dus hij het niet kon zijn.. Bij het optillen van mijn dekbed kwam er een muis tevoorschijn, die dood leuk OVER ME HEEN LIEP!!

En dat, lieve mensen, was het begin aan mijn afschuw voor muizen. Kon ik daarvoor nog denken, ach, het zijn maar onschuldige beestjes die banger zijn voor jou dan jij voor hen.. kon ik daarna alleen maar denken, dat is niet waar want ze lopen over je heen terwijl je probeert/ligt te slapen!

Anyway, vanwaar nou dit enorme epiloog? Je zal het misschien al kunnen raden.. Maar na een jaar te hebben genoten van een muisloos huis heeft Michael een paar dagen geleden een muis gespot in huis :(. Schoon is het hier, maar toch hebben ze hun weg gevonden. Wellicht komt het omdat we hier vlakbij het weiland wonen, met koeien, schapen, en een kinderboerderij vol met andere dieren.. Dat doet er verder niet toe, ze zitten hier blijkbaar ook. Bij navraag bij de buren  bleken zij ze ook al te hebben gezien. En sorry (notsorry), dat betekend dat er sinds dit weekend muizengif bij ons in huis staat.

Aangezien het muisje boven gezien is (en ik ben overigens niet zo naief om te denken dat er dan ook maar 1 muisje is) staan de doosjes voornamelijk boven, en ik hoop heel erg dat ik ze beneden vooral niet tegen ga komen (want beneden is waar wij slapen).

Maar, genoeg over muizen. Dat is namelijk niet het enige ongedierte probleem dat we hier hebben. Vliegen kunnen er hier ook wat van. Ik geef hier ook weer graag de koeien, schapen en andere boerderij dieren de schuld. In de slaapkamer hebben we die ook weg weten te halen maar in de woonkamer brommen ze er wel op los. Ze zitten zelfs in de afzuigkap (geen idee hoe ze daar terecht zijn gekomen, waarschijnijk door de afvoer die naar buitenloopt in te vliegen).

En vervelende brommende vliegen

Ook voor de vliegen hebben we iets gekocht, namelijk zo’n vieze plakstrip waar ze tegen aan vliegen. De eerste 5 dagen bleef de plakstrip leeg, en toen er eenmaal 1 op zat vlogen ze er binnen een paar dagen allemaal tegen aan. En nu, nu is het weer heerlijk rustig in de woonkamer. Geen irritant gebrom, of vliegen die tijdens het eten of televisie kijken op je gaan zitten. Heerlijk.

Zo, dat was mijn rant over ongedierte. Hoewel ik best een dierenvriend ben (echt hoor!), ben ik panisch voor muizen, en vind ik vliegen ook gewoon echt heel smerig. Helaas dus voor zowel mij als de vliegen en muizen dat ze mijn huis uitkozen om zich in te vestigen. Laten we gewoon afspreken om elkaar niet meer op te zoeken? Dan is voor beide dit probleem opgelost!

Wat vind jij het vervelendste ongedierte? Mijn grootste angst zijn denk ik ratten, muizen on steroids!

5 Comments

 1. Morgaine 20 juli 2017

  Schoonmaakazijn, de pure, van AH eigen merk, de groene flessen van 31 of 34 cent per fles… echt, je kunt wat de vliegen betreft een schaaltje neerzetten zo hier en daar met de pure azijn, ze kunnen niet tegen het zuur, of schoonmaken met pure schoonmaakazijn, dat doe ik altijd in de zomer, en op 1 na per week, serieus, ik heb hier een kattenbak staan, nul vliegen of ander ongedierte… wat trekt juist aan? Juist een kattenbak.

  Ik heb dan ook een oude spuitfles genomen van Muscle, en bedacht dat de troep die daarin zat, de fles stevig genoeg zou zijn om pure schoonmaak azijn aan te kunnen, deze vul ik voor iets meer dan de helft met de schoonmaakazijn en vul aan met water, en spuiten maar, op je koelkast, je fornuis, het haalt ook nog vet weg en je afzuigkap… geloof me… ze zijn met een uur verdwenen 😉

  Je toilet kun je er ook mee doen. En lap je ramen er eens mee 😉 Schoner krijg je ze niet en glimmend 😀
  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Echinacea purpurea: De rode zonnehoed: zelf tinctuur maken: receptMy Profile

  Beantwoorden
 2. Nesrin 21 juli 2017

  Bestaan die plakstrips nog?? Handy;-)

  He bah, ik hoop dat er heel rap geen muizen meer zijn bij jullie in huis.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #79 ik pas weer in die skinny jeans & carrièreMy Profile

  Beantwoorden
 3. Marjoleine 22 juli 2017

  Omg! Wat een hel dat die muis over je heen liep! Ik ben ook bang voor muizen en al helemaal in huis, onze kat nam er een keer een mee naar binnen en vervolgens bleek hij niet dood maar levend en kroop hij piepend onder de kast… Gelukkig heeft de kat hem toen alsnog dood gemaakt maar ik stond op de stoel hoor, haha. Ik hoop dat ze snel weg zullen zijn uit jullie huis!
  Marjoleine onlangs geplaatst…DIARY week 28 I Mijn allerlaatste werkdagMy Profile

  Beantwoorden
 4. gea 22 juli 2017

  Ontzettend lastig he ongedierte. Ben hier wel benieuwd naar of het helpt.

  Beantwoorden
 5. Kreanimo 24 juli 2017

  Oh hatelijke beestjes, muizen! En wij hebben eens een kat gehad die letterlijk ‘ik stond erbij en keek er naar’ speelde. Hier in China spelen de muggen me parten. Ik ben een witte paddenstoel met rode stippen. Ik had me trouwens een heel verkeerd beeld van die muggen in mijn hoofd. Ze zijn piepklein, maar zo venijning! Hopelijk is het snel allemaal de deur uit.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge