Mijn meest gehate huishoudelijke klusje

Ik heb het er al eens vaker over gehad, mijn meest gehate huishoudelijke klusje. Welke dat is? De afwas natuurlijk! Hoewel Michael en ik een hartstikke fijn en leuk huisje hebben is de keuken nogal klein. Te klein voor een afwasmachine.. Dus zijn we veroordeeld tot de hand afwas. Ik weet ook niet hoe het komt maar ik heb er toch zo’n afkeer voor om die te doen (en helaas, Michael is er ook al geen fan van)! En laat het nou net een klusje zijn wat redelijk hoognodig is, juist in een kleine keuken (of überhaupt in een klein huis) omdat die verdomde afwas altijd een doorn in het oog is.

Die afwas dus, ik weet niet hoe het bij de rest van de huishoudens is, maar wij produceren met zijn tweeën VEEL afwas. Zo hadden wij afgelopen maandag, op ons heerlijke dagje vrij, eindelijk de monster afwas gedaan die al een paar dagen op ons stond te wachten (yep, guilty, wij laten te vaak onze afwas lekker een paar dagen op ons wachten). Op woensdag leek het al weer alsof er een bom was ontploft in de keuken! Niet zo gek, aangezien er al weer drie avondmaaltijden waren gekookt, maar toch. Dat is toch niet leuk? Zoals zo vaak was dat trouwens geen reden om even de handen uit de mouwen te steken en gisteren toen ik laat uit mijn werk kwam werd ik opeens weer verrast door die lieve man van mij: hij had de afwas gedaan. Michael is vandaag namelijk de hele dag niet thuis en hij had gedacht, als ik nu even de afwas doe, zit Bente morgen tenminste in een huis zonder de afwas. Heel. Erg. Lief. Daar kan ik zo blij van worden :).

Dus vandaag kan ik lekker genieten en doen wat ik wil, zonder dat het hier eruit ziet alsof er een schoolklas kinderen in de keuken heeft gestaan. Een goede motivatie om eens lekker te gaan koken of bakken (want dat is natuurlijk veel fijner in een schone keuken). Wat ik ga maken weet ik nog niet, wat ik wel weet is dat ik in een volgend huis HONDERD PROCENT ZEKER een afwasmachine heb. Het idee daarvan maakt me ook al heel erg gelukkig, hup, die vaat verstoppen in een machine. Het lijkt me ideaal!

Wat is jullie meest gehate huishoudelijke klusje?

19 Comments

 1. Morgaine 30 mei 2015

  Ja, dat weet ik ook nog, ik ben dan wel gelukkig in bezit met ruimte voor een vaatwasser, maar dat is ook niet altijd je van het, want als ie vol zit en je gaat dan nog koken, lol… dan moet je ook wachten, bla, en kan het ook weer even staan. 😉

  Ik heb eigenlijk nergens echt een hekel aan, dus ook niet aan de huishouding, wat ik wel heb, omdat ik twee voetbalknietjes heb en dus niet mag hurken, dat alles wat laag is lastiger schoon te maken is voor mij, of dat waar ik een trap bij nodig heb, dat is tegenwoordig eng… maar dat is heel iets anders.
  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Fietstocht Deel 4 | De observatiehutMy Profile

  Beantwoorden
 2. Paul 30 mei 2015

  Ik vind het voor jou heel spijtig dat je keuken te klein is, maar ik vind met de hand afwassen zo fijn! Maar mijn vriend heeft ondanks dat op een onbewaakt moment toch een afwasmachine aangeschaft.
  Paul onlangs geplaatst…Zwart-WitMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 30 mei 2015

   Ah, ik zou willen dat ik genoot van de afwas! Lucky you 😉

   Beantwoorden
 3. Sas 30 mei 2015

  Ik vond afwassen nooit erg, echter wel de rommel die het achterliet op mijn aanrecht. We hebben nu natuurlijk Vector en ben er toch, hoewel ik afwassen niet erg vind, toch erg blij mee. Weg rommel en gelijk lekker kunnen in/uitruimen is erg fijN!
  Sas onlangs geplaatst…Behind the scenes MeiMy Profile

  Beantwoorden
 4. Nina Hobbysite 30 mei 2015

  Een moeilijk keuze de toiletten of badkamer. Afwas hebben we een afwasmachine voor. Sommige mensen hebben een hekel aan strijken, maar dat vind ik niet zo erg.

  Beantwoorden
 5. Madelon 30 mei 2015

  Hier helaas ook een kleine keuken. Ik ben blij dat ik wel een inbouwkast heb haha. De afwas was vroeger ook mijn meest gehate klusje in het huishouden. nu heb ik er een ritme in gevonden en is er nauwelijks afwas.
  Madelon onlangs geplaatst…Egyptische BasbousaMy Profile

  Beantwoorden
 6. kELLY 30 mei 2015

  Afwas doen vind ik nooit een probleem. Wil ook geen vaatwasser in mijn huis.
  kELLY onlangs geplaatst…MAC Velvet Teddy Matte Lipstick.My Profile

  Beantwoorden
 7. Nesrin 30 mei 2015

  Een strak en schoon aanrecht is een must voor mij. Is een twee of eenpersoons afwasmachine niks voor jullie? Die zijn toch echt een stuk kleiner.
  Nesrin onlangs geplaatst…De Rok (verliefd, verkocht & niet gekocht)My Profile

  Beantwoorden
  • Bente 30 mei 2015

   Was het maar zo’n feest, maar zelfs een 1 of 2 persoons vaatwasser gaat hier niet in passen 😉

   Beantwoorden
 8. Dina 30 mei 2015

  Ik ben echt gek op schoonmaken en een schoon huis. Stofzuigen vind ik de verschrikkelijkste klus ooit, wat maakt zo;n ding altijd een ongelooflijke herrie!
  Dina onlangs geplaatst…De dingen die mij blij maakten | 8My Profile

  Beantwoorden
 9. MARLISSA 30 mei 2015

  SUPER SUF, MAAR Het bed opmaken VIND IK ECHT NIET LEUK! IK DOE HET ALTIJD IN ETAPPES HAHA

  Beantwoorden
  • Bente 30 mei 2015

   Haha ja, het bed opmaken is inderdaad ook niet het aller leukste klusje. Maar dit ligt er bij mij ook aan omdat ik gewoon te klein ben om dat normaal te kunnen doen 😉

   Beantwoorden
 10. Gina 30 mei 2015

  Oh ik snap je helemaal! Als er 1 ding wel vreselijk is, is het afwassen wel, haha! Strijken is trouwens ook niet mijn favoriet
  Gina onlangs geplaatst…Black & Polette ♥My Profile

  Beantwoorden
  • Bente 30 mei 2015

   Strijken doe ik niet aan dus dat is al weer 1 huishoudelijk klusje waar ik geen last van heb 😉

   Beantwoorden
 11. Naomi 31 mei 2015

  Ik heb een haat en liefde verhouding met gewoon kuisen. Ik kan het zo relaxerend vinden (ja raar hé), maar eenmaal ik begin dan kom ik zoveel dingen tegen die ik al lang niet meer gezien had en zo duurt het eeuwen voor ik klaar ben haha. Maar inderdaad, een schone keuken is altijd fijn!
  Naomi onlangs geplaatst…Your ultimate 48 hours guide to NYCMy Profile

  Beantwoorden
 12. Laura 31 mei 2015

  Het lijkt mij toch zo fijn om schoonmaken leuk te vinden… een schoon huis vind ik wel heel fijn. Waarom kan het niet gewoon altijd lekker schoon en netjes blijven? Ik moet zeggen dat ik de afwas ook echt niet leuk vind, maar dat ik meer opkijk tegen de badkamer (incl toilet) schoonmaken. Gister heb ik samen met Maurice bijna (dus nog niet de badkamer) het hele huis schoongemaakt! En daarna heerlijk 11 uur lang gewerkt tot 3 uur snachts :/

  Beantwoorden
 13. Ik ken het gevoel. Wij hebben gelukkig een afwasmachine, maar we hebben daarnaast thuis ook de geweldige huisregel die zegt dat potten, pannen, blender en de keukenmachine handmatig moeten afgewassen worden. Nu wil toevallig lukken dat ik deze dingen veel te vaak gebruik. Dan ben je klaar met koken of blenden, wil je gaan proeven en zie je daar die berg afwas staan. Blèh, hatelijk!

  Beantwoorden
 14. Dascha 31 mei 2015

  Stiekem vind ik schoonmaken super leuk haha. Klinkt misschien heel gek.. Het meest vervelende klusje vind ik de bank stofzuigen. We hebben een kat en die haren lijken gewoon vastgeplakt te zitten aan de bank ouzo.

  xoxo
  http://www.its-dash.com
  Dascha onlangs geplaatst…Sneak peekMy Profile

  Beantwoorden
 15. sammie 1 juni 2015

  oh ja, afwassen en afdrogen, beide vreselijk!! Zo blij dat we een vaatwasser hebben, dat scheelt echt veel werk en in de keuken bezig zijn is ook leuker omdat je gewoon alles wat je vies maakt zo in de vaatwasser mikt. Lief dat je man even de afwas voor je heeft gedaan 🙂
  sammie onlangs geplaatst…Toedeloe Mei..My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge