Overwin je winterdip: 5 tips voor komend weekend!

Met de decembermaand (en alle gezelligheid die daar bij komt kijken) al weer ruim een maand achter ons, koude temperaturen, en veel te weinig zon, kan het soms lastig zijn om alles positief in te zien. Maar vrees niet! Vandaag deel ik 5 ideeën om van je winterdip af te komen. 

Sta vroeg op.

Zeker als de dagen zo kort zijn, helpt elke zonnestraal of licht dat je mee kan pakken mee. Daarnaast schijnt het sowieso beter voor je waak en slaap ritme te zijn om je normale aan te houden. Ik heb wel eens gelezen dat als je langer dan een uur afwijkt van je normale ‘op sta tijd’, je lichaam hetzelfde gevoel heeft als je bij een jetlag hebt. Niet heel bevorderlijk dus: Lekker op tijd het bed uit, ook in het weekend!

Ga naar buiten.

Als het koud is (of erger nog: er neerslag valt en het waait en.. tja, gewoon van dat Nederlandse winterse weer, je kent het wel) is het heel verleidelijk om op je vrije dag lekker de hele dag binnen te bijven. Toch zal frisse lucht je goed doen, en met een fijne wandeling of fietstocht ben je ook nog eens in beweging, wat alleen maar voor meer endorphines zorgt. Geen excuses dus en hup naar buiten.

Ruim je garderobe op.

Ik weet niet hoe het met jouw kledingkast zit maar ik kan je vertellen dat mijn kledingkast VOL LIGT met kleding die ik of al jaren niet meer heb aangehad, of die eigenlijk kapot zijn en gewoon weg gegooid moeten worden, of die ik niet meer pas (maar dit is een beetje flauw, want ik pas door mijn zwangerschap überhaupt amper in mijn oude kleding ;)). Dit heeft dan ook meteen meerdere voordelen. 1. Een opgeruimd huis, correctie: kast is een opgeruimfd hoofd. 2. je ontdekt vast nog wel wat oude kleding die je eigenlijk alweer vergeten was. En 3. je hebt weer ruimte om je kledingkast aan te vullen met nieuwe items! Win, win, win dus. Blijheid = geen winterdip.

Verwen jezelf!

Of je nou echt iets gepresteerd hebt (op je werk, bij je studie, of het hele huis hebt schoongemaakt, of: je garderobe hebt opgeruimd ;)) of gewoon omdat je jij bent: verwen jezelf! Er is namelijk al-tijd een excuus om extra lief voor jezelf te zijn. Hoe je dat doet is helemaal aan jou: met wat lekkers, of wellicht door een online shopsessie :D.

Probeer iets nieuws.

Ik krijg vaak veel energie van leuke, nieuwe dingen. Of dit nou een niewue workout routine is, iets als bullet journaling/handlettering, of een nieuw recept, het verbreden van je horizon is een perfecte manier om door de saaie, grijze wintermaanden heen te komen!

Wat is jouw ultieme anti-winterdip tip?

3 Comments

 1. Jenn 2 februari 2018

  Fijne tips! Ik ga ook graag naar buiten, die paar zonnestraaltjes die er zijn pak ik graag mee.
  Jenn onlangs geplaatst…Februari mini-bucketlistMy Profile

  Beantwoorden
 2. Saskia 3 februari 2018

  Zeker fijne tips, die ik regelmatig toepas<3 Gelukkig heb ik nooit zo'n last van een winterdip..

  Beantwoorden
 3. Mevrouw Marloes 4 februari 2018

  Mijn tentamens zijn eindelijk voorbij. Ik ga dit weekend voor het eerst een bullet journal uitproberen om weer eens creatief bezig te zijn. Ben benieuwd hoe dat gaat!
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Theevraag #11 | Wat is jouw favoriete app?My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge