Review: iHealth Activity and Sleep Tracker

IMG_2300Een paar weken geleden werd ik door GSMpunt benaderd: of ik iets uit hun webshop wilde reviewen. Ze verkopen, zoals de naam wellicht doet vermoeden, voornamelijk accesoires voor de telefoon: opladers, telefoonhoesjes, noem het maar op. Nu heb ik zelf nog niet heel erg lang een nieuwe telefoon, maar wel een zeer specifieke: niet 1 waar ze hoesjes van verkopen. Met mijn batterij doe ik ook makkelijk een dag dus het moest wat anders worden dan een oplader of hoesje. En dus speurde ik verder tot ik uit kwam bij de iHealth Activity & Sleep Tracker. Kijk, dat vond ik nou wel interessant! Al jarenlang zie ik ze op blogs voorbij komen, Jawbone UPs, Fitbits, de hele reutemeteut. En hoewel ik ze vrij interessant vond (en vind) was ik altijd bang dat als ik er 1 zou kopen ik hem een paar weken zou dragen waarna hij in een laatje zou verdwijnen. Maar aangezien ik er nu gewoon 1 opgestuurd kreeg om hem te testen was het hele probleem van ‘zonde als ik er geld aan uit geef en ik er vervolgens niks mee doe’ van de kaart. Ruim anderhalve week geleden kwam hij binnen, mijn fancy stappenteller!
IMG_2302Want dat is het natuurlijk wel een beetje. Een fancy stappenteller die ook nog eens je slaap bij kan houden. Hij werkt super makkelijk. Een kwestie van opladen, de app downloaden en hem gaan dragen. Ik zelf vind het het fijnst om overdag de bijgeleverde (zwarte) klip te gebruiken die ik om mijn broek klem. Voor ’s nachts zit er een zachte polsband bij waar ik zelf 0,0 last van hem tijdens het slapen. Helemaal prima! Ook de batterij is prima, die gaat een ruime week mee, daarna steek je hem weer even in het stopcontact en je bent weer klaar voor gebruik. Hoewel ik hem nog niet enorm lang gebruik (en ik hem in het weekend wel eens vergeet om te doen) heb ik toch een aantal leuke inzichten verkregen: ik dacht eigenlijk dat ik echt maar een paar duizend stappen liep op werkdagen. Dit viel heel erg mee: ik kom uit op 5 tot 7 duizend stappen! Best prima aangezien ik een echte kantoor baan heb.ihealth activity trackerWat de app betreft: die is ook lekker overzichtelijk. Je klikt op ‘synchroniseren’. Vervolgens laadt hij je stappen en slaappatroon in. Die kan je vervolgens op je telefoon bekijken. Dat hele slaappatroon vind ik wel een beetje gek. Dat hele diepe slaap en gewone slaap begrijp ik, maar volgens dat ding word ik elke nacht meerdere keren wakker. Nu weet ik zeker dat dit niet gebeurd, maar waarschijnlijk ben ik dan zoveel aan het draaien en bewegen dat hij denkt dat ik wakker ben. Ach ja, het zou ook wel gek zijn als dat ding voor 100% wist wanneer ik slaap of wakker ben ;).

Al met al dus een leuke en simpele activity tracker! Hij geeft een goed inzicht in je bewegingspatroon en ook het slapen klopt denk ik best goed. Beter dan verwacht in ieder geval. Ik ben er in ieder geval blij mee en blijf het de komende tijd zeker dragen!

Gebruiken jullie ook een activity tracker? Of gebruikten jullie er 1 en ligt die nu te verstoffen in een kast?Screenshot_2015-11-22-16-29-37

17 Comments

  1. Margo 24 november 2015

    Lijkt me echt een superhandig ding, ik zat er ook al over na te denken, maar de ‘echte’ zijn zo prijzig! Misschien voor kerst.. ๐Ÿ™‚ je loopt inderdaad best veel joh op zo’n dag! Grappig eigenlijk.
    Margo onlangs geplaatst…Mijn feel-good outfitMy Profile

    Beantwoorden
  2. Jenn 24 november 2015

    Ik wil er nog steeds een, heb mijn zinnen gezet op de garmin vivofit, maar het is er nog niet van gekomen. Het schijnt trouwens dat iedereen in de nacht meerdere keren wakker wordt, maar dat dit maar zo licht is dat we het meestal niet meer weten…
    Jenn onlangs geplaatst…Sociaal buiten sporten voor dummiesMy Profile

    Beantwoorden
    • Bente 24 november 2015

      Oh echt? Wat bizar. Dan heeft dat ding het toch nog rechter bij het eind dan ik dacht ๐Ÿ˜‰

      Beantwoorden
  3. Lou's Corner 24 november 2015

    Amai het ziet er echt super handig en gemakkelijk uit! Vooral die uren slaap zien er handig uit ๐Ÿ˜ฎ
    Lou’s Corner onlangs geplaatst…My Starbucks’mug collection!My Profile

    Beantwoorden
  4. Nesrin 24 november 2015

    Fijne review Bente. Mijn Apple watch laat mij ook dagelijks zien wat ik heb gedaan en dit vind ik toch wel fijn en merk bij een luie dag dat ik toch eerder wat meer stappen wil zetten ๐Ÿ˜‰
    Nesrin onlangs geplaatst…Careprost Wimper Wonder groeimiddel? (update)My Profile

    Beantwoorden
  5. Morgaine 24 november 2015

    Ik zou hier helemaal gek van worden denk ik, en bij Nesrin heb ik toen al de vraag gesteld,w at als je ermee gaat zwemmen, dat is mijn sport, en ze vond een fantastisch filmpje over de apple watch dan, heb mij suf gelachen ๐Ÿ˜€

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Zentangle tekenenMy Profile

    Beantwoorden
    • Bente 24 november 2015

      Als je met deze gaat zwemmen kan je hem weg gooien ๐Ÿ˜‰ Hij is niet bedoeld om onder water te gebruiken (hij kan wel tegen zweet en een beetje regen maar van een douche of zwembad wordt hij geloof ik niet heel erg blij mee ;)).

      Ik heb voor het hardlopen bijvoorbeeld een TomTom horloge (om afstand, snelheid etc. bij te houden) en die kan nou net wel weer tegen water (maar de iHealth is dan wel weer een stuk goedkoper, rond de 40/50 euro).

      Beantwoorden
  6. Kiss & Make-up 24 november 2015

    Hier ben ik eigenlijk ook wel heel beneiuwd naar!
    Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Beauty meets fashion | Exist for InfinityMy Profile

    Beantwoorden
  7. Anne-Sterre 24 november 2015

    Lijkt me superfijn zo’n ding,jammer dat ze al snel zo duur zijn!
    Anne-Sterre onlangs geplaatst…Mijn favoriete tussendoortjesMy Profile

    Beantwoorden
  8. Vlijtig Liesje 24 november 2015

    Dat lijkt me een leuke tracker. Ik heb zelf een Fitbit charge hr.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Nieuwe lampen in woonkamer: kroonluchters!My Profile

    Beantwoorden
  9. Ysanne 24 november 2015

    Oeh heel handig, interessant om bij te houden ook. Ik vind hem ook best mooit, wat ik niet snel bij dit soort watches heb. Fijn dat er een app bij zit ook!
    Ysanne onlangs geplaatst…LEESVOER | KOUD OPGEDIENDMy Profile

    Beantwoorden
  10. Jolet 24 november 2015

    Ik wist helemaal niet dat dit bestond joh! Maar lijkt me wel handig!
    Jolet onlangs geplaatst…From pizzas to saladsMy Profile

    Beantwoorden
  11. Lisa 24 november 2015

    Wauw, ziet er echt uit als een topgadget. Zo is gezond leven veel makkelijker haha.
    Lisa onlangs geplaatst…Echte foto’s zijn leukerMy Profile

    Beantwoorden
  12. Vandaagismooi.nl 25 november 2015

    Ik heb er geen en denk ook niet dat er een komt, zie de meerwaarde niet echt. Maar ik vind het wel interessant om dit te lezen en te zien!
    Vandaagismooi.nl onlangs geplaatst…Kort maar krachtig TAGMy Profile

    Beantwoorden
  13. Sofie Katelijne 25 november 2015

    Lijkt me echt een superhandig ding! ben al langer benieuwd naar iets dergelijks, heb immers geen flauw idee wat mijn getallen zouden zijn!
    Sofie Katelijne onlangs geplaatst…What I got for my BirthdayMy Profile

    Beantwoorden
  14. Ik loop ook al een hele tijd te denken om een activity tracker te kopen, maar heb dezelfde twijfels als jij. misschien dat ik er me ooit wel aan waag ๐Ÿ™‚
    leuk dat gsmpunt je deze opstuurde ๐Ÿ˜‰
    Carolien – On a Healthy Adventure onlangs geplaatst…Recept // Gevulde koekjesMy Profile

    Beantwoorden
  15. Sas 1 december 2015

    Ik heb zelf een garmin vivofit, ook zo’n tof dingetje… Ik wil hem volgende week weer gaan gebruiken…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge