Een persoonlijke update: Welkom Sofia!

Zo, dat is al weer lang geleden! De laatste keer dat ik wat van me liet horen hier op mijn blog was ik net met zwangerschapsverlof.. Ondertussen zijn we alweer bijna 3 maanden verder en is onze dochter Sofia alweer bijna 9 weken oud! En ze is de liefste en leukste, en het gaat met zowel haar als mij HEEL erg goed!

Mijn afwezigheid

Ik voelde me eigenlijk tot aan de bevalling lichamelijk helemaal prima, maar zin om te bloggen, dat had ik niet. Ik was aan het schoonmaken, en chillen thuis. Naar de supermarkt gaan en zorgen dat het eten op tafel stond als Michael van werk thuis kwam bleek al een hele dagtaak. En hoewel ik super veel ideeen voor mijn blog had, bleek de motivatie om achter mijn computer te kruipen ver te zoeken.

Tja, en toen kwam het moment van de bevalling (die natuurlijk heel anders verliep dan verwacht, maar daarover later meer). En toen hadden we opeens zo’n lief, klein, meisje dat constant je aandacht vraagt. En waar je ook je aandacht aan wilt geven ;). En een blog schrijven? Daar had ik gewoon geen zin in. Daar komt het dus allemaal een beetje op neer, geen zin, geen motivatie. Maar zoals ik al zei: het gaat met ons beiden super goed! Man, man, wat ben ik verliefd op dat kleine meisje, en hoe kan ik ook anders… Kijk nou!!

Op de eeste foto is ze een dag oud, en de tweede foto is van afgelopen weekend. Heerlijk vrolijk!

De geboorte

Omdat Sofia in een stuit lag (dus met haar hoofdje naar boven in plaats van naar beneden), stond er een keizersnede gepland op 9 mei. De exacte tijd zouden we een dag van te voren door krijgen, maar 9 mei, dat is waar we naar toe aan het leven waren. Sofia dacht er alleen anders over!

Op 1 mei, rond kwart voor 10 ’s avonds braken namelijk mijn vliezen. Ik lag op de bank, tv te kijken, en voelde me gewoon helemaal normaal, en uit het niets voelde ik iets gebeuren beneden.. Ik rende naar de badkamer en ja hoor, water stroomde langs mijn benen. Een heel onwerkelijk moment, dat kan ik je wel vertellen ;). Na een belletje naar het ziekenhuis bleek dat ik mijn spullen moest pakken en naar het ziekenhuis moest komen.

Daar werd vast gesteld dat mijn vliezen inderdaad gebroken waren, en dat de keizersnede verplaatst moest worden naar de volgende ochtend.

Ook dat vond Sofia nog niet vroeg genoeg! Want vanaf het moment dat de zusters weg waren, Michael en ik ons klaar hadden gemaakt voor de nacht (ik had gedoucht, want het voelde alsof ik al uren in mijn broek aan het plassen was ;), en het infuus was alvast aangelegd voor de volgende ochtend), kreeg ik weeën…..

Toen na een half uur bleek dat de weeën elke 4/5 minuten kwamen, en ze ook vrij lang aanhielden, piepte ik de zuster maar weer op. Die stelde vast dat het inderdaad weeën waren. Arts erbij, en jahoor, 2 centimeter ontsluiting.

Hierdoor ging alles in een stroomversnelling: de OK werd gebeld, ik werd klaar gemaakt voor de operatie, en nog geen uur later werd Sofia om 04.35 op 2 mei geboren!

De eerste twee maanden

Mijn herstel van de keizersnede ging heel erg goed en voorspoeding. Na een week kon ik al volledig stoppen met paracetamol. Sofia huilt bijna niet (alleen bij krampjes, en met heen en weer gewiebel is ze aardig stil te krijgen), en slaapt ook nog eens erg goed. We hebben al een aantal nachten écht door kunnen slapen (als in, van 11 uur ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends), maar meestal wordt ze ’s nachts wakker voor 1 voeding. Zodra die binnen is slaapt ze dan weer verder.

Omdat alles zo goed gaat voel ik me dus ook hartstikke goed. Geen chronisch slaap gebrek, geen lihamelijke klachten.. Niks. Ik ben twee weken geleden dan ook weer rustig begonnen met hardlopen (om maar aan te geven hoe goed ik me lichaemlijk voel).

Ik weet dat ik hier heel veel geluk mee heb gehad, en dat het slapen van Sofia ook best nog wel kan veranderen, en daarom geniet ik er maar van zolang als het duurt :D.

Afgelopen weekend zijn Michael en ik er voor het eerst weer eventjes met zijn tweetjes op uit geweest: lekker uit eten terwijl mijn ouders aan het oppassen waren. Gek, maar ook fijn om weer met zijn 2e weg te zijn (zie de foto bovenaan dit artikel van afgelopen zaterdag). Maar het volgende uitje is gewoon meer met zijn 3e, want dat is ook reuze gezellig!

Dat was het voor nu. Ik maak ook nog geen beloftes over dat ik vanaf nu weer regelmatig zal gaan posten, ik ben namelijk veel te hard aan het genieten van Sofia én van het lekkere weer, maar in ieder geval: tot snel!

Hoe gaat het met jou?

9 Comments

 1. Saskia 3 juli 2018

  Toevallig was ik hier pas nog even komen koekeloeren, leuk om even wat van je te lezen. Fijn te horen dat het zo voorspoedig gaat met jullie<3

  Beantwoorden
 2. Charel 4 juli 2018

  Oh meid wat een spannende rollercoaster toch op het laatste moment! Heerlijk meisje is het, ik ben benieuwd naar je ervaring met een keizersnede. X
  Charel onlangs geplaatst…Nieuwe baby itemsMy Profile

  Beantwoorden
 3. Jenn 5 juli 2018

  Mooi om weer iets van je te lezen, en wat fijn dat het zo goed met jullie gaat!
  Jenn onlangs geplaatst…‘Uit de kast komen’ als vegetariërMy Profile

  Beantwoorden
 4. Sheila 15 juli 2018

  Gefeliciteerd!! Wat leuk, een wereldburger erbij. MIjn zoontje lag ook in een stuit. Ik koos ook voor een keizersnee, maar mijn vliezen braken. DUs onverwachts heb ik hem zo ook eerder op de wereld gezet. Fijn dat het herstel goed gaat en geniet!
  Sheila onlangs geplaatst…TTP: De onverwachte schoonheid van White SandsMy Profile

  Beantwoorden
 5. Romy 19 augustus 2018

  Wat een schattig meisje is Sofia! En wat fijn dat ze het zo goed doet en dat het ook met jou zo goed gaat. Gefeliciteerd met jullie lieve dochter en heel veel geluk met z’n drietjes! <3
  Romy onlangs geplaatst…Mag ik je voorstellen aan…Lily?My Profile

  Beantwoorden
 6. Morgaine 30 oktober 2018

  Jeetje, lees het nu pas, omdat ik er zelf amper even was, ondertussen weer 3 maanden verder mama Bente! Zelfs ik heb al meer over mijn kleinzoon op blog gezet nu dan jij hier over jezelf en je mama zijn, hahahaha

  Alles oke lieverd?

  X

  Beantwoorden
 7. Morgaine 6 december 2018

  Hoe was de eerste Sint? 😛 😉

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge