Home sweet home!

Gisteravond om 9 uur stapten we in Rome weer het vliegtuig in,. Zelfs sneller dan verwacht kwamen we rond 11 uur op Schiphol aan. De bagage was opgehaald en toen werd het nog even spannend: we kwamen aan in de hol waar je mensen kunt opwachten (dus door de poortjes uit de douane) toen we er achter kwamen dat we een tas met onze jassen (inclusief huissleutels) bij de bagageband hadden laten staan. Met gevaar voor eigen leven ben ik weer terug gegaan: langs alle no-entry. Ik verwachtte al een beetje om door 10 man te worden aan gesprongen maar gelukkig niks van dat alles: onze tas stond er nog en mijn moeder stond ondertussen al voor de deur om ons op te halen. Pfiew!

Toch nog even een kort verslag van onze laatste dagen in Rome: woensdag avond gingen we dus nog ‘naar het beste uitgaansgebied van Rome’, ik geloof er helemaal niks van. Het waren behoorlijk wat barretjes bij elkaar maar als dit het beste uitgaansgebied van Rome is…. Hoewel we het erg gezellig hadden was het niet helemaal wat we er van hadden verwacht ;). De volgende ochtend werden we wel met een kleine kater wakker helaas. Maar zonder plan zijn we toch maar de stad in gegaan en hebben we weer belachelijk veel gelopen en gezien.

Op vrijdag begon ik op te raken: mijn benen waren de volgende dag nog niet uitgerust van al het lopen (terwijl tot vrijdag ik wel weer elke dag met frisse benen op stond) maar er stond nog wel een heel avontuur op het programma: Vaticaanstad! Met de metro er naartoe (door mij een halte te vroeg uit gestapt en vervolgens een half uur moeten zoeken 😉 deed de benen ook niet veel goed!), en toen de rij in. We hebben zo’n 4 keer geprobeerd om online tickets te bestellen maar bij de betaling ging er telkens wat mis. Compleet gefrustreerd besloten we: wij gaan wel gewoon die rij in. En uiteindelijk viel het echt heel heel heeel erg mee. Ik denk dat we er een half uur à drie kwartier in hebben gestaan (terwijl je horror verhalen hoort van 2/2,5 uur).

Toen was het dus tijd voor het Vaticaan museum: wauw wat is dat mooi! De ene kamer nog mooier dan de andere kamer met als klap op de vuurpijl de Sixtijnse kapel (in had hier om de een of andere reden trouwens een ronde kapel verwacht, dat bleek niet zo te zijn maar mocht de pret niet drukken). Na het Vaticaan museum nog een rondje door de Sint Pieterskerk, die ook echt prachtig is en toen was het tijd om weer terug naar ons appartement te gaan. ’s Avonds aten we in hetzelfde restaurantje uit de buurt als waar we de eerste dag aten: erg lekker en toen ons bed in.

Gisteren hadden we omdat we pas om 9 uur vlogen nog een vrij lange dag: maar door onze koffers en vermoeidheid besloten we lekker in een parkje/terrasje te gaan zitten tot het tijd was om naar het vliegveld te gaan. Hoe dat verliep hebben jullie hier boven al kunnen lezen ;). Zo, dat waren onze Rome avonturen! De reden van ons vertrek naar Italië was natuurlijk de bruiloft van mijn nicht die vorig weekend plaats vond. Ook daar aan zal ik nog een blogpost wijden, want die bruiloft was echt fantastisch!

Vandaag ga ik even lekker bij komen en vanavond lekker rustig thuis met Michael voetbal kijken. Morgen moeten we allebei weer werken dus een dagje rustig aan kunnen we allebei goed gebruiken!

En, wat zijn jullie plannen voor vandaag? Voetbal  kijken?

25 Comments

 1. Mariëlle M. 29 juni 2014

  Rome is echt een mooie stad, ben er ooit met school geweest! Ja ja vandaag wel voetbal kijken natuurlijk!

  Beantwoorden
 2. Blauwe sokken 29 juni 2014

  Wat tof dat jullie in Rome zijn geweest! Zo’n prachtige stad 🙂
  En ja ik ga ook voetbal kijken! En nog een beetje mijn verjaardag vieren.

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 1 juli 2014

   Nog gefeliciteerd dan! Het was inderdaad prachtig, maar wel een beetje veel auto’s (ontzettend!)

   Beantwoorden
 3. iThinkPink 29 juni 2014

  Mooie foto’s!

  Beantwoorden
 4. Sara 29 juni 2014

  Wat tof dat je naar Rome bent geweest, het is zo’n heerlijke stad! Zelfs een dag in een parkje hangen is in Rome nog een feest. 😉

  Beantwoorden
 5. shoppingsarah.com 29 juni 2014

  Wat is Roma toch een ontzettend mooie stad! Leuke foto’s! En inderdaad voetbal kijken it is! 😀

  Beantwoorden
 6. Jenn 29 juni 2014

  Ik ben jaloers!

  Beantwoorden
 7. Dascha Boonstra 30 juni 2014

  Wat een mooie foto’s! Pfoe, gelukkig heb je je tas nog gevonden!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  Beantwoorden
 8. Wauw dat ziet er mooi uit! Ik had lekker voetbal gekeken, wat een wedstrijd man!

  Beantwoorden
 9. newyorkalicious 30 juni 2014

  Welk uitgaansgebied was dat dan? Testaccio?

  Beantwoorden
 10. Sas 2 juli 2014

  Wat tof zeg. Ik wil er zeker ook nog eens heen. Heerlijk!

  Beantwoorden
 11. Inge WM 6 juli 2014

  London is zooooo gaaf! Ik was er vorig jaar in de zomer, het was wel echt super warm! Leuke blog, ik volg je nu 🙂 X
  http://www.ingewm.nl

  Beantwoorden
 12. Alexa Op 't Land 9 juli 2014

  Ziet er goed uit!

  Beantwoorden
 13. Dionne Knooren 12 juli 2014

  Mooie foto’s!

  Beantwoorden
 14. wat een fijne foto’s!

  Beantwoorden
 15. Ziet er geweldig uit!

  Beantwoorden
 16. Irene Bienefelt 30 juli 2014

  Ziet er leuk uit! liefs irene

  http://www.madebyirenelouise.blogspot.com

  Beantwoorden
 17. Rosina Deborah 30 juli 2014

  Rome is echt een prachtige stad. Mooie foto’s heb je gemaakt.

  Beantwoorden
 18. Dagmar Valerie 2 augustus 2014

  Wauw wat een spannend verslag en prachtige foto’s! Fijn dat je weer veilig op NL bodem bent, lekker genieten van de mooie herinneringen aan deze prachtige stad 😀

  Beantwoorden
 19. Beauty Stars 8 augustus 2014

  Het is er echt mooi leuke blog heb je trouwens

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge