Italië: de bruiloft

We gingen in juni met een reden naar Italië: de bruiloft van mijn nicht in Zuid-Italië! Op vrijdagavond (of eigenlijk was het al nacht) kwamen we aan op de plaats van bestemming: een prachtig landgoed (beter dan een landgoed weet ik het niet te omschrijven) met allemaal kleine gebouwtjes waar appartementen in zaten. Overal olijfbomen, bloemen, cactussen en een fijn zwembad. Yup, een hele fijne trouwlocatie! Op zaterdag was het dan zover, maar pas om 4 uur dus het eerste gedeelte van de dag heb ik lekker in bikini aan het zwembad door gebracht!

Om 4 uur werden we met bussen naar Mesagne gebracht, een dorpje in de buurt van het complex, waar in een kasteel het daadwerkelijke trouwen zou plaats vinden. Mijn nicht zag er echt prachtig uit en na een korte ceremonie was het tijd voor felicitaties aan het bruidspaar, hapjes, drankjes en foto’s. Daarna kregen we nog een korte rondleiding in een museum waar opgravingen lagen waaraan de kersverse man van mijn nicht aan heeft meegeholpen (die is namelijk archeoloog. Tot slot nog een kleine wandeling in Mesagne (zodat de bruid en bruidegom nog wat trouwfoto’s van hen samen konden laten maken. En daarna weer de bussen in, terug naar waar het landgoed waar we zouden eten en feesten!
Voordat we daadwerkelijk aan tafel gingen waren er nog een paar hapjes en drankjes en daarna was het tijd voor het echte feestmaal. Een paar heerlijke gangen met als klapper op de vuurpijl: een varken die de hele dag al aan een spit hing te garen! Heel bijzonder en super lekker! Na het eten was het tijd om te dansen. We verplaatsten ons van de eettafels naar het zwembad waar een dj aan het spelen was. We zagen al aankomen dat drinkende mensen en een zwembad nat zou eindigen: en inderdaad, op een gegeven moment begon mensen et water in te springen (en een aantal werden er ingeduwd ;)). Voor mij een goed moment om iets verder bij het zwembad vandaan te gaan want ik had niet heel veel zin in een nachtelijke duik. Op het laatste moment besloot de bruid met jurk en al het water in te springen en toen was het voor mij tijd om mijn bed op te zoeken.
Al met al was het echt een prachtige bruiloft, alles tot in de puntjes geregeld. Het was ook mijn aller eerste bruiloft maar veel beter dan dit zullen ze denk ik niet worden. Het was echt een sprookjesbruiloft en ik ben echt super blij dat ik dit heb mogen mee maken! 
Hebben jullie wel eens een sprookjesbruiloft mee gemaakt?

4 Comments

 1. Sas 8 juli 2014

  Oh wauw, klinkt heel mooi. Ik vond mijn eigen bruiloft (heel cliché) een erg mooie dag/bruiloft. Verder ben ik nooit echt op bruiloften nog geweest ^^

  Beantwoorden
 2. Dascha Boonstra 8 juli 2014

  Wauw, dat klinkt allemaal super mooi! Ik heb een keer een Hindoestaans
  bruiloft meegemaakt, was ook erg mooi! <3

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  Beantwoorden
 3. Julie 10 juli 2014

  Aaah wauw, klinkt heel erg leuk! Fijn dat het zo mooi was!

  randomawwkardstuff.blogspot.com

  Beantwoorden
 4. Typisch Tam 13 juli 2014

  Klinkt als een hele bijzondere en mooie bruiloft!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge