Mijn vijf droombestemmingen!

20150308_223944Afgelopen maandag kon je het in mijn blije lijst al een beetje terug vinden: ik word blij van dromen over de toekomst. Eén van de dingen waar ik dan graag over fantaseer is over vakantiebestemmingen en reizen die ik graag nog zou willen maken. Nu wordt het lijstje van mooie bestemmingen waar ik graag nog eens naartoe zou willen gaan met de dag langer (heeft iemand anders daar ook last van?) maar er staan toch een aantal bestemmingen op het lijstje die het vaakst voorbij komen in mijn dromen. Ik heb in mijn leven al heel wat leuke reisjes gemaakt, zo ging ik afgelopen jaar eindelijk eens naar Rome en New York, twee bestemmingen die heeel hoog op mijn lijstje stonden! Toch ben ik wat reizen betreft net rupsje nooit genoeg en blijft er nog heel wat te dromen over.

1. Het aller aller allerliefste zou ik een mooie rondreis door Amerika willen maken. Ik ben er nu twee keer geweest (1 keer afgelopen oktober in New York, en laatst naar San Francisco met mijn werk). En het land heeft wel een beetje mijn hart gestolen. Amerika is natuurlijk enorm, het lijkt me dan ook echt fantastisch om in een auto te stappen en op die manier een wat groter gedeelte van het land te ontdekken. De mooie kustlijn, de natuurparken, de oneindige stukken snelweg waar je in een paar uur tijd soms niemand tegen komt.. Zo veel te zien en zoveel te doen. Ja, deze reis gaat er zeker nog een keer van komen!2014-10-24-2B17.16.142. Op nummer twee dan ook meteen nog een verre reis: precies de andere kant op: Azië, staat ook nog erg hoog in mijn verlanglijstje. Indonesië (ooit foto’s van de Gilli eilanden gezien? Daar moet ik een keer geen!), Thailand, maar ook Nieuw-Zeeland of Laos, het lijkt me allemaal even prachtig! Het lijkt me een super fijne combinatie van ontspannen (want: prachtige stranden en heerlijke temperaturen) en cultuur snuiven (geen verdere uitleg nodig lijkt me zo). Over al die enge beestjes moet ik me dan maar gewoon heen zetten (iehh, vieze enge beestjes! Ik ben zo zo blij dat we die in Nederland gewoon NIET hebben! Los van muizen dan, want die vind ik ook eng!).

Dan de bestemmingen iets dichter bij huis (en daarom zeker niet minder leuk):

3. Ik zou heel graag eens een keer naar Portugal willen. Het is één van de Zuid-Europese landen waar ik nog nooit ben geweest en het lijkt me een heel mooi land. Kusten met grote rotspartijen, grote steden. Porto bijvoorbeeld, het lijkt me lekker kleurrijk daar, en dan de temperatuur is natuurlijk net even beter dan die hier in Nederland. Ja, een stedentripje naar Porto zie ik zeker wel zitten!IMG_01134. Dan twee plaatsen waar ik wel al eens geweest ben (krijg je dat ook nog, heb je al duizendmiljoen plaatsen waar je naartoe zou willen, zijn er ook nog plaatsen waar je terug naar toe wilt…): Parijs en Londen. Michael is nog nooit in Londen geweest en zou daar graag nog eens naartoe willen. En ik ben de beroerdste niet dus ik zou erg graag met hem mee gaan ;). Ik ben er eens geweest met mijn ouders en broer, maar ik was nog redelijk jong (moeders, hoe oud was ik, jaar of 12?) en hoewel ik me er natuurlijk nog wel het één en ander van herinner is dat niet vergelijkbaar met hoe je een stad ervaart als je volwassen bent. Parijs is ondertussen ook al weer een aantal jaar geleden, en Parijs is natuurlijk altijd een goed idee. Dus kom maar op met de croissants, stokbroden en brie, oui, oui!

5. Tot slot (ja ik moet toch een keertje stoppen, ik kan zo nog een uur doorgaan met bestemmingen opsommen!) onze meest waarschijnlijke vakantie bestemming van dit jaar: Kroatië. Ik ben er zelf nog nooit geweest. Michael wel en het is hem ontzettend goed bevallen. Ik stel me een beetje voor dat het een piepklein beetje wat weg heeft van Griekenland (we willen namelijk wel ergens richting de zee gaan). Mooie stranden, schattige dorpjes en natuurlijk weer die zon he (die doet het bij mij altijd goed). Ja, ik kan niet wachten om te gaan!

En, waar zouden jullie het aller aller liefste een keer naar toe gaan? 
IMG_0115

18 Comments

 1. Dina 28 maart 2015

  Wat een leuke post! 🙂 Ik zou heel graag een keer het Noorderlicht willen zien en naar ‘Puffin Island’ gaan.
  Dina onlangs geplaatst…DIY: BloemenkroonMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 28 maart 2015

   Daar zeg je me wat, het Noorderlicht! Een tripje naar IJsland zou ik ook zeker niet vervelend vind. Echt prachtig lijkt me dat land!

   Beantwoorden
 2. Karlijn 28 maart 2015

  Oh Portugal! Echt gaan! Het is een prachtig land met hele aardige mensen. Als je eens tip wil moet je het zeggen, ik ben veel in het zuiden en in Lissabon geweest.
  Ik zou heel graag eens naar New York willen, IJsland, en nog eens terug naar Thailand. En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan 😉 X
  Karlijn onlangs geplaatst…Levenslessen van Harry PotterMy Profile

  Beantwoorden
 3. Angelique 28 maart 2015

  Om bij weg te dromen.. ik zou heel graag naar Australië of Italië willen. Lijkt me echt heel gaaf!

  Beantwoorden
 4. Lysanne 28 maart 2015

  Wat een fijne droombestemmingen. Ik wil ook nog altijd een keer een trip door Amerika maken. En dan het liefst langs de westkust.
  Lysanne onlangs geplaatst…♥ Nog een paar daagjes ♥My Profile

  Beantwoorden
 5. Tessa | 52druppels.nl 28 maart 2015

  heel ver boven al het andere op mn bucketlist staat bolivia… ik wil zooooo graag!
  Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…Briljante zinnenMy Profile

  Beantwoorden
 6. Nesrin 28 maart 2015

  De auto instappen en route 66 rijden is een droom.
  Ik ben nu heel benieuwd naar Gilli eilanden, ik ga het zo opzoeken via Google.
  Nesrin onlangs geplaatst…Winactie MAC lipstick & Blond Amsterdam (cause it’s my birthday)My Profile

  Beantwoorden
 7. Dascha 29 maart 2015

  Wat een leuke post! Azië is inderdaad echt geweldig. Indonesië en Thailand is zo mooi! 😀 Het liefst ga ik er deze zomer weer heen.

  xoxo
  http://www.its-dash.com
  Dascha onlangs geplaatst…Rainy daysMy Profile

  Beantwoorden
 8. beautybloglaura 29 maart 2015

  Een rondreis door Amerika wil ik ook eens maken! En voor de rest heb ik niet echt een droombestemming ^^ Ik wil gewoon zoveel mogelijk van de wereld zien xx
  beautybloglaura onlangs geplaatst…Dr. Hauschka deodorant – Salie Mint & RozenMy Profile

  Beantwoorden
 9. jackie 29 maart 2015

  wat een heerlijke post en mooie bestemmingen…
  ik zou zo graag nog eens terug willen naar new york,..
  jackie onlangs geplaatst…Kletsen op zondag #10My Profile

  Beantwoorden
 10. Wanda 29 maart 2015

  Nou, ten eerste Normandië maar dat gaat straks in juni eindelijk gebeuren! Verder heel graag een keertje Noorwegen/Zweden, net als Engeland/Schotland/Ierland maar ook zou ik best terug willen naar Canada en qua steden wil ik dolgraag nog naar Krakau, Rome, Kopenhagen, Istanbul en weer terug naar Parijs/Berlijn/Londen en Wenen…
  Wanda onlangs geplaatst…Column | Gesprek aan de keukentafel…My Profile

  Beantwoorden
 11. Sas 29 maart 2015

  Wat heerlijk om hierover te dromen<3
  Ik heb ook nog zoveel mooie landen die ik wil zien…
  Sas onlangs geplaatst…Mijn boekenplank: Wil ik nog lezenMy Profile

  Beantwoorden
 12. Laura 30 maart 2015

  Oeh leuk! De eerste twee staan bij mij ook op nummer 1 en 2! Wat stedentripjes betreft ben ik ook wel heel erg benieuwd naar Praag en Wenen, maar Porto lijkt me ook fantastisch! Andere steden (die wat minder warm zijn helaas) lijken me ook wel wat; Edinburgh, Dublin, Liverpool etc. Aaah nog zoveel te zien! Ik hoop dat we heel oud worden en veel kunnen zien van de wereld 🙂

  Beantwoorden
 13. Sammie 30 maart 2015

  Een lange reis door Amerika lijkt mij ook wel wat.. Maar mijn bankrekening is nog lang zo ver niet 😉
  Sammie onlangs geplaatst…Captain Phillips Filmtip!My Profile

  Beantwoorden
 14. Manon 31 maart 2015

  Een rondreis door amerika lijkt me echt te gaaf! Ik ben alleen naar NY geweest en dat was al gaaf
  Manon onlangs geplaatst…Versatile Award / 7 feiten over mij!My Profile

  Beantwoorden
 15. Mariëlle 31 maart 2015

  De hele wereld is mijn droombestemming hihi, ik hoop dat je alles snel kunt zien!
  Mariëlle onlangs geplaatst…Review Eyeslipsface high definition lifting concealerMy Profile

  Beantwoorden
 16. Une Belle Fin 1 april 2015

  Wat een mooi bestemmingen!
  Reizen is zo leuk!
  hopelijk kun je dit allemaal doen!
  belle-fin.blogspot.be

  Beantwoorden
 17. Parijs 5 april 2015

  In Kroatië aan de zee blijven in de zomer is best een goed idee. In het binnenland kan het er snikheet zijn (en de nabijheid van een zee werkt altijd goed op het gemoed tijdens een vakantie …. 🙂 )

  Wel een goede periode uitkiezen, want het weer kan er aardig wisselvallig zijn (iets met de zee en bepaalde stromingen). Vorig jaar in Dubrovnik de storm van mijn leven meegemaakt … maar voor de rest: PRACHTIG.

  Mijn bucketlist staat gevuld met tal van zaken omtrent reizen, de één al wat realistischer dan de ander. :). Ijsland, Noorwegen en de West Highland Way afstrompelen kijk ik het meest naar uit!
  Parijs onlangs geplaatst…Parijs bezoeken in 2 dagenMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge