New York, New York!

Moesten we toen we boekten nog zo’n 5 maanden wachten, is het aftellen nu toch wel echt begonnen! Over drie weken is het zo ver, dan gaan we naar New York! Het is nog niet helemaal doorgedrongen dat het al zo snel is. Ik moet dan ook nog heel veel regelen om überhaupt te kunnen gaan. Zo heb ik nog geen paspoort, een essentieel puntje van aandacht… De pasfoto’s zijn gelukkig wel al binnen, alleen dus nog een kwestie van een afspraak maken bij het gemeentehuis en dat ding aanvragen (en ophalen). Ik ga zo meteen een afspraak inplannen, echt! Verder moeten Michael en ik ook beide nog dat ene formulier invullen om Amerika in te komen (ben even de naam van dat formulier kwijt..). Ook niet onbelangrijk en staat dus ook op het to-do lijstje van dit weekend.

Daarnaast probeer ik op dit moment ook zoveel mogelijk tips in te zamelen van mensen die er zijn geweest en boekjes/blogs te lezen. De volgende dingen willen we (of in ieder geval ik, want dit is nog niet geheel in overleg geweest ;)) dan ook zeker doen:

– Vanaf Brooklyn naar Manhatten lopen over de Brooklyn Bridge.
– Winkelen! (En nog meer winkelen!). Ik noem Levi’s, Converse (AllStars), Nike en nog heel veel meer!
– Top of the Rock (als tip mee gekregen om dit rond zonsondergang te doen, voor het grootste wauw-effect)
– Ik ga vandaag ook uitzoeken of we tickets kunnen krijgen voor een basketbal wedstrijd van de Brooklyn Mets (omdat ons hotel dicht bij hun stadion zit). Er zijn twee ‘pre-season’ wedstrijden op het moment dat wij er zijn.
– Van een collega kreeg ik de tip om als je naar een Broadway show gaat tickets te kopen op de dag zelf, goede prijs/kwaliteit verhouding omdat die tickets nog ‘over’ zijn.
– Michael wilt graag nog een beetje fancy uit eten, dus dat gaan we ook zeker doen.
– Ik wil graag hamburgers eten in een diner hamburgers zijn zo’n beetje mijn lievelingseten dus een echte Amerikaanse hamburger mag niet ontbreken)
– Ik wil eigenlijk ook wel graag een rondje hardlopen in het Central Park, even kijken wat ik Michael kan laten doen in de tussentijd 😉
– Had ik al winkelen gezegd?
– En natuurlijk verder alle ‘toeristische’ dingen als langs Times Square, naar de Chelsea Market, de High Line bewandelen, chillen in het Central Park, en alle andere plaatsen waar je naartoe moet als je in New York bent!

Ik heb er zoveel zin in! Ik kan echt niet wachten. Dit weekend ga ik er dan ook voor zorgen dat alles geregeld is en ga ik weer verder rondneuzen op blogs en in boekjes om uit te zoeken wat we allemaal gaan doen.

Hebben jullie nog goede tips voor me?

9 Comments

 1. Paul 27 september 2014

  Je moet wel echt gaan haasten hoor! Dat formulier kun je alleen invullen met je nieuwe paspoort (je moet het nummer invoeren van je paspoort), en volgens mij moet je het een aantal dagen voordat je vertrekt hebben aangevraagd…. Dus niet meer uitstellen, haast maken! Ik heb de vorige keer gezien in NYC dat mensen zonder de juiste formulieren, doodleuk het land niet in kwamen….

  Wanneer je de highline wandelt, zit daar vlak bij Bill’s Burger Bar. Een goed en leuk hamburgertentje, met heerlijke hamburgers. Ik was er met een aantal vleeseters (ben zelf vegetariër) en die vonden erg lekker. De vega-hamburger was de lekkerste die ik ooit gegeten heb. Zie: http://aht.seriouseats.com/archives/2009/10/bills-bar-and-burger-manhattan-meatpacking-district-nyc.html

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 27 september 2014

   Bedankt voor de tips Paul! Ik heb het meteen even uitgezocht en je moet inderdaad in ieder geval 72 uur voor vertrek het formulier hebben ingediend: dan lig ik op schema want aanstaande woensdag vraag ik mijn paspoort aan 🙂

   Bill’s Burger Bar, ik schrijf hem meteen op! Ik vind vega burgers ook erg lekker dus dat is een goede aanrader!

   Beantwoorden
 2. Irene Bienefelt 27 september 2014

  Ik ben er geweest is zooooo gaaf!

  Beantwoorden
 3. sam 27 september 2014

  Wat gaaf! Dat is wel erg leuk om naar toe af te tellen! Veel plezier met de voorbereidingen!

  Beantwoorden
 4. Marieke 27 september 2014

  Zéker naar de Brooklyn Nets gaan!! Dat was denk ik haast het hoogtepunt van ons bezoekje 😀 LET’S GO NETS! Echt een bizarre belevenis, vergeleken met sportwedstrijden in Nederland.
  De Highline vond ik ook echt een aanrader.
  Ook doen: met de Staten Island Ferry heen en weer, gewoon omdat het heel gaaf is om Manhattan vanaf het water te bekijken.

  Beantwoorden
 5. Sas 27 september 2014

  Succes met het regelen en met de voorpret veel plezier! 🙂

  Beantwoorden
 6. Lill 'Sunn 27 september 2014

  Zo leuk! 😀 Veel plezier daar en vooral vergeet niet te shoppen! 😉

  Beantwoorden
 7. Dascha Boonstra 28 september 2014

  Te TOF 😀 Heel veel plezier!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  Beantwoorden
 8. Kim 6 oktober 2014

  Oeeh wat leuk! NEW YORK! Ben nu al benieuwd naar de foto’s! 🙂 Veel plezier met aftellen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge