San Francisco

San FranciscoOnze dagen in San Francisco zitten er voor nu even op. We hebben net ontbeten, gaan zo onze koffers pakken en dan richting het autoverhuur bedrijf waar ons racemonster voor de komende tijd op ons te wachten staat. Ik ben heel benieuwd naar wat we onderweg allemaal gaan tegenkomen, maar eerst zal ik eens vertellen wat we de afgelopen dagen hebben gedaan!

Dinsdag stond voor mij in het teken van klanten bezoeken. Er stonden er twee op het programma. Na het ontbijt werd ik opgehaald door mijn Amerikaanse collega (die in San Francisco woont) om met de auto naar Sillicon Valley te rijden (daar zitten vrijwel alle grote tech-bedrijven die er zijn). De zon scheen, het was warm, en het waren leuke meetings. Een geslaagde dag. Michael moest zichzelf zien te vermaken en dat was volgens mij ook wel gelukt. Na de meetings aten Michael en ik nog wat met mijn collega en haar vriendin, in de Tadich Grill. Ik heb helaas geen foto’s maar ze beweren het eerste restaurant van Californië te zijn. We hebben er heerlijk gegeten en na afloop deden we nog een drankje in een Irish pub in de buurt. En toen was het al weer tijd om naar bed te gaan.
San Francisco AlcatrazDe volgende dag (gisteren dus) hadden we een vol programma. We begonnen de dag met een bezoek aan Alcatraz. Of nou ja, eerst kwamen we de zeeleeuwen nog even gedag zeggen, die zaten weer gezellig op hun vlotten bij de Fisherman’s Wharf.  Hoewel ik afgelopen maart ook al naar Alcatraz toe was wilde ik heel graag dat Michael het ook zou zien, en we hebben ons allebei heel goed vermaakt. Die audio tour die je kan doen is gewoon zo leuk, kan ik iedereen aanraden!San FranciscoTijd om te lunchen (het werd een belachelijk grote ‘fishwich’ een broodje met twee lekkerbekken er op. Heel erg smakelijk, dat dan weer wel. Door naar de fietsverhuur, we wilden namelijk over de Golden Gate Bridge fietsen. Het was overigens weer perfect weer! Strak blauwe lucht, warm maar niet vochtig. Helemaal goed. Wij lopen zo’n fietsenzaak in, krijgen via een video de route die we het beste kunnen nemen te zien, regelen al het papierwerk en stappen de winkel weer uit om onze fietsen in ontvangst te nemen. Toen we eenmaal begonnen waren met fietsen zagen we dat er vanuit het niets mist was komen op zetten (iets waar San Francisco om bekend staat). Van de brug was vrijwel niets meer te zien…San FranciscoToch zijn we gaan fietsen maar toen we eenmaal op de brug waren bleek dat de mist zo dicht was dat je vrijwel niets van de brug of het uitzicht kon zien. Best jammer en dat was ook de reden dat we niet de hele brug over zijn gegaan (je kon toch niks zien) en halverwege maar rechtsomkeer zijn gegaan. Jammer de bammer maar toch een leuk fietstochtje gemaakt!San FranciscoNadat we onze fietsen hadden ingeleverd dronken we nog een paar biertjes in een kroeg waar wel 90 (!!) biertjes op de tap waren. Holy moly, wat een keuze! Ik ging lekker voor twee ciders. En daarna vonden we het wel weer mooi geweest en gingen we terug naar het hotel. Omdat onze voeten het ondertussen al bijna begeven hebben vanwege al dat lopen besloten we met een cable car terug te gaan. Wat een gevaarlijke dingen zijn dat zeg ;)!San FranciscoEn dat is dus wat we tot nu toe hebben gedaan. Vrij veel toeristische dingen maar goed, daar ben je ook toerist voor. Nu is het tijd om weg te gaan uit San Francisco en de rest (of in ieder geval een klein deel) van Californië te ontdekken: ik ben er klaar voor!

 

5 Comments

 1. Morgaine 15 oktober 2015

  Oh wauw, alcatraz inderdaad, ik moet meteen aan DE twee films denken, The Rock, en Alcatras als film… waar gebeurd verhaal maar dat zal gerust op de tour staan ook, hi hi

  Jammer van de brug en bijzonder van de mist dan weer wel, hahaha

  Geniet lekker en ik ben heel erg benieuwd waar jullie uit gaan komen.
  X
  Morgaine onlangs geplaatst…In het bos? Pampushout Almere 2My Profile

  Beantwoorden
 2. esmeralda 16 oktober 2015

  Wauw wat leuk Alcatraz! Ben jaloers!
  Ik ben benieuwd naar de volgende blogjes!
  esmeralda onlangs geplaatst…Ben jij al donor?My Profile

  Beantwoorden
 3. Annelies 16 oktober 2015

  Gaaaaaaf! Wat een mooie foto’s weer. Jammer dat het zo mistig was, maar aan de andere kant, who cares. Je bent in San Francisco!!
  Annelies onlangs geplaatst…FOTO DAGBOEK: Pubquiz, fotobehang en mijn vriendjeMy Profile

  Beantwoorden
 4. Laura 19 oktober 2015

  Jammer van de mist! Lekker weertje zo te zien! X lau

  Beantwoorden
 5. Sas 24 oktober 2015

  Jammer dat het zo mistig was maar wel een hele toffe foto ervan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge