Sequoias, bergen en een modderpoel

IMG_2030Ik ga weer vrolijk door met het vertellen van onze roadtrip avonturen! Gisteren stond er een lange rit op het programma. Eerst naar het Sequoia National Forest, waar we om half 9 naar toe reden. 180 kilometer door prachtige natuur. We deden lekker rustig aan, stopten regelmatig en rond een uur of twee kwamen we (nadat we al behoorlijk veel sequoia’s hadden gezien) aan bij de grootste (maar vooral dikste) boom van de wereld aan: De General Sherman Tree! Wat een bizar ding. Heel tof om in dat bos rond te lopen. Je voelt je een soort van kabouter in sprookjesland. Wat man, wat zijn die bomen groot! 
Sequoia National ParkHoewel Yosemite park echt prachtig was was dit misschien nog wel bijzonderder om te zien. Heel bizar ook dat sommige bomen al 3200 jaar oud zijn! Goed, na een paar uur in de bossen te zijn geweest was het tijd voor onze volgende (en laatste van te voren geboekte) bestemming. Lone Pine, in de buurt van Death Valley Park (waar we straks naartoe gaan). Het was nog een behoorlijke rit van ruim 5 uur. We zouden er,  als we niet zouden stoppen, rond een uurtje of 8 aankomen. Prima. De rit begon prachtig door de bergen, waarbij het landschap om de paar kilometer weer veranderde, echt, ik blijf het zeggen maar het is hier zo mooi! Zo’n 3 uur voor onze eindbestemming was er oponthoud op de weg. Wat bleek? Op de snelweg die wij nodig hadden lag een modder poel. We moesten dus even omrijden. Zo’n 200 kilometer. Ouch.Sequoia National ParkAangezien we al rond een uurtje of 5/6 wakker waren en al heel wat kilometers hadden gereden waren we hier niet al te blij mee. Vooral ook omdat we rijden in het donker zoveel mogelijk probeerde te vermijden. Dat ging vandaag dus zeker niet lukken. Het engste was toen we op een tweebaansweg reden (met 1 baan voor onze richting en de andere baan voor tegenliggers), waar het uiteraard compleet donker was (aan straatverlichting doen ze op de snelwegen niet) met extreem veel tegenliggers, waarbij het ook constant leek alsof de tegenliggers op onze weghelft reden. Niet heel erg fijn.IMG_2011Maar goed, om half 11 kwamen we, 14 uur nadat we waren vertrokken, dan toch eindelijk aan op de plaats van bestemming. Je snapt dat ik als een blok in slaap ben gevallen en voor het eerst deze vakantie heb ik uitgeslapen. Tot kwart voor 7 ;). Vandaag gaan we via Death Valley Park naar Las Vegas. Ik ben er weer super benieuwd naar, hopelijk dit keer geen modderpoelen op de weg en hopelijk kunnen we rijden in het donker dit keer helemaal vermijden! 🙂

9 Comments

 1. Morgaine 18 oktober 2015

  Jij moet je als Pocahontas hebben gevoeld met al die oude bomen wat je pet te boven gaat 😉 Prachtig mooi Bente, echt wonderschoon!

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Inspirerend geluk | #Part 4 Doen, durf & waarheidMy Profile

  Beantwoorden
 2. Anne-Sterre 18 oktober 2015

  Prachtig die bomen, lijkt me heel bijzonder door zo’n oud bos te lopen met van die reuzen om je heen.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Hoelahoepend door het levenMy Profile

  Beantwoorden
 3. Marion 19 oktober 2015

  Geweldig. Wat moet dat indrukwekkend zijn zeg. Have fun in Vegas!
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays #62My Profile

  Beantwoorden
 4. Renske 19 oktober 2015

  Jeetje, die bomen. Hoe gaaf is dat! Leuk dat je ons ‘meeneemt’ op jullie roadtripavontuur. 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Mijn 10 meest gebruikte appsMy Profile

  Beantwoorden
 5. Nesrin 19 oktober 2015

  Even 200 kilometer omrijden het is maar goed dat jullie op vakantie zijn 😉 Mooie foto’s weer. Las Vegas komt eraan!
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin photo diaryMy Profile

  Beantwoorden
 6. Laura 19 oktober 2015

  200 km omrijden! Wow! Dat moest inderdaad balen zijn geweest.. Haha lekker “uitgeslapen” daarna hoor! Die bomen zijn echt indrukwekkend!

  Beantwoorden
 7. sammie 19 oktober 2015

  Schitterend die bomen! Gave foto’s! Balen van het verre omrijden!
  sammie onlangs geplaatst…Halloween feestjeMy Profile

  Beantwoorden
 8. Annelies 21 oktober 2015

  Wauw, die bomen! Ik heb zo vaak op foto’s en op tv gezien (en nu weer op foto’s hihi) maar wauw, wat lijkt het mij gaaf om me daar tussen te bevinden.
  Annelies onlangs geplaatst…Outfit + webshop review van een webshopaholicMy Profile

  Beantwoorden
 9. Sas 24 oktober 2015

  Wat een gave foto, die van de boom<3 Mooi om dit in het echt te zien, lijkt me!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge