Vakantie plannen!

Vanavond na het werk gaan Michael en ik langs mijn ouders om daar te eten. Niet alleen puur voor de gezelligheid. Nee, we hebben een nóg betere reden dan dat. Mijn nicht gaat in juni trouwen. Niet zomaar ergens, maar in het zuiden van Italië. We gaan daar dan ook met de hele familie naar toe. Omdat we dan toch al in het zuiden van Italië zijn hebben Michael en ik besloten na het weekend van de bruiloft door (of eigenlijk terug) te reizen naar Rome. Ik ben nog nooit in Rome geweest maar de stad staat al heeel lang erg hoog op mijn bezoek-verlanglijstje. In juni gaat het er dus eindelijk van komen :)!

Boekjes over Rome en New York!
Voorpret kan beginnen!

Mijn ouders gaan ook naar de bruiloft dus na het eten gaan we onze vluchten boeken. Of dat dezelfde worden of niet is nog niet helemaal duidelijk, maar daar kom ik vanavond wel achter. Ik heb er in ieder geval veel zin in: bij het plannen begint de vakantiepret al, vinden jullie ook niet? En zodra die reis dan echt geboekt is kan het dromen beginnen: in juni is het daar echt al super lekker weer. Zon, wijn, pasta, cultuur… En nog 3,5e maand werken voordat het zover is. Maar dat overleven we ook wel weer ;).

De volgende reis die Michael en ik heel binnenkort gaan boeken is een reis in het najaar: naar New York! Een andere stad die heeeeeeeeeeel erg hoog op mijn bezoek-verlanglijstje staat! Het plan is om daar dus in het najaar naartoe te gaan. 10 dagen. Ergens na mijn verjaardag (nog 2 dagen!!) als we eindelijk weer wat rust hebben gaan we dat boeken. Het zal ook mijn eerste keer Amerika worden. Ik vind het zo’n intrigerend land. Neem nou die supermarkten. Die zijn zó bizar groot. Daar moet ik gewoon een keertje binnen zijn geweest! Alleen dat al is voor mij reden om een keer naar Amerika te willen. En New York…. Iedereen die er geweest is, is er lyrisch over. Bij elke film of serie die zich er afspeelt kwijl ik half weg. Dus het moest er maar een keer van komen! Holy moly, wat heb ik zin in al die vakanties! Zin, zin.zin!  Ik kan niet wachten!!

Hebben jullie al plannen voor de vakantie? En zijn er mensen in New York of Rome geweest die nog fantastische tips voor me hebben?

6 Comments

 1. Elise Dujardin 26 februari 2014

  Wat gaaf dat je naar Rome en New York gaat! New York staat bij mij ook erg hoog op mijn verlanglijst en Rome ben ik een paar jaar geleden geweest. Een erg mooie stad en ik wil zeker nog een keer terug! Veel plezier alvast met de voorpret!

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 27 februari 2014

   Dat gaat helemaal lukken! Vlucht naar Rome is geboekt dus nu nog een hotel uitzoeken 🙂

   Beantwoorden
 2. Sas 26 februari 2014

  Oh super gaaf zeg. Ik wil er zeker eens naartoe. Wij hebben nog geen plannen, eerst even zien hoeveel centjes we overhouden na de badkamer verbouwing 😉

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 27 februari 2014

   Jullie gaan toch ook nog naar Terschelling?
   En een nieuwe badkamer heb je natuurlijk langer plezier van 🙂

   Beantwoorden
 3. Irene 27 februari 2014

  Dat zijn nou precies mijn 2 favoriete steden! Mijn tip voor Rome is: Als je naar het Colosseum wilt, koop dan vantevoren online kaartjes, dan hoef je niet in de gigantisch lange rij te gaan staan. En voor de Galeria Borghese is het volgens mij zelfs verplicht om vantevoren kaartjes te kopen. Bij de Vaticaanse musea hangt de lengte van de rij af van de tijd waarop je gaat. Ik denk dat 10 uur ’s ochtends bijvoorbeeld niet zo’n goede tijd is. Misschien kun je op internet opzoeken wanneer de rij minder lang is (misschien ergens ’s middags). Het is zo zonde als je veel tijd kwijt bent aan in de rij staan. En verder is de wijk Trastvere wel een aanrader om te gaan eten.
  Mijn tips voor New York staan op m’n site.

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 27 februari 2014

   Dat zijn handige tips!:) Ik hou namelijk niet van wachten 😉
   Van het weekend ga ik dan even lekker op je site speuren naar leuke tips in New York. Bedankt!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge