Weekoverzicht 10: een heel fijn weekendje weg in Antwerpen!

Weekendjes weg, daar kun je me altijd mee blij maken! Al maanden waren Michael en ik in dubio, gaan we nog weg voordat de baby er is, of niet. Een echte vakantie vonden we allebei wel een beetje heftig (want… dan wil ik wel naar de zon, en daarvoor moet je toch behoorlijk vliegen), dus wat het dan wel moest worden? Een leuk stedentripje op rij afstand. In eerste instantie dachten we aan een leuke stad in Nederland, maar het werd iets exotischer: Antwerpen! Daar gingen we dit weekend, voor mijn verjaardag, heen. En wat was het fijn!

Maandag

Na het werk reed ik langs de bouwmarkt, en liet ik daar net wat nodig hebben. Ik besloot dus even snel naar binnen te gaan..
Om deze ‘plak spijkers’ te kopen. Een super makkelijke manier om zonder te boren toch lijstjes en andere niet te zware dingen om te hangen. Ideal!

Dinsdag

Op dinsdag avond ging ik weer eens lekker in bad. Ik was per ongeluk lekker royaal met het badschuim. Oepsie! Lekker was het wel :D.

Woensdag & Donderdag

Work, work, work. En verder deed ik niet zo veel. Uit kijken naar vrijdag ;). Op vrijdag had ik namelijk lekker een vrije dag opgenomen.

Vrijdag

We deden in de ochtend lekker rustig aan, en rond het middaguur stapten we in de auto richting Antwepren. Helaas hadden we wat last van file (en het vinden van de parkeergarage in Antwerpen) em een uur later dan gepland kwamen we om 3 uur aan in het hotel. Het hotel was spiksplinternieuw (ze waren een week daarvoor geopend) en zag er echt prachtig uit. Na te zijn ingecheckt gingen we direct de stad in.
Winkelen op de Meir!
Na behoorlijk wat stappen was mevrouw toe aan even ergens zitten. We deden een drankje en liepen daarna terug naar het hotel. Even bij komen en weer door om in de stad wat te eten.
Antwerpen, wat ben je mooi!

Zaterdag

We begonnen de zaterdag met een heerlijk ontbijtje in het hotel!
Om vervolgens weer HEEL VEEL rond te lopen. Het weer was echt top. Behoorlijk warm zelfs (zo’n 15 graden geloof ik). Een paar kleine buitjes maar niks ernstigs.We namen ook nog een kijkje bij de St. Anna’stunnel, een voetgangerstunnel onder de Schelde door en gingen vervolgens terug naar het hotel om wat uit te rusten. De dag eindigde na het eten met zo’n 17.000 stappen. Ik kan je vertellen, dat gaat je niet in de koude kleren zitten als je 31 weken zwanger bent ;).

Zondag

Op zondag stond dan ook niet zo veel meer op het programma. Na twee dagen heel veel lopen was ik er wel een beetje klaar mee. Het hielp ook niet mee dat het in de ochtend behoorlijk aan het regenen was in Antwerpen en dat vrijwel alles gesloten is. Na het ontbijt besloten we dus ook om gewoon maar lekker naar huis te gaan en gewoon een chill dagje thuis door te brengen. Helemaal lekker kan ik je vertellen!

Maandag ben ik lekker ook nog vrij. Ik had een vooruitziende blik dat dat weekendje weg redelijk vermoeiend zou zijn dus ik vind het wel zo fijn om de week dan ook rustig aan te beginnen. Vier dagen werken moet me nog wel lukken ;).

Ben jij wel eens in Antwerpen geweest?

2 Comments

 1. Jenn 12 maart 2018

  Klinkt als een heerlijk weekje. Ik ben nog nooit in Antwerpen geweest, zou ik nog wel eens willen doen.
  Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #166My Profile

  Beantwoorden
 2. Morgaine 23 maart 2018

  Ik ben er weleens geweest, maar heel vroeger, als kind, met opa, oma, ooms en tantes, zo’n dagje even weg en rijden maar toen dat nog kon, hahahaha en in de avond weer terug.

  Fijn dat jullie toch nog even samen zijn weg geweest, dit soort weekendjes worden straks even een stukje lastiger 😉 Geniet er nog maar even van, nu het nog kan!

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge