Weekoverzicht 9: Jarig en ijspret!

Zo, dat was een bijzondere laatste week van februari! Nu heeft die laatste week (of moet ik zeggen dag) van februari sowieso altijd een gouden randje (omdat ik dan jarig ben), nu was het helemaal bijzonder: ijskoud en met schaatsende mensen in mijn ‘achtertuin’. Dat en meer in dit weekoverzicht!

Maandag

Zo. de week begint lekker foto loos. Dat zwangerschapszwemmen op de maandagavond zit er nog niet lekker in. Ik heb er vaak geen puf meer voor na mijn lange eerste dag op werk. Wellicht dat ik er tijdens mijn verlof aan toe kom :).

Dinsdag

Hallo, bizarre kou! Op dinsdag ochtend moest ik voor controle naar de verloskundige (zo blij dat ik daar weer terug ben, als je geen idee hebt waar ik het over heb kan je daar hier meer over terug lezen). Er moest ook nog bloed geprikt worden om mijn ijzerwaarde te controleren. Volgens mij was die helemaal in orde. Daarna door naar werk en verder geen bijzonderheden op deze dag ;).

Woensdag

Op woensdag waren er WEL bijzonderheden. Ik mocht 28 kaarsjes uit blazen! Whoehoeee!
Ik haalde taart om op mijn werk te kunnen trakteren.
Die taart ging er prima in bij iedereen!
En ’s avonds deed ik het nog eens dunnetjes over. Mijn en Michael zijn ouders kwamen gezellig eten (en er werd gekookt door Michael zijn moeder), en er was natuurlijk ook gebak. Heerlijk! Om 8 uur was het feest over want de jarige job was moe.

Donderdag

Van Michael kreeg ik, onder andere, heel fjin badschuim. Daar maakte ik donderdag meteen goed gebruik van. Een heerlijk badje was dit :D.

Vrijdag

Deze prachtige lente achtige bos bloemen kreeg ik trouwens nog van mijn ouders op mijn verjaardag. Love it!
En er werd bij ons achter flink geschaatst! Zo gezellig en leuk om te zien!
Ik was trouwens niet vrij, maar thuis aan het werk op vrijdag..
Want er werd een stoel bezorgd! En nog een pakketje met wat andere kleinigheden (kruiken, kruikenhoezen (?), dat soort dingen).
Toen Michael thuis was kon de stoel naar boven (naar de baby kamer) getild worden. Zo blij mee! Ik vind het helemaal gezellig staan met dit dekentje en gezellige kussentje <3.
Na het eten zetten Michael en ik in no time ook even het ledikantje in elkaar. Die stond al sinds december in de kamer, en we vonden het toch maar eens tijd worden om die in elkaar te bouwen. Niet dat dat nu per se haast heeft, want de eerste maanden zal ze op onze kamer slapen in een wiegje, maar toch fijn om progressie te blijven maken in de baby kamer.

Michael verdween daarna richting vrienden. Ik plofte op de bank, en verkaste niet al te laat.. naar bed! Saai, maar waar :D.

Zaterdag

De zaterdag begon verrassend gezellig. We kregen een berichtje dat een vriend van ons bij ons om de hoek aan het schaatsen was. Die kwam gezellig even opwarmen met een bakje thee bij ons!
’s Middags gingen Michael en ik even langs de Hornbach om moertjes te halen voor de knopjes van de commode (we hebben namelijk andere knopjes gekocht dan de standaard Ikea knopjes).
En we aten ook meteen een lekker broodje bij Boer Geert. Een bekende broodjeszaak in Zaandam. Lekkerrr!
We liepen nog even langs de Leen Bakker en namen ook meteen dit leuke poefje mee, helemaal perfect voor mij onze nieuwe schommelstoel!

En toen werd het opeens helemaal druk bij ons thuis. Mijn moeder en tante stonden voor de deur, en niet veel later volgden mijn nicht met haar man en kinderen én mijn vader.
Tijd om het ijs op te gaan dus! Hier met vaders.. Zonder schaatsen dit jaar helaas. Ik durfde het niet helemaal aan tijdens mijn zwangerschap. Zo’n schaatsheld ben ik niet dus het leek me veiliger om niet te doen…
En ook nog een foto met moeders! We hebben heerlijk een stukje gelopen (of eigenlijk moet ik zeggen geschuifeld) over het ijs.
En eenmaal weer thuis had Michael uitgevonden hoe hij het makkelijkst de greepjes op de commode kon monteren dus daar kon ik hem meteen mee helpen. Ik ben echt ontzettend blij met het eindresultaat! 😀 De baby kamer begint al ergens op te lijken!

Zondag

Op zondag begon ik de dag weer met een lekker badje.
Daarna was het weer tijd voor een buikfoto. Hier 30 weken! Ik heb het gevoel dat ik de afgelopen week echt enorm gegroeid ben (of beter gezegd, dat mijn buik echt ontzettend gegroeid is ;)).
In de middag gingen Michael en ik even de stad in. We aten een broodje bij de hema, en kochten wat baby spulletjes..
En ik had al weken zin in een softijsje dus die at ik eindelijk ook lekker! Bizar trouwens, wat voor lekker lente weer het zondag was! Zo anders dan dat ijskoude weer dat we de dagen ervoor hadden gehad! Heel vreemd hoe dat per dag kan verschillen. Wat een beetje wind uit het oosten wel niet kan doen ;).

Eenmaal weer thuis was ik gesloopt. Ik dook dan ook lekker even mijn bedje in (niet om te slapen, maar met de tablet filmpjes kijken). Daarna gekookt, dit blogje geschreven en ik ga weer lekker op tijd (laten we zeggen 9 uur) mijn bedje in. Heerlijk! Opladen voor een nieuwe week.

Komende week wordt een korte werkweerk. Op vrijdag ben ik vrij want dan gaan Michael en ik nog even lekker met zijn tweetjes een weekendje weg. Super veel zin in! Maar daarover binnenkort meer.

Heb jij nog een beetje genoten van het ijs? Geschaatst of niet?

3 Comments

 1. Nesrin 6 maart 2018

  Oh wat was het koud! Leuk weekoverzicht weer en wat leuk om de baby vorderingen elke keer weer te zien.

  Beantwoorden
 2. Saskia 7 maart 2018

  Leuk week overzichtje. Mooie foto ook van je babybuik 🙂
  Ik ben zelf niet op het ijs geweest of heb geschaatst.

  Beantwoorden
 3. Charel 8 maart 2018

  Nog gefeliciteerd, je ziet er prachtig uit! Wat leuk wordt het kamertje xo he haha
  Charel onlangs geplaatst…Mijn ervaring met UzumaMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge