Foodie Friday: Battle of the juices

groen-sapje-battleZodra er ‘nieuw’ op een verpakking staat op iets in de supermarkt neemt Michael het mee naar huis. Of het nou iets is dat we nodig hebben of niet, hij moet en zal het hebben. Nouja, lichtelijk overdreven dan… Maar vaak belandt een nieuw product, of een nieuwe smaak van een oud product, of een nieuw recept, of een nieuwe verpakking met dezelfde inhoud (je snapt het idee waarschijnlijk wel nu) in ons mandje. Zo ook laatst: een nieuwe smaak CoolBest sap: Komkommer, limoen en munt. Klinkt goed, dus heel erg dat dat pak mee naar huis ging was het niet. Maar ik heb ook een slowjuicer in huis. Dus na het proeven van het drankje dacht ik: dit kan ik beter! En dus ging ik aan de slag en ontstond er een ware battle tussen de sapjes! Benieuwd welk sapje won?
groen-sapje-battle
Goed, eerst werd natuurlijk het CoolBest sapje geproefd. Best lekker hoor, maar wel heel erg zuur én zoet. Niet te zuinig met de limoen en suiker geweest, zoveel is duidelijk. Dat kan dus zeker beter! Nu nog kijken of mijn skills goed genoeg waren. Wat er in de juicer ging? Twee hele komkommers, 1 limoen (uiteraard geschild, anders zou er een vrij bitter drankje uitkomen) en een goede hoeveelheid verse munt. Juice, juice, juice en een paar minuten later was mijn sapje klaar. Om toch nog iets dichter bij het CoolBest sapje te komen deed ik er nog een schep stevia poeder bij, maar zeker niet zoveel, want anders zou ook mijn sapje te zoet worden. Een groene rakker was het resultaat! Tijd voor de twee koppige, uiteraard onpartijdige jury om het rapport uit te brengen……….

groen-sapje-battle

We hebben een winnaar!

Een glas met CoolBest sap, en een glas met groene smurrie.. En het zal je misschien verbazen maar met 100% van de stemmen won het verse sapje! Whoepwhoep! Qua smaak was deze gewoon beter gebalanceerd, want hoewel het echt een bom vol met smaak was, was hij niet te zuur, niet te zoet, maar wel erg lekker! En zo blijkt maar weer dat de verse, en veel gezondere sapjes echt niet onder doen voor de pakken sap die je in de supermarkt koopt!

Proberen jullie wel eens zelf drankjes na te maken, op een gezondere manier?

17 Comments

 1. raounak 10 juli 2015

  groene smurrie! I like!
  raounak onlangs geplaatst…Travel: more for less!My Profile

  Beantwoorden
 2. Danielle 10 juli 2015

  Leuk idee zeg! Enne ja ik maak ook wel eens sapjes na.. met wisselend resultaat…
  Danielle onlangs geplaatst…Food – Overnight oatsMy Profile

  Beantwoorden
 3. Morgaine 10 juli 2015

  Goh je bent mij voor, ik was het eigenlijk alweer vergeten, ik had deze smaak, tijdelijke smaak al een paar maanden geleden gevonden en in huis en het sprak mij ook ontzettend aan.

  Ik opende het pak, dronk 1 glas en ging toen op weg naar fysiotherapie, ik stapte de loopband op en het zuur in mijn maag kwam omhoog, ik werd misselijk als een gek! Veel te zuur dus vanuit het pak voor mij en uiteindelijk niet lekker als je er last van krijgt.

  natuurlijk heb ik eraan gedacht om het zelf te maken, maar ik heb geen slowjuicer, en dit met de staafmixer maken gaat hem niet worden 😉 hahaha

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Picasso en zijn Zebra Zep.My Profile

  Beantwoorden
 4. Celeste 10 juli 2015

  Wat een leuk idee om een ‘sapjes battle’ te houden. Ben blij dat jouw verse sapje gewonnen heeft, het klinkt eerlijk gezegd ook een stuk lekkerder haha! 😉
  Celeste onlangs geplaatst…Ik wil je helpen, maar ik weet niet hoeMy Profile

  Beantwoorden
 5. Nesrin 10 juli 2015

  Wat leuk dat je dit doet!! Ik kijk nooit om naar sapjes in verpakking eigenlijk. Verse groene smurrie ziet er goed uit.
  Nesrin onlangs geplaatst…Geroosterde kikkererwten – gezonde zoete snackMy Profile

  Beantwoorden
 6. Dina 10 juli 2015

  Dat wist ik direct, dat je eigen sapje het lekkerst zou zijn. Sapjes met de slowjuicer zijn bijna altijd lekker (soms maak ik per ongeluk een smerige combi).
  Dina onlangs geplaatst…Vraag niet waaromMy Profile

  Beantwoorden
 7. sammie 10 juli 2015

  Haha, ik vind het ook vooral leuk om een sapje zelf te maken 🙂

  Beantwoorden
 8. Rianne 10 juli 2015

  Haha leuk zo’n battle! Ik wilde dat ik ook een slowjuicer had, lijkt me zo heerlijk om je eigen sapjes te kunnen maken! 🙂
  Rianne onlangs geplaatst…Hardlopen voor dummies #1My Profile

  Beantwoorden
 9. Jenn 10 juli 2015

  Haha, ik had niet anders verwacht dan dat zelfgemaakt zou winnen!
  Jenn onlangs geplaatst…Internet, hoe ouder, hoe wijzer?My Profile

  Beantwoorden
 10. Lies 10 juli 2015

  Mijn moeder heeft ook dit sapje gehad, en deze heb ik geproefd. Ik vond hem niet lekker. BAH!!! ik zou zoiets dan ook niet heel snel maken eerlijk gezegd.
  Lies onlangs geplaatst…Ugly Betty ‘spoiler alert’My Profile

  Beantwoorden
 11. Sas 11 juli 2015

  Tof dat je dit doet. Het klinkt erg goed…

  Beantwoorden
 12. Kimberley 11 juli 2015

  Wat een leuk idee om dit te doen, zeg! Ik ben nu eigenlijk wel heel benieuwd naar de smaak, haha.
  Kimberley onlangs geplaatst…Een nieuw thema: Waterverf bloemenMy Profile

  Beantwoorden
 13. Sandra 11 juli 2015

  Goed dat je zelf ook je sapjes maakt. Daar zit tenminste écht niet geen troep in! Ik had al verwacht dat je eigen sapje veel lekkerder was, haha. Echt een leuk idee om er een battle van te maken!
  Sandra onlangs geplaatst…Een echte musthave voor muziekfreaks!My Profile

  Beantwoorden
 14. Ah, wat een leuk idee zeg! Leuk ook dat het gezonde sapje gewonnen heeft 🙂 IK maak zelf eigenlijk nooit sapjes na, maar drink ook zelden sapjes eigenlijk. Moet ik misschien toch eens wat vaker gaan doen. Wel een fijne manier om wat extra vitamientjes binnen te krijgen.

  Beantwoorden
 15. Kaylee Roxanne 12 juli 2015

  Ha! Wat leuk dat jouw sapje won. Goed idee om supermarkt sapjes na te maken. Eigenlijk wil ik ook nog een juicer, we hebben een blender maar die kan toch niet álles.
  Kaylee Roxanne onlangs geplaatst…#ReverseDontJudgeChallenge (inclusief mijn filmpje)My Profile

  Beantwoorden
 16. Silvy 12 juli 2015

  Wat een super leuk idee eigenlijk om sapjes na te maken! En véél gezonder is het ook.. 🙂
  Silvy onlangs geplaatst…Winactie: WIN Yoshi’s Woolly World voor de Wii U!My Profile

  Beantwoorden
 17. Esmeralda 14 juli 2015

  Ik probeer zo veel mogelijk verse sapjes te drinken, die troep uit zo’n pak komt er bij mij niet in. de suiker is vaak zoveel dat alleen er naar kijken je al 3kilo aan vet oplevert. Vers = cool!
  Esmeralda onlangs geplaatst…Kleurboek voor volwassenenMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge