Foodie Friday: De Hello Fresh Box

IMG_1187Vandaag eens wat anders dan een recept in de Foodie Friday maar uiteraard: wel ‘food’ gerelateerd! Al sinds ik van het bestaan van de Hello Fresh box (of soortgelijke boxen) af weet wilde ik het al eens uitproberen. Voor de mensen die de afgelopen jaren onder een steen hebben gelegen en geen idee hebben wat zo’n box in houdt (grapje hè!): Je neemt een soort van abonnement (hoewel het ook éénmalig kan) op een service waarbij elke week een doos met verse producten thuis wordt afgeleverd. Daarin zit dan, afhankelijk van wat je kiest, de ingrediënten voor 3 of 5 avondmaaltijden inclusief recepten. Michael was altijd bang dat er net te weinig eten in zou zitten, maar toen we van vrienden hoorden dat zij een paar boxen hadden laten bezorgen en dat het echt genoeg was durfden we het aan. Van hen kregen we ook nog een kortingscode: €20 euro korting op de eerste box en we waren om.
IMG_1192
Afgelopen maandag (avond) werd hij bezorgd. Alles zat er in. Drie recepten en alle ingrediënten die je nodig had. We kozen voor de 3 maaltijden box. Je kan ook voor een vegetarische optie kiezen maar in die van ons zat 1 keer een gerecht met vlees: Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel (die we op dinsdag aten), een gerecht met vis: preisoep met zalm en kamutbrood (die we op woensdag aten), en een vegetarisch gerecht: parelcouscoussalade met pecannoten (die we, je raadt het al, op donderdag aten). Mijn oordeel? Lekker! En makkelijk! De recepten zijn geen hogere wiskunde en weer totaal iets anders dan ik zelf zou bedenken. Maar wel gezond en smakelijk (en dus ook echt niet te weinig). Ik ben fan!
IMG_1197Vooral het feit dat je niet het huis uit hoeft voor boodschappen en niet er over na hoeft te denken ‘Wat zullen we vandaag eens eten’, Je bent misschien gemiddeld iets langer bezig dan dat je zelf even snel iets in elkaar zou flansen (zoals bijvoorbeeld snel wat groentjes en vlees wokken), maar met een half uur à drie kwartier staat je eten toch wel op tafel. Zoals ik al zei kan je ook heel makkelijk zeggen; de komende week wil ik even geen box, en als je er 1 keer per maand één wil ontvangen is het ook geen probleem. Het enige nadeel is dat het misschien iets duurder is dan als je zelf alles bij elkaar zou sprokkelen in de supermarkt.  Ik ben in ieder geval fan!

Mocht jij het nou ook eens willen uitproberen: als je lid wordt krijg je een code waarmee jij zelf ook vrienden, familieleden en kennissen €20 korting kan geven, Volgens mij moet je dan wel minimaal 2 boxen afnemen maar ik vind het zeker een aanrader en met die korting is het leuk om eens te proberen al zeg ik het zelf. De code die je hier voor kan gebruiken is: WYTJVP

Hebben jullie wel eens zo’n soort box uitgeprobeerd? En lijkt het jullie wat?

Ohja, en zoals het een ‘echte’ blogger betaamd: dit is GEEN gesponsorde post, Ik vind het echt een leuk en handig concept :).
IMG_1200

6 Comments

 1. Sylvia 20 februari 2015

  Mjam, ik vind kip cordon blue ontzettend lekker, net als rösti trouwens 🙂 Het Hello Fresh Box concept erg leuk, maar voor mij iets te prijzig.
  Sylvia onlangs geplaatst…De Koffie TagMy Profile

  Beantwoorden
 2. Nesrin 20 februari 2015

  Ik ken dit niet, wat leuk! Dit wil ik proberen.

  Leuke afsluiter 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Mix van ModderFakker & eco tandpasta én Rens KroesMy Profile

  Beantwoorden
 3. Jenn 20 februari 2015

  Ik ken de box en ben best benieuwd, maar vind het vrij prijzig en mijn vriend is niet zo’n makkelijke eter…
  Jenn onlangs geplaatst…Pluk het Geluk: durven, dromen, doen!My Profile

  Beantwoorden
 4. Rianne 20 februari 2015

  Ja ik ken het! Lijkt me heel tof om een keer te proberen, hoor er meer goede verhalen over 🙂
  Rianne onlangs geplaatst…Travel tip: Plitvice Lakes (Kroatië)My Profile

  Beantwoorden
 5. Northflix 24 februari 2015

  Ik ben hier al zolang benieuwd naar… Ik vind iedere keer reclame bij mijn tijdschriften, maar nog nooit besteld.
  Misschien toch maar eens doen!
  Northflix onlangs geplaatst…Mijn liefde voor voetbal / PLOG sc Heerenveen – FC GroningenMy Profile

  Beantwoorden
 6. Bianca 24 februari 2015

  Ik was erg benieuwd hiernaar want ik vreesde een beetje dat er te weinig zou in zitten. Ik ben zelf veggie en vind het een groot pluspunt dat er een veggie box is, maar inderdaad is het vast wat duurder dan zelf winkelen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge