Foodie Friday: Pinda Curry met Kip

IMG_1748 Oh jongens (en meisjes), ik heb weer eens zo iets lekkers in elkaar geflanst (al zeg ik het zelf). Een curry met kip en pinda(kaas). Het klinkt een beetje apart. Een curry met pindakaas (alhoewel, een broodje met pindakaas en jam vind ik eigenlijk veel gekker), maar het was zo zo lekker. Nu moet ik zeggen dat ik gek ben op (niet te pittige) curry’s, op kip, en op pindakaas dus voor mij een match made in heaven. Goed, genoeg gekletst, op naar het recept! Hiervan kunnen vier grote eters eten:

Voor het kruidenmengsel:
– 2 eetlepels gemalen koriander
– 2 eetlepels gemalen komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– halve theelepel cayenne
– flinke snuf zout

Voor de rest:
– 6/8 kippendijen
– 1 ui
– 1 eetlepel geraspte gember
– 6 teentjes knoflook
– 2 eetlepels ketchup
– 4 eetlepels pindakaas (zonder nootjes)
– 1 courgette
– 1 rode paprika
– een halve bloemkool
– olie (bijvoorbeeld zonnebloem olie)
– handje ongezouten pinda’s
– 800 ml kippenbouillon (getrokken van een bouillonblokje is het makkelijkst)
– rijst
IMG_1744
1. Begin met het mixen van je kruiden. Gewoon een kwestie van alles in een kommetje doen en even door roeren. Vervolgens snij je de kip in grote stukken (dus niet in hele fijne blokjes maar gewoon in grove brokken ;)). Doe vervolgens de helft van je kruidenmix bij de kip en meng dit goed zodat op elk stukje kip de kruiden zit. De rest van de kruiden bewaar je.

2. Bak vervolgens de kip in een grote pan (die van mij deed ik in twee delen, omdat ik teveel kip had voor de grootte van mijn pan). Op hoog vuur en in de olie. Zodra de kip een mooi kleurtje heeft haal je de kip uit de pan (maar laat je de olie in de pan zitten want daar zitten allemaal lekkere smaken in). In de tijd datje kip aan het bakken is kan je mooi je ui grof snipperen en een begin maken aan de rest van je groenten (paprika in blokjes, courgette in blokjes en bloemkool in roosjes).

3. In de nu lege pan (oké, er zit nog wat olie en kruiden in) bak je nu op middelhoog vuur de uien tot ze glazig zijn. Voeg hier de knoflook (geperst) en geraspte gember bij en bak dit een minuutje mee. Nu kan je de overgebleven kruiden erbij gooien en dit ook weer een minuutje mee laten bakken.

4. Nu is het klaar voor je kippenbouillon, kip, ketchup, en de pindakaas. Breng dit vervolgens aan de kook. Laat dit vervolgens een half uur zacht pruttelen. Dit is het perfecte moment om de groenten waar je nog niet aan toe was gekomen te snijden.

5. Na dat half uurtje pruttelen mag alles erbij: de groenten en de pinda. Nu is het weer een kwestie van pruttelen. En dit is dan ook meteen het perfecte moment om je rijst klaar te maken, want je curry zal nog ongeveer een half uur tot 40 minuten moeten door garen. Roer af en toe even door je curry, check of er niet nog wat water bij moet (als de curry voor je gevoel te dik wordt) en aan het einde van de rit check je of je kip zacht is en je groenten gaar (wat na deze kooktijd haast wel zou moeten :)). Opscheppen en smullen maar!

Mjam! Ik krijg al weer trek als ik terug denk aan dit gerecht. Ik moet bekennen dat het gerecht op de foto’s niet helemaal tot zijn (of haar?) recht komt. Maar goed, het is ook zo donker in huis nu het winter is.

Lijkt dit jullie wat, een pinda curry met kip?IMG_1747

10 Comments

  1. Jenn 20 november 2015

    Klinkt wel lekker!
    Jenn onlangs geplaatst…De Happiness TagMy Profile

    Beantwoorden
  2. Marushi 20 november 2015

    Oh..yum! Dit ziet er echt heerlijk uit!
    Marushi onlangs geplaatst…Onze House WarmingMy Profile

    Beantwoorden
  3. Danielle 20 november 2015

    Oh dit klinkt heerlijk, snel bewaren voor later!
    Danielle onlangs geplaatst…4 tips voor een boost in je zelfvertrouwenMy Profile

    Beantwoorden
  4. Manouk 20 november 2015

    Oh snap… hier krijg ik spontaan honger van!
    Manouk onlangs geplaatst…Verslag: Tony Chocolonely’s FairjaardagMy Profile

    Beantwoorden
  5. Ysanne 20 november 2015

    Ohh wat lekker, ik houd heel erg van rijst gerechten! Zeker nu ik geen pasta maar eet. Mooie foto’s trouwens!
    Ysanne onlangs geplaatst…WAAROM IK NACHTLENZEN ZO CHILL VINDMy Profile

    Beantwoorden
  6. Nesrin 20 november 2015

    hET KRUIDENMENGSEL ALLEEN AL KLINKT ERG GOED. iK VIND CURRY ERG LEKKER EN DE COMBINATIE PINDA EN KIP IS altijd GOED.
    Nesrin onlangs geplaatst…Mijn nieuwe blog & MAC make-upMy Profile

    Beantwoorden
  7. Romy 21 november 2015

    Ik ben niet echt een held met nieuwe dingen proberen maar dit ziet er echt enorm lekker uit! Ook mooie foto’s heb je gemaakt!
    Romy onlangs geplaatst…10 sint schoencadeautjes onder de €10,-My Profile

    Beantwoorden
  8. Jolet 21 november 2015

    dat lijkt me wel lekker!
    Jolet onlangs geplaatst…Bonbons uit AntwerpenMy Profile

    Beantwoorden
  9. Morgaine 24 november 2015

    Het klinkt ontzettend goed, alleen vind ik koriander dus niet zo heel erg lekker, of eigenlijk helemaal niet. Ik zou dus eerder en meer richting de kruiden van een pinda soep gaan. Ken je dat al? Dat is ook zo ontzettend lekker! hahaha

    Als jij zo gek bent op pindakaas? Dan zeker eens maken, vele redepten te vinden op google, i’m sure 😉

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Zentangle tekenenMy Profile

    Beantwoorden
  10. Florentine 25 november 2015

    Wat een heerlijk recept lijkt mij dit! Lovely!
    Onwijs gave blog heb je ook 🙂
    Liefs, Florentine

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge