Foodie Friday: Rode linzen wortelsoep

Als je het mij vraagt kan soep altijd. Als lunch, avondeten, in de herfst, winter, lente of zomer! Vandaag op mijn blog, een rode linzen wortelsoep. Ik kon niet echt een betere naam verzinnen ;). Het is voornamelijk een rode linzen soep, maar met een beetje wortel ook. Vandaar de naam. Ik kan je vertellen dat ik hem heerlijk vond, kruidig, maar niet te! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram rode linzen
  • 6 wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember te grote van je duim (of iets kleiner)
  • 2 theelepels gemalen koriander (of ketoembar)
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 bouillon blokjes
  • Anderhalf liter water
  • Olie

1.  Als jullie mij, en mijn recepten een beetje kennen dan weet je: de voorbereiding is alles. Weeg je linzen dus af. Snipper je uitje, schil en rasp je wortels, schil en rasp de gember, en hak je knofloof piepklein (of gebruik een pers). Dan is het tijd om te beginnen!

2. Zet een pan op het vuur met een beetje olie. Doe hier de uitjes bij en laat deze een paar minuutjes fruiten. Doe hier vervolgens je gember en knoflook bij en bak dit ook even mee. Na een paar minuutjes is het tijd om de sambal en de gemalen koriander toe te voegen. En lekker goed roeren :).

3. Na een minuutje mogen je linzen, wortel, bouillonblokjes en water erbij, deksel op de pan en lekker laten pruttelen. Af en toe even roeren en na ongeveer een kwartiertje is je soep klaar om gegeten te worden. Easy like that!

Ik vind het een blijvertje deze soep. Aan de ene kant is ie goed vullend, maar toch vind ik hem ook redelijk licht verteerbaar. Lekker tegenstrijdig maar toch is het zo.

En, eet jij ook soep in de zomer of bewaar je soep voor koudere dagen?

7 Comments

  1. Morgaine 7 juli 2017

    Ik eet bijna geen soep of maak geen soep in de zomer, het mijzelf en mijn moeder te vaak overkomen dat er onweer in de lucht zat en onze soep net klaar grote pan, zuur trok, het schuimde dan de pan uit, zo zonde! Dus wij spelen op safe en in de zomer…. dus amper verse soep, en blikken ook niet, want vers is het lekkerst, Dus bij koelere dagen dan gaan we weer trekken 😉

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Loods 5 – Part 2My Profile

    Beantwoorden
  2. Donna 7 juli 2017

    Dit ziet er echt heerlijk uit. Ik moet het een keer gaan proberen!
    Donna onlangs geplaatst…Dingen die je NIET hoeft te doen in TokioMy Profile

    Beantwoorden
  3. Rebecca 7 juli 2017

    Ohhhh linzen soep, dat is lang geleden zeg dat ik dat heb gehad. Ik gok toch eens dat ik dit snel weer ga maken. Nouja heel eerlijk, ik heb het nog nooit zelf gemaakt maar dit zit er uit alsof ik dat kan haha
    Rebecca onlangs geplaatst…Vierde dag in Mallorca & eindelijk de zee in! | Vlog #33My Profile

    Beantwoorden
  4. Nesrin 7 juli 2017

    Oehhh dit lijkt mij lekker. Ik heb altijd rode linzen in huis voor de Turkse linzensoep maar dit receptje wil ik zeker de kans geven.

    Beantwoorden
  5. Daniëlle 8 juli 2017

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Deze moet ik zeker eens maken.

    Beantwoorden
  6. Danielle 8 juli 2017

    Jaa ik ben ook echt een soepliefhebber, ik kan het ook altijd en overal eten. Jouw recept voor linzensoep lijkt heel erg op die van mij!

    Beantwoorden
  7. Irene 10 juli 2017

    Wat een heerlijke soep. Ik maak graag soep, vind dat altijd fijn om te maken en het is nog voedzaam ook. Het grappige is dat ik vroeger ook vaak kookte met linzen, maar dan een linzenschotel met tomaat en diverse soorten groenten. Ik moet dit echt eens proberen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge