Foodie Friday: Slagroomsoesjes

Het leven is een feestje dat je elke dag moet vieren. Vandaag doe ik dat door een recept voor slagroomsoesjes met jullie te delen! Het plan was om deze met onze verjaardag te maken. De ingrediënten waren ingeslagen. Alleen de tijd ontbrak om ze die dag ook nog te maken (het grootste gedeelte van mijn tijd werd besteed aan het maken van een red velvet taart, ook niet vervelend!). Maar het plan om die soesjes te maken was er ook nog steeds en afgelopen woensdag was het dan eindelijk zo ver, ik ging aan de slag. Bleek alleen dat de slagroom alweer over datum was. De volgende dag werd dus nieuwe slagroom ingeslagen en werden ze afgemaakt. Ik maakte van dit recept ongeveer 15 soesjes:IMG_1248Voor de soesjes:
– 70 gram boter
– 200 ml water
– 100 gram gezeefde bloem
– 3 eieren

Voor de vulling:
– 200 ml slagroom
– 2 eetlepels fijne kristalsuiker
– scheutje vanille aroma

1. Verwarm een oven voor op een graad of 200 (onze elektrische oven zette ik op 220 graden). Doe de boter en het water in een steelpannetje en breng het aan de kook. Zodra het begint te bubbelen kan het vuur uit en doe je in 1 keer de bloem erbij. Meng dit nu goed met een houten lepel door elkaar. Als je dit goed roert wordt het op een gegeven moment een klomp ‘deeg’ dat niet meer aan de zijkanten plakt.

2. Klop nu even de eieren los en, als je bloem, boter en water mengsel niet meer heel heet is (als je het met je vingers aan kan raken zonder ze te verbranden ;)) kan de ei er bij. Meng dit net zolang tot het een mooi glad deeg is.

3. Doe het deeg nu in een spuitzak (ik heb zelf van die wegwerp zakken waarvan ik het puntje af knipte, zonder een tuutje erin). Spuit nu ‘drolletjes’ op de bakplaat. Ik maakte ze zelf niet al te groot. Maar dit kan natuurlijk naar eigen inzicht.

4. Zet de soesjes als je klaar bent met spuiten in de oven en bak ze ongeveer een half uurtje. Handig om na 25 minuutjes even te kijken of ze gaar zijn (eentje omdraaien en kijken of het deeg niet meer ‘nat’ is, zo ja, nog even iets langer!).

5. Als ze gaar zijn kunnen ze uit de oven en afkoelen. Een mooi moment om aan de vulling te beginnen (de volgende dag kan natuurlijk ook). En de vulling is ook niet ingewikkeld: een kwestie van de slagroom suiker en vanillearoma bij elkaar doen en op kloppen (en daar heb ik natuurlijke en fantastische machine voor!). Het is het makkelijkst om de slagroom vervolgens ook weer in een spuitzak te doen (dit keer met tuutje) en de soesjes in te spuiten met het slagroom.

Smullen maar!

Ik vond het ontzettend leuk om te maken. Erg makkelijk maar ook nog eens super lekker! Wel oppassen dat je er niet te veel eet, want dan word je misselijk ;).IMG_1246

17 Comments

  1. Sas 27 maart 2015

    Oef dit ziet er overheerlijk uit. Lang geleden dat ik ze heb gegeten.
    Sas onlangs geplaatst…Waarom het van mij nu wel Lente mag gaan worden..My Profile

    Beantwoorden
  2. Northflix 27 maart 2015

    Oh my, dit ziet er echt heerlijk uit!
    Northflix onlangs geplaatst…Stapelreview: ETAT PUR gezichtsverzorgingMy Profile

    Beantwoorden
  3. Sanne 27 maart 2015

    Jaaaa…. die bak ik ook regelmatig. En lekker zijn ze. Vaak nog lekkerder dan dat je ze uit de winkel haalt.

    Beantwoorden
  4. Danielle 27 maart 2015

    Oh wauw dat is makkelijker dan dat ik dacht!
    Danielle onlangs geplaatst…Afvallen | Hoe ik denk over cheatdagenMy Profile

    Beantwoorden
    • Bente 27 maart 2015

      Daar verbaasde ik me ook over. Super makkelijk en erg leuk om te doen vond ik 🙂

      Beantwoorden
  5. Laura 27 maart 2015

    Hmmm slagroom-drolletjes!! hihihi

    Beantwoorden
    • Bente 27 maart 2015

      Haha ja, dat zijn het inderdaad 😉

      Beantwoorden
  6. Nesrin 27 maart 2015

    Oeh la la, ze zien er fluffy en lekker uit. Soesjes vind ik ook heel feestelijk.
    Nesrin onlangs geplaatst…Winactie MAC lipstick & Blond Amsterdam (cause it’s my birthday)My Profile

    Beantwoorden
  7. Kiss & Make-up 27 maart 2015

    Sorry, maar… IEUW 🙂 Haha. Het ligt niet aan jou hoor, ’t ligt aan mij. Maar ik hou echt niet van room en slagroom. Van dit soort soesjes gaat mijn keel direct dicht, ’t is echt niks voor mij. Wel mooi gedaan.
    Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Review | Neutrogena Visibly Renew Bodymilk & Neutrogena Visibly Renew HandcremeMy Profile

    Beantwoorden
    • Bente 27 maart 2015

      Haha nee, als je (slag)room niet lekker vindt zijn slagroomsoesjes geen geschikte lekkernij voor je 😉

      Beantwoorden
  8. Ysanne 27 maart 2015

    Oh dit ziet er echt TE lekker uit. Ik had een periode waar ik elk weekend slagroomsoesjes at haha. Ipv chips ofzo.

    Beantwoorden
  9. Lisa 27 maart 2015

    Heerlijk, ze zijn nog lekkerder met banaan en chocola 🙂
    Lisa onlangs geplaatst…Natuursteen en boho sieraden + winactieMy Profile

    Beantwoorden
  10. Dina 27 maart 2015

    Wat een leuk idee om zelf te maken zeg. Lekker!
    Dina onlangs geplaatst…Planten in huis: waarom planten goed voor je zijnMy Profile

    Beantwoorden
  11. Yummie, dit is echt overheerlijk! Fijn receptje!

    X Sara
    Sara – Window On My Wardrobe onlangs geplaatst…Essence All About Chocolates Eye Shadow PaletteMy Profile

    Beantwoorden
  12. Morgaine 28 maart 2015

    soesjes maken, was 1 van de eerste dingen die mijn moeder mij leerde, met de mededeling, maak ze iets groter en je hebt een moorkop, nog iets groter en dan vullen en afmaken als een Boschebol, oke, dan moet je nog wel even met chocolade aan de slag, bij die 2 varianten, maar dan heb je ook wat.

    En je kunt ze ook vullen met banketbakkersroom natuurlijk 😉
    Morgaine onlangs geplaatst…summertime, summertime, it’s sum, sum, summertimeMy Profile

    Beantwoorden
  13. Kwijl kwijl. Super lang geleden dat ik dit nog eens gemaakt heb. Hoewel ik ze liever vel met gele cream ^^

    x Aurélie
    Aurélie – lovelifelovefashion onlangs geplaatst…Shopping: Classy SheffieldMy Profile

    Beantwoorden
  14. Sammie 30 maart 2015

    Heb net 15 paaseitjes weg zitten werken maar krijg gelijk weer trek als ik dit zie 😉
    Sammie onlangs geplaatst…Captain Phillips Filmtip!My Profile

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge