Binnen gluren

Kennen jullie die matte raamstickers waar je niet door heen kan kijken voor meer privacy? Die stickers zijn gemaakt vanwege mensen zoals ik. Als ik over straat loop gluur ik altijd bij iedereen naar binnen. I can’t help myself. Ik ben nou eenmaal nogal nieuwsgierig aangelegd en ik vind het dan ook reuze interessant om te zien hoe anderen hun huis inrichten.

Vandaag hou ik open huis, met foto’s van onze (Michael en mijn) inrichting! Ik zal jullie eerst kort wat vertellen over de tot stand koming van ons huishouden: Michael woonde met twee vrienden in een groot huis in Zaandam, ik woonde in een kamer in Amsterdam en ruim twee jaar geleden besloten we om te gaan samen wonen. Dit werd een klein appartementje in Zaandam. Klein maar erg fijn! Ons interieur is een mengelmoes van meubels die Michael al had (bed, bureau), die ik op mijn kamertje had staan (de meeste kasten) en die we ruim twee jaar geleden nieuw gekocht hebben (bank, tafels). Aangezien we allebei nog volop studeerden was ons budget maar klein, toch zijn we allebei erg tevreden met het resultaat (van het behang in de slaapkamer word ik nog steeds elke dag blij!).

De keuken (en eetkamer) zit in de woonkamer en we hebben een aparte slaapkamer en badkamer (gelukkig maar, douchen en naar de wc gaan doe ik toch liever in een afgesloten ruimte ;)). Verder hebben we een vide (we hebben een puntdak en boven de keuken hebben we nog een extra ruimte) waar Michael’s computer staat, de was hangt, en een aantal (boeken)kasten staan (+ kerstspullen en andere troep). En dat is het eigenlijk wel!

Het licht op de foto’s was helaas niet echt optimaal, op de één of andere manier scheen door elk raam de zon naar binnen (terwijl ik de zon zelf al een paar dagen niet heb gezien). Maar toch kan je door middel van de foto’s een indruk krijgen van hoe ik (we) wonen!

Het leek me niet nodig om een foto van de badkamer te maken, die is klein, staat vol met potjes en dingetjes en is verder ook niet echt ingericht. Het enige wat we daar hebben neergezet is een wasmachine en een kastje voor onder de gootsteen. Oh ja en een douchegordijn.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje in mijn huis te krijgen! Als ik de kans had zou ik dat in ieder geval wel bij jullie doen. Ik ben schuldig aan interieur-gluren (van die interieurs tijdschriften zijn een uitkomst voor mensen zoals ik, heerlijk om daar doorheen te bladeren!), dus als ik de kans krijg ga ik los!

Gluren jullie ook bij mensen naar binnen of maken jullie je daar niet schuldig aan?

8 Comments

 1. sylviakuijsten.com 26 juni 2013

  Haha, ik ben ook een gluurder moet ik bekennen, om dezelfde redenen als jij 😉 Wat een schattig trapje!

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 26 juni 2013

   Haha erg is dat he, vooral als je dan ergens naar binnen gluurt en je kijkt iemand recht in zijn gezicht aan!
   Het schattige trapje is wel een beetje onhandig, vooral als je met een berg was in je handen naar boven loopt 😉

   Beantwoorden
 2. Ingrid 26 juni 2013

  Wouw!!! Wat ziet het er heerlijk opgeruimd uit!!!

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 26 juni 2013

   Ja, we verwachten ook bezoek vandaag dus het was weer tijd voor een schoonmaak 😉

   Beantwoorden
 3. Sandra 26 juni 2013

  Gezellig huisje hoor!

  Beantwoorden
 4. SugarblossomNL (Kelly) 27 juni 2013

  Hihi wij hebben die raamstickers ook maar hier moet dan wel, we hebben hier een buurman die echt verschrikkelijk naar binnen gluurt (zit nog een verhaal achter) en iedereen lult over je hier etc. was hier zo nodig. En ik vind ze zelf niet mooi :'( We willen toch ooit verhuizen en hopelijk hebben we de stickers dan niet meer nodig haha. Leuke huis heb je!!

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 27 juni 2013

   Haha dat is wel irritant zeg, een vervelende, naar binnen glurende buurman.
   Wij hebben zelf ook van die raamstickers, die zaten er al op toen we hier kwamen wonen. Vreemd want we wonen op de tweede verdieping dus er wordt hier weinig naar binnen gegluurd 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge