Huisupdate: slopen!!

tekenen notarisLaten we bij het begin beginnen: de laatste inspectie! Bijzonder was dat, we waren al zo’n drie maanden niet in ons huis geweest, en de laatste keer dat we er waren stond hij natuurlijk nog helemaal vol met meubels. Alles zag er prima uit en dus gingen we door naar de notaris voor de sleuteloverdracht. Spannend!! Bovenstaande foto waren we net naar buiten gestapt met onze sleutels. Snel naar huis! 
maandagHet interieur was op zijn zachtst gezegd gedateerd. Lekker glitter behangetje, prachtig vloerkleed, spuuglelijke keuken, tapijt op de muren (ja echt), plastic schrootjes op de muren en plafons. Alles, maar dan ook echt alles moest er uit! Alle ouders stonden te trappelen om langs te komen dus die werden direct gebeld toen we binnen stapten. Alles goed gekeurd en daarna meteen aan de slag!
maandag 2Klus nummer 1: behang verwijderen. Hallo drie lagen behang! Dat bleek dus een lekker pittig klusje (waar we met meerdere mensen tegelijk zo’n 2 en een halve dag mee bezig zijn geweest). Na dag 1 was het begin gemaakt en zaten de eerste blaren al op mijn handen (al moet ik toegeven dat ik snel blaren krijg…). En man, man, man, wat een spierpijn meteen!
dinsdagKlus nummer twee: de keuken verwijderen! Dit heeft Michael vrijwel in zijn eentje gedaan (nooit geweten dat ik zo’n top klusser aan de haak had geslagen!). Het enige minpuntje was dat we onze bouwbak pas op woensdag kregen, en wat komt er toch een rommel uit de keuken. Het hele huis stond vol met zooi. Tussendoor ging ik (en de ouders) gestaag door met het verwijderen van het behang…
dinsdag 2Op woensdag was het wandje tussen de keuken en de woonkamer verdwenen en kon er aan de tegels begonnen worden. En daar komt me toch een sloot stof vanaf! Het tapijt in de woonkamer werd ook verwijderd en wat knapt het daar van op zeg!
woensdagBeton, dat is wat ik wil zien! Dus deze foto is genieten voor mij ;).
woensdag 3Woensdag kwam onze bak, whoehoee! Alle zooi kon ons huis uit. De bak (van 10 kuub) zit ondertussen bijna helemaal vol (maar het hele huis is ook bijna gestript dus dat komt goed uit).
donderdagSelfie met ons sloopafval!
woensdag 2Ook de kamers boven en beneden werden ontdaan van schrootjes, tapijt en behang, de tegels in de gang werden verwijderd….
donderdag 2En de laatste restjes tegel werden verwijderd. En dat is waar we nu zijn. Het schiet echt zo ontzettend op! Dat had ik echt niet verwacht. Ons idee was dat we twee weken zouden doen over de dingen die we in de afgelopen 3 en een halve dag hebben gedaan. Helemaal niet verkeerd dus.

De komende dagen gaan we gipsplaten plaatsen in de slaapkamers boven, gaan we beginnen met het schuren en in de grondverf zetten van het houtwerk, en ervoor zorgen dat alles helemaal in orde is voor de stucadoor die binnenkort langs komt. Ik ben echt zo enthousiast, het gaat allemaal zo mooi worden en ik kan niet wachten op het eindresultaat! Ik hou jullie op de hoogte!

Hebben jullie een beetje ervaring met klussen?

8 Comments

 1. sammie 15 juli 2016

  Slopen gaat altijd sneller dan je denkt gok ik, fijn dat het zo lekke gaat!

  Beantwoorden
 2. Anky Spoelstra 15 juli 2016

  Wow! Wat werken jullie hard met z’n allen! Zo zonder behang enzo lijkt ’t ook meteen nog ruimer 🙂

  Beantwoorden
 3. Joyce rdt 16 juli 2016

  Goed bezig zeg! Zelf ben ik niet zo’n klusser helaas, bij mijn eigen huis heb ik een schilder laten komen (gelukkig hoefde er meer dan dat ook niet gedaan te worden :p). Liefs.x
  Joyce rdt onlangs geplaatst…#prayforNiceMy Profile

  Beantwoorden
 4. Morgaine 17 juli 2016

  Whahahahahaha die eerste foto, zo lekker vintage, nu alles weg gehaald en volgend jaar is het weer in de mode, whahaha ik zie dat zo voor me! 😉

  Dat is lekker snel en ja ik heb ervaring met klussen, heel veel zelfs, bij ons in de familie doen we alles samen en zelf, gelukkig is er voor elk aspect een kenner met diploma bijv. 😉 Erg handig!

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Wat ik vroeger wilde worden: zeemeermin of stewardessMy Profile

  Beantwoorden
 5. Celine 18 juli 2016

  ooh, wat heb je een leuke blog! Ik kom hier zeker terug! 🙂 Veel succes nog mer klussen!

  Beantwoorden
 6. Nesrin 19 juli 2016

  Oh die keuken haha. Ik vind dat vloerkleed eigenlijk best gaaf.
  Fijn dat het zo goed gaat en ik hoop dat jullie snel
  Kunnen zitten en genieten in het nieuwe huis!
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #29My Profile

  Beantwoorden
 7. Rachel Kromdijk 19 juli 2016

  De ene kant is slopen heerlijk behalve de rotzooi die je ervan overhoud.. veel succes nog! liefs

  Beantwoorden
 8. Sas 23 juli 2016

  Succes met het klussen! Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Ik zie soms ook huizen voorbij komen die super gedateerd zijn, daar moet je echt doorheen kunnen kijken. Oh en jullie wonen lekker aan het water zo te zien op de foto, heerlijk!
  Sas onlangs geplaatst…Dreamjob #8: Evelyne kwam een jaar geleden achter haar droombaanMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge