Lijstje met positieve eigenschappen!

IMG_2471Plaatste ik vorige week nog een lijstje met mijn minder goede eigenschappen, of in ieder geval, dingen waar ik niet per se trots op ben, vandaag een lijstje waar ik juist wel trots op ben, positieve eigenschappen dus! Zoals ik aan het einde van mijn bekentenissen al aangaf vind ik mezelf namelijk wel een heel leuk mens. Waarom dat is? Lees maar met me mee!

– Ik ben heel begaan met mensen. Mijn inlevingsvermogen is behoorlijk goed (één van de redenen dat ik waarschijnlijk ook om elke film kan janken).
– Ik heb een enorm doorzettingsvermogen. Als ik ergens mijn zinnen op heb gezet krijg ik het over het algemeen door hard werken wel voor elkaar.
– Michael vult het lijstje aan het met het feit dat ik zo goed in zoeken ben. Ben ik het niet per se mee eens. Ik denk dan ook dat ie een beetje sarcastisch is (ontzettend).
– Maar op een serieuzere noot vind hij me heel lief en grappig (aaahww!).
– Ik vind het feit dat ik mezelf leuk vind ook een goede eigenschap. Al vind ik dit lijstje maken een stuk moeilijker dan het lijstje met slechte eigenschappen (het voelt namelijk meteen als opscheppen), ik ben best wel dol op mezelf! Haha!
– Zo ben ik ook erg grappig, al zeg ik het zelf. Ik ben dan ook zo iemand die heel hard om zichzelf kan lachen (sorrynotsorry!).
– Ik ben perfectionistisch in de dingen die belangrijk zijn (of in ieder geval, die ik belangrijk vind). Op mijn werk bijvoorbeeld ben ik pietje precies. Op mijn blog wat minder (hallo spelfouten!), jullie moeten me maar nemen met mijn flaws ;).
– Ik ben geïnteresseerd in andere mensen. Soms zelfs op het irritante af: oh, wat had je dan gegeten? En als toetje? En erbij gedronken? zijn geen rare vragen die je van mij kan verwachten. Ik ben nu eenmaal nieuwsgierig aangelegd.
– Oh, en ik ben best wel een goede kok! Als ik in ieder geval de tijd neem om te kokkerellen.

Zo, dat was wel weer genoeg opschepperij voor vandaag (ik ben namelijk ook nog eens heel bescheiden!).  Een mooi lijstje met positieve eigenschappen denk ik zo.

En nu ben ik benieuwd: wat zijn jouw beste positieve eigenschappen?

11 Comments

 1. Laura 28 september 2016

  Ik heb nog een toevoeging: je bent altijd bezig hoe het met anderen gaat, als we te lang geen contact hebben gehad heb ik alweer een appje van je ontvangen 😊 En je kan super lekkere taarten bakken!

  Beantwoorden
 2. Morgaine 28 september 2016

  Ik heb hetzelfde als jij al aangeeft, het voelt als opscheppen, ken je het nummer? Het is moeilijk bescheiden te blijven, hahahahaha

  Nee, dat zijn hele mooie eigenschappen en in eigenlijk alles kan ik mij wel vinden, zelfs dat perfectionisme, dat is in balans, het hangt ervan af voor wat en waar 😉 Op werk wil ik het graag perfect hebben, thuis, mag het iets minder dan ben ik, ik 😀

  Dat inleven, kun je ook janken bij Disney’s? Mens, pffffffffff de start van de Leeuwenkoning de eerste keer al, aanhef van de song….. kippenvel, tranen in mijn ooghoeken als Simba wordt gepresenteerd… gosh.. ik voel nu alweer kippenvel, hahahaha

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Sgt. Wilson’s Army ShowMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 29 september 2016

   Of ik kan janken bij Disney? Hahah ja zeker! Leeuwenkoning, Sneeuwwitje, noem een film en ik kan er om janken! Ongegeneerd ook! 🙂

   Beantwoorden
 3. Forever38.com (Vera) 29 september 2016

  Inderdaad mooie eigenschappen ! Knap dat je je perfectionisme af en toe kunt laten varen !
  Forever38.com (Vera) onlangs geplaatst…Wedstrijdverslag Vredesloop Den Haag 2016My Profile

  Beantwoorden
 4. Irma 29 september 2016

  Wat ben je een leuk en mooi mens! 🙂
  Irma onlangs geplaatst…#JARIG // 13 dingen die ik leerde in mijn 22e levensjaarMy Profile

  Beantwoorden
 5. Ineke 29 september 2016

  Leuk lijstje. Mijn beste eigenschappen? Goh doorzetter, medelevend en creatief

  Beantwoorden
 6. Nesrin 29 september 2016

  Grappig dat je zo nieuwsgierig bent en lekker blijft door vragen. Ik denk dat ik wel een doorzetter ben.
  Nesrin onlangs geplaatst…Van wie is deze blog?My Profile

  Beantwoorden
 7. Naomi in Wonderland 30 september 2016

  Ik vind dit zo’n belangrijke lijst! Het is echt zo belangrijk om positief over jezelf te kunnen zijn en ik herken me best wel in veel puntjes haha! Zo vind ik mezelf ook geweldig grappig (een vriendin zei recent nog: ik ga niet meer lachen met je grapjes zodat je wat humble blijft), dus ik ben blijkbaar écht grappig 😉 en ja verder ben ik ook vrij perfectionistisch, soms op het irritante af
  Naomi in Wonderland onlangs geplaatst…6 must-try vegetarian restaurants in New York CityMy Profile

  Beantwoorden
 8. Joyce rdt 30 september 2016

  Mooi zo’n lijstje! Moeten mensen vaker doen, geeft je een positieve vibe! Liefs.x
  Joyce rdt onlangs geplaatst…#130My Profile

  Beantwoorden
 9. Nicole 1 oktober 2016

  WAt een leuk lijstje! Je mag echt trots zijn op die eigenschappen!

  Beantwoorden
 10. Ilse van Kreanimo 2 oktober 2016

  Mijn beste eigenschap is denk ik mijn empathisch vermogen…
  Ik ben super goed om me in te leven in anderen.
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Cijfers van Kreanimo. Hoe deed de blog het?My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge