Luistervink

Gisteravond laat was het weer eens zo ver, ik lag al lekker in bed, raam open vanwege de warmte, en onder ons raam stonden twee mensen te discussiëren (of eigenlijk was het gewoon een beetje ruzie maken). Iets over een lege batterij, appje, en niet reageren. Ik lag met gespitste oren in bed maar kon de conversatie (helaas) net niet goed verstaan. Helaas ja, want ik vind het heerlijk om mensen stiekem af te luisteren. Dit maal was het mijn eigenste echte soap, maar het geluid stond dit keer net niet hard genoeg.

Ik schaam me er ook niet voor hoor, dat ik een ontzettende luistervink ben. These ears are made for listening (#sorrynotsorry). Wat trouwens echt een walhalla is om mensen ‘stiekem’ af te luisteren is de trein. En of dit nou een telefoongesprek is, of een gesprek tussen meerdere passagiers, ik geniet met volle teugen!  Of in de rij in de supermarkt: love it! Het enige nadeel is dat ik natuurlijk niet tijdens een luistervinksessie betrapt wil worden. Dat ik opeens hardop moet gniffelen om een dom gesprek ofzo. Want hoe leuk ik het ook vind om mensen af te luisteren, het moet natuurlijk wel stiekem gebeuren (want dat zijn geen manieren toch!). Over het algemeen gaat dat me eigenlijk wel prima af. En zo niet, ach dan moet je maar geen gesprekken in het openbaar gaan voeren die anderen niet zouden moeten horen, eigen schuld, dikke bult!

Ik ben nu eenmaal erg nieuwsgierig dus ik kan het niet helpen, en ik heb ook totaal niet de behoefte om hierin te veranderen want ik geniet veel te veel van mijn afluisterpraktijken!

Doen jullie er ook aan? Stiekem mensen afluisteren? Of is het een echte no-go voor jullie?

14 Comments

 1. Marion 6 juli 2015

  Ben je niet uit bed gestapt om dichter bij je raam te gaan staan om ze beter te kunnen horen? Dat had ik absoluut gedaan!!!
  Marion onlangs geplaatst…Nieuwe plogweek!My Profile

  Beantwoorden
  • Bente 6 juli 2015

   Hahah nouja ik lig al praktisch met mijn oor bij het raam. Ik heb nog wel even overwegen om even uit het raam te gluren om te kijken of ik kon zien wie het waren, maar dat vond ik toch net even te ver gaan 😉

   Beantwoorden
 2. Danielle 6 juli 2015

  Haha ja tuurlijk luister ik ook mensen af !! Iedereen doet dat toch ;-)!
  Danielle onlangs geplaatst…Weekly updateMy Profile

  Beantwoorden
 3. sandra 6 juli 2015

  Haha, volgens mij doet iedereen dit! In de trein of de bus doe ik het eigenlijk altijd wel. Het gaat gewoon automatisch… 🙂
  sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #18 – Expositie, Amsterdam en grillenMy Profile

  Beantwoorden
 4. Nesrin 6 juli 2015

  Geweldig dit. Het is niet dat ik bewust ga afluisteren maar als mensen ervoor kiezen om hardop te praten dan luister ik mee ja, kan moeilijk herrieschoppers in mijn oren pluggen 😉 het gaat gewoon automatisch.

  Leuk onderwerp ook leeg batterij, appje, geen reactie hahaha.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin photodiaryMy Profile

  Beantwoorden
 5. Morgaine 6 juli 2015

  Ja echt wel! hahahaha dat is vaak gewoon fantastiscch, wat je zegt, moeten ze maar niet in het openbaar gesprekken voeren op welke wijze dan ook! Zelf ben ik zelfs zo, stel ik zit in de trein en mijn ouders bellen mij of ik hen dat ik bijna op het station ben? Praat ik een toontje harder zodat iedereen het kan horen dat ik fantastische ouders heb die mij komen halen van het station en de rest mogen ze zelf verzinnen, lol… is het iemand anders? Dan zal ik zeggen dat ik buiten ben ergens, en dat ik hen later terug bel als ik thuis ben 😉

  Dus ze mogen mij horen, hangt ervan af met wie of wat ik ben. En domme gesprekken voeren in het openbaar is ook een kunst, daar ben ik samen met mijn familie leden dan ook erg goed in… als we lang moeten wachten, vooral mijn oom was daar goed in vroeger, lol…

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…HittetipsMy Profile

  Beantwoorden
 6. Rianne 6 juli 2015

  Haha guilty! Ik denk dat nieuwsgierigheid (en dus ook afluisteren) ook wel een beetje mens-eigen is. Ik blijf altijd automatisch luisteren als mensen in de trein bijvoorbeeld een discussie hebben.
  Rianne onlangs geplaatst…Budget cooking: zomerse aardappel-tonijnsalade onder de twee euroMy Profile

  Beantwoorden
 7. Northflix 6 juli 2015

  Sommige mensen praten zo luid dat je gewoon gedwongen mee moet luisteren. Soms vermakelijk, soms irritant… Zoals gister toen de buurman uit zijn plaat ging tegen zijn puber dochter.
  Northflix onlangs geplaatst…14 dingen die ik niet leuk vind aan de zomerMy Profile

  Beantwoorden
 8. Lisa 6 juli 2015

  Oke, bij deze geef ik het toe! Ik ben een enorme luistervink. Ik vind het heelrijk om mee te luisteren haha.
  Lisa onlangs geplaatst…Nieuwe collectie + win een costumized bril van PoletteMy Profile

  Beantwoorden
 9. Laura 6 juli 2015

  Het is heerlijk om gesprekken aan te horen in de trein he! Daar kan ik echt lekker van ontspannen hoe erg het klinkt haha.
  Laura onlangs geplaatst…Sushi avond organiserenMy Profile

  Beantwoorden
 10. Lies 6 juli 2015

  Ik denk dat iedereen dit bewust of onbewust wel doet. Ik luister ook vaak mee, heerlijk :)!
  Lies onlangs geplaatst…Ik heb een titelMy Profile

  Beantwoorden
 11. Tessa | 52druppels.nl 6 juli 2015

  Haha, vragen of ze iets harder willen gaan praten… 😉
  Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…Week 27: Goede doelen hoerMy Profile

  Beantwoorden
 12. Kim 7 juli 2015

  Haha, ik zit regelmatig hardop te lachen wanneer ik gesprekken hoor. Zoals je zegt, als je niet wilt dat anderen het horen moet je het niet in het openbaar bespreken!
  Kim onlangs geplaatst…Winactie Pixum!My Profile

  Beantwoorden
 13. Marlijn 7 juli 2015

  Haha ja mensen moeten dan maar niet zo luid praten.. zelf luister ik ook wel eens af maar meestal zonder ik mij liever af in de trein. In de supermarkt vermaak ik me wel vaak opperbest.. vooral tokkies in de rij..
  Marlijn onlangs geplaatst…Hoe en waarom begin je een detoxkuur?My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge