Post! #3

Post krijgen vind ik zelf één van de leukste dingen die er zijn (oké, dat is misschien ietwat overdreven).. Laat ik het er op houden dat ik het heel erg leuk vind. En dan bedoel ik natuurlijk niet blauwe enveloppen en andere rekeningen. Nee, dan bedoel ik brieven, kaartjes en tijdschriften (één van de redenen dat ik een abonnement heb op de Linda). Ik vind het altijd een hele leuke verrassing: je doet de brievenbus open (bij ons een vakje beneden bij de hoofdingang van ons appartementen complexje) en daar ligt dan zomaar een klein cadeautje. Het was al weer een tijdje geleden dat ik zelf een paar brieven de deur uit had gedaan. Toen ik laatst door mijn eigen blog heen zat te bladeren kwam ik dan ook weer mijn artikelen tegen over het versturen van post en ik dacht: dát ga ik weer eens doen.

Dus afgelopen maandag zocht ik mijn postpapier weer bij elkaar (ik heb een hele leuke lading met postpapier van vroege, als in van 20 jaar geleden. Toen hield ik namelijk ook al van brieven schrijven! Pakte een pen er bij en begon te schrijven. Niks ingewikkelds, geen ellenlange verhalen (wat trouwens ook erg leuk kan zijn) maar gewoon een lief, kort berichtje. Plakte een postzegel op de envelop en deed ze op de bus. Wachten op het moment dat ze bij de ontvangers in de bus terecht waren gekomen. De volgende dagen stroomden de berichtjes binnen: Ben, wat leuk en lief! Wat een leuke verrassing! Precies mijn beoogde effect! Nu is het afwachten en kijken of ik ook nog wat leuks terug krijg (want dat maakt het feest natuurlijk helemaal compleet 😉 ).

Moraal van het verhaal? Verstuur ook eens een kaartje of brief naar lieve mensen om je omgeving. Ik weet zeker dat het gewaardeerd wordt, en daar word je zelf natuurlijk ook alleen maar blij van!

Versturen jullie wel eens een kaartje of een brief, gewoon voor de leuk?
Post (1)

19 Comments

 1. Morgaine 11 april 2015

  Oh ja zeer zeker heb ik dat gedaan, samen met mijn nicht, goed idee, misschien moet ik haar weer eens verrassen met een handgeschreven totale onzin brief en een envelop vol met tekeningen erop, hahahaha

  Dat hebben we jaren gedaan, en allebei hebben we onze brieven nog, ellenlange verhalen over wat we op dat moment aan het doen waren, humor en nog zoveel meer. 😀
  Morgaine onlangs geplaatst…Costa Brava 2 – bij aankomstMy Profile

  Beantwoorden
 2. Tessa | 52druppels.nl 11 april 2015

  Toevallig! Ik ben helemaal niet attent aangelegd. Maar gister voor het eerst in hele lange tijd zomaar wat kaartjes gestuurd (was een opdracht binnen m’n challenge, dus het ‘zomaar’ is wel een beetje twijfelachtig). Mijn kaartjes gingen naar Obama, Mark Rutte en tante Joke…
  Kortom in mijn omgeving, mijn wijde omgeving 😉
  Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…Aan Obama, Rutte en tante JokeMy Profile

  Beantwoorden
 3. BeautyblogLaura 11 april 2015

  Ik doe het eigenlijk bijna nooit maar ik vind het super leuk om te krijgen ^^ xx
  BeautyblogLaura onlangs geplaatst…Nothing to wear!My Profile

  Beantwoorden
 4. Karlijn 11 april 2015

  Ja ik stuur veel kaartjes! Vaak gewoon omdat ik er zin in heb. En soms een brief. X
  Karlijn onlangs geplaatst…Eindelijk een bureaulampMy Profile

  Beantwoorden
 5. Dina 11 april 2015

  Ik vind het heel leuk om soms eens post te schrijven. Ik heb soms ook het gevoel dat ik de enige persoon op de hele wereld ben van mijn leeftijd, die een adresboek heeft (een echte, van papier zeg maar).
  Dina onlangs geplaatst…Weekend: Uitgerust de nieuwe week beginnenMy Profile

  Beantwoorden
 6. Sas 11 april 2015

  Ja kaartjes zijn en blijven leuk 😉
  Natuurlijk pas geleden voor een samenwerking mijn ouders & schoonouders kunnen verrassen met een kaart & bloemetje, super leuk!
  Sas onlangs geplaatst…Omdat je tijd moet maken voor leuke dingenMy Profile

  Beantwoorden
 7. Wanda 11 april 2015

  Eerlijk gezegd? Nee, zelfs verjaardagskaartjes doe ik tegenwoordig online omdat ik er op mijn manier geen tijd voor heb gehad om ze te kopen, laat staan dat ik zomaar ineens een kaartje naar iemand stuur…
  Wanda onlangs geplaatst…Tag | Life is a Song…My Profile

  Beantwoorden
 8. Saskia 11 april 2015

  Jaaaa post is leuk! Ik stuur vooral kaartjes als vrienden jarig zijn of een belangrijk ‘moment’ hebben (diploma gehaald, samenwonen, dat soort dingen), krijg ik ook altijd leuke reacties op!

  Ken je Postcrossing trouwens? Lijkt me ook wel iets voor jou als je cadeautjes in de brievenbus wil: je krijgt een adres van een willekeurig persoon (die ook aan Postcrossing doet), stuurt die een kaartje vanuit Nederland (en dan liefst zo toeristisch mogelijk) en uiteindelijk krijg jij weer van een andere willekeurige iets terug. Vet leuk!
  Saskia onlangs geplaatst…Over “Weet je echt álle spieren uit je hoofd?” en je grenzen kennenMy Profile

  Beantwoorden
 9. Sammie 11 april 2015

  Ja echte post is zo leuk! Vind het 10x leuker als een digitaal berichtje.
  Sammie onlangs geplaatst…Nieuwe look..My Profile

  Beantwoorden
 10. Sanne 12 april 2015

  Elke week gaan er hier wel brieven de deur uit en komen er ook weer brieven binnen. Ik houd van schrijven en dus heb ik een aantal gezellige penvriendinnen.
  Echt heel leuk om te doen!

  Beantwoorden
 11. Marlijn 12 april 2015

  Jaaa! Ik vind het ook heel leuk om te doen/om te krijgen. Ik stuur ongeveer 4x per jaar wel een kaart naar een goede vriendin met een hoop onzin en krijg dan ook weer hetzelfde terug haha. Gewoon omdat het kan. Niet iedereen is daar voor geschikt want veel mensen weten dan niet wat ze erin moeten zetten (kerstkaarten enzo )
  Marlijn onlangs geplaatst…Een gezonde levensstijl: wanneer heb je dat?My Profile

  Beantwoorden
 12. Marleen 12 april 2015

  Superleuk! ik houd ook zo van post krijgen! Vroeger kreeg ik bijna nooit post, maar nu zijn de postbode en ik dikke vrienden want wekelijks komen er wel perspakketjes 🙂 xx

  Beantwoorden
 13. Nesrin 12 april 2015

  Ik schrijf nooit meer een brief eigenlijk. Pakketjes naar het postkantoor brengen is wel mijn ding 😉 ontvangen trouwens ook.

  Leuk dat je dit doet.
  Nesrin onlangs geplaatst…Etos primer (over rode appelwangen, plekjes & vlekjes)My Profile

  Beantwoorden
 14. Kiss & Make-up 12 april 2015

  Ik doe dat eigenlijk nooit… Ja, voor mijn huwelijk binnenkort ga ik kaartjes sturen. Maar that’s it. Verder stuur ik nooit brieven of kaartjes. Maar ik vind ’t wel leuk om zelf post te krijgen, haha.
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Recap | 2015’s top five most popular skin care postsMy Profile

  Beantwoorden
 15. Laura 12 april 2015

  Bedankt voor je lieve kaartje!
  Laura onlangs geplaatst…Hallo wereld!My Profile

  Beantwoorden
 16. heidi 12 april 2015

  Ik hou ook ontzettend veel van brieven. Maar jammer genoeg krijg ik der niet echt veel.

  Beantwoorden
 17. jackie 12 april 2015

  post krijgen is zo leuk, tenminste leuke post…
  Ik heb van het weekend weer eens zomaar wat kaartjes geschreven om te versturen..
  jackie onlangs geplaatst…Kletsen op zondag #12My Profile

  Beantwoorden
 18. Dascha 12 april 2015

  Ik schrijf eigenlijk bijna nooit meer kaarten en brieven. Zelfs kerstkaarten gingen vorig jaar bij mij digitaal. Eigenlijk best stom als je erover nadenkt..

  xoxo
  http://www.its-dash.com
  Dascha onlangs geplaatst…Sneak PeekMy Profile

  Beantwoorden
 19. Lisa 14 april 2015

  Wat leuk! Ik ben dol op post. Ik doe aan snailmail met vriendinnen 🙂
  Lisa onlangs geplaatst…Currently crushing on #1My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge